Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

YAŞ  AZALIYOR ÖLÜM ARTIYOR

23 Aralık 2017, Cumartesi 16:11

Alkol bağımlılığı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. Yapılan onca çalışmalara, duyurulara, seminerlere kamu spotlarına rağmen azalmak yerine alkol kullanımı artmaktadır.

Yapılan son araştırmalara göre Alkol bağımlılığı yılda 3.5 milyon insanın hayatını elinden alıyor.  Alkolle tanışma yaşı  her geçen gün daha da düşüyor. Şu an için bu yaş 8-10’a kadar düşmüş  durumda.  Bu büyük sorunda maalesef büyüklerin ebeveynlerin etkisi de çok fazla. Ebeveynler çocuklarını kontrol altında tutabilmek yada gözlemleri dahilinde hareket ettirebilmek amacıyla yanlış olan bir yola başvuruyorlar.

Dışarıda değil de evde denesin, zaten bir gün deneyecek ya da daha da kötüsü artık büyüdün erkek oldun gibi saçmalıklarla çocukları alkole yaklaştırıyorlar. Doğruyu yaptıklarını  düşünürken. Yanlışın içinde bataklığa saplanmış olarak buluyorlar kendilerini. Ailenin alkole bu sıcak yaklaşımı çocukların bağımlı hale gelmesinde büyük rol oynuyor.

Uzmanlara göre 12-17 yaş aralığı en sık alkole başlama yaşı olarak belirtiliyor.  Erken yaşta alkole başlamanın da  bağımlılığın ağır düzeyde olmasına neden olduğu vurguluyor.  Alkole erken yaşta ve ailesiyle deneyen çocuklarda sonrasında alkol kullanımı devam ettiği ve bağımlılığa dönüştüğü görülüyor.  Tabi bunun yanında arkadaş ortamları eğlence anlayışları bir gruba dahil olma istekleri de  alkol kullanımına itiyor. Çocuklarımızı bu nedenle ne konumda yada ne durumda olursak olalım kontrol altına alma amacıyla bile çocuklarımızın alkolü deneme yada tadına bakma gibi  isteklerini yerine getirmemeli ve yanlış olduğunu çocuklara boğmadan sıkmadan aşılamalıyız. Yanlış her yerde  ve her yaşta yanlıştır.  Çocuklarımızı alkol konusunda deneme yanılma yöntemiyle doğruyu göstermeye çalışmalı ve alkolün kesinlikle bir artısı olmadığı tepeden tırnağa eksi ile donatılmış olduğunu belirtmeliyiz.  Unutmamalıyız ki alkolün bir şeyleri unutturduğu ya da eğlendirdiği yoktur.  Fakat aldığı can çoktur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.