Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64378.27$

Yasaklar 4 gün olsun

05 Aralık 2020, Cumartesi 09:03

Koronavirüse yakalanan bu kadar insan varken halen kontrollü bir yaşamı benimsememiş olmamız ne kadar da aciz bir durumda olduğumuzu göstermeye yetiyor.

Hükümet bağırıyor, Sağlık Bakanlığı bağırıyor, Yerel yönetimler bas bas bağırıyor fakat biz yine de bildiğimizi okuyoruz. Konya’da vaka sayısında yüzde 50 artış var denildiğinde bile kol kola korana şarkısı söylüyoruz.

Kısa süreli bir koşuşturma da nefessiz kaldığımız da nasıl zorlandığımızın empatisini yapsak, yoğun bakımlarda zaman geçirmek istemeyeceğimizi daha da iyi anlarız.

Doktorlar ekranlara çıkıp dikkatli olun uyarısında bulunmasına rağmen neden dikkat etmiyoruz ki? Bana bir şey olmaz demeyi bırakıp, tedbirli olmamız gerekiyor.

Alışveriş mekanlarında çarşı merkezde ellerinde çocuklarla mağazaları gezen insanların varlığı korkutmuyor değil. Evinde otur be insan. Hastalığı kapıp eşine çocuklarına sevdiklerine bulaştırma. Bulaştırmayacağını bilsek gez diyeceğiz ama bulaşmayacağını bilmiyoruz.

Duyarsız ve tutarsız toplum olursak ne değerlerimiz kalır ne de canımız kalır. Geleceğimize bırakabileceğimiz bir nesil ortadan silinir.

Zaten eğitim sistemindeki çöküş gelecek nesillerin cahil yetişmesine neden oluyor. Birçok çocuk  ders yapmıyor. İnterneti olmayanların yanı sıra olup da derslerine katılmayanlar bile var. Bile derken sayının baya bir yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Kısıtlamaların hafta da 4 güne çıkartılması gerekir. Gelecek olan aşı ile biran önce bu illetten kurtulmalıyız.

Hatta üretim sektörü çalışmak kaydıyla resmi kurumları 1 ay kapatıp bu işi tamamen çözebiliriz. Ekonomi kötüye gidecekmiş herkes taşın altına elini koysun. Mülk sahipleri kira almasın bir ay. Devlet enerji parası almasın. Zorunlu gıda yardımında bulunsun. Hiç kimse aç kalmasın ve Biray evlerimize kapanalım bu işi bitirelim.

Sağlıkla kalın….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.