Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62980.792$

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA SON DURUMU ÖZETLEMEK GEREKİRSE

16 Ocak 2024, Salı 00:01
Maddi ve Bedeni Teminatlar %60 artırıldı Basamak Sayısı 7 den 8 e çıkartıldı. ilk Kez Ehliyet alan araç kullanıcısı %10 zamlı basamakla Başlıyor Ayak Bastı hediyesi .Prim Artışları ise teminat artışına göre Orantısız şekilde % 100 üzeri artmış oldu. İyi sürücü primi %50 azalabilirken Kötü Sürücüde bu durum %200 artabilecek
Bununla birlikte SEDDK yetkisine sıfır ila Aylık zam Oranı %2,5 tan %5 çıkartıldı ANCAK bir gün sonra SEDDK yetkisine aylık bu zam %10 (Ocak aynına özel ) Sonra bu ŞUBAT ayına da dahil olarak yeniden artırılarak revize edildi. Ki bu aylık kümülatif olarak artarak gelecek. Bu uygulama 4 ay bu Şekilde SÜRECEK. Bu süre sonunda İse ZAM işlemi HASAR MALİYET ENDEKSİ üzerinden belirleniyor olacak. Bu da Havuz istatistikleri ve Enflasyon endeksleri verileri kullanılacak.
Tüm bu UYGULAMALAR da AMAÇ Zorunlu Trafik Poliçe ARZI sorunu Yeniden GÜNDEM olmaması AMAÇLANMIŞTIR ve TSB ne istedi ise SEDDK Peşinen VERMİŞ oldu ANCAK daha Ocak aynından ARZ sorunu Hortladı GELDİ Kapmıza KİME Tabi ki ACENTELERE Uygunsuz ve usülsüz poliçe kesen Keçiler koyunlara HARİÇ bir uygulama olduğu aşikar .
Türkiye’de Trafiğe kayıtlı araç Sayısı 28bin civarında Olduğunu rakamlar açıklıyor.Sigortasız Araç Sayısı 5.855.000 Adetse Oran %25 Görünen O ki KÖTÜ SİGORTALI artık SİGORTASIZ DOLAŞIMA daha ÇOK girecek trafik kaosu çoğalacak akıllı insanlar araçlarına kaskosuz binmez kasko fiyatları bence makul seviyelerde. Trafik poliçelerine mutlaka imm yapılmalı kasko yaptıramayanlar bu poliçeyi kesinlikle satın almalı . Kazasız bir yıl diliyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.