Konya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2381.9
  • BIST
    10234.52
  • BTC
    61598.94$

Futbolun Gölgesinde Kaybolmasın; “Bilgin Atıcılık Kulübü” Milli Takım olarak Dünya Kupası’nda

24 Nisan 2024, Çarşamba 00:01
Amatör spor ve sporculuk..Zordur ülkemde. Biz devşirme oyuncularla futbola kaptırmış gidiyoruz kendimizi oysa çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızda Konya’da güreşte, boksta, bisiklette ne yarışmalar izlerdik. Bugünün gençlerinin ne kadar umurunda amatör sporlar bilmem; gerçi ulusal spor basını hatta televizyonlarda bile haberi yapılmıyor ki gençlerin ilgisini çeksin ; zaten eski stadımızın yıkılmasıyla birlikte  amatör sporcuların antreman yerleri olan stadyum altı tesisler de yok oldu. Oysa ellerinden tutulması halinde ne başarılar ve başarı öyküleri tarihe geçer.
Katar’da  Dünya Şampiyonası nedeniyle Atıcılık Milli takımımız yarışmakta. Konya’m gurur duymalı aslında Milli Takım Bilgin Atıcılık Kulübü sporcularından oluşuyor. Ali Rıza Bilgin yıllarca atıcılık dalına önce sporcu sonra kendi adını verdiği kulübüyle antrenör  olarak hizmet vermekte. Skeet alanında ilk uluslararası madalyayı ülkeme kazandıran sporcu kendisi. Atıcılıkta uluslararası düzeyde adını duyurmuş Konyalı ilk sporcudur. 1995-2001 yılları arasında Milli Takım sporcusu olarak yarıştı. 2001 yılında başladığı antrenörlük yaşamında Uluslararası Atıcılık Federasyonu C sınıfı belgesini kazanarak ülkemizdeki dört antrenörden biri oldu. 2012 Uluslararası Atıcılık Federasyonu Finlandiya antrenörlük kursunda oluşturduğu ve sunumunu yaptığı atış stili Bilgin’s style /Turkish style olarak literatüre geçmiştir. 2013 yılından beri Skeet Milli Takım antrenörü; 2016 Skeet Genç Bayan Milli Takımın Avrupa üçüncülüğü ve Dünya şampiyonluğu ile 2017 Genç Erkek Milli takımın Dünya ikinciliği önemli antrenörlük başarıları arasında.
Konya bir spor kenti olmalı. Amatör spor dalları ve sporcular teşvik edilmeli. Devletimiz madalyalı sporculara destek veriyor ancak yetenekli sporcular madalya alacak düzeye gelene kadar asıl destek gereksiniminde. İsmini duyurduktan sonra değil o aşamaya kadar da sponsor bulunmalı. Bilgin Atıcılık Kulübü aslında kendisi bu desteği sağlıyor eski Milli sporcu hemşerimiz Ali Rıza Bilgin ile. Milli takımı oluşturan sporcularımızı yetiştiren Ali Rıza Bilgin’e şahsım ve kentim adına teşekkür ediyor, sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum. Marifet iltifata tabidir derler, Konya’m bu başarının gururunu duyurmalı ve yaşamalı.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet oztemel
    24-04-2024 20:44

    Sn. Ölmez, tesekkurlerimle

  • yorum avatar
    Hüseyin Ölmez
    24-04-2024 09:34

    ??? Gururumuz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.