Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

YAHUDİLERİ TANIYOR MUYUZ ? (2)

21 Şubat 2019, Perşembe 08:31

Kur'an-ı Kerim'den, Yahudilerin Özellikleri:

Kur’an-ı Kerimde en çok Yahudi milletinden bahse­di­lir ve bunların büyük bir bölümünün (Siyonistlerin): azgın, bozguncu, hain, müfsit, kalleş, para ve men­faatinden başka bir şey tanımayan ve yeryüzünde an­cak fitne ve fesat çı­karmak için koşan insanlar olarak tanıtılır. Bazı örnekler:

a-Cimridirler: "Onlar cimrilik eder, insanlara da cimriliği önerirler"(1)

"Yoksa onların mülkten bir payları mı var? Öyle olsaydı insanlara bir çekirdek zerresi bile vermez­lerdi."(2)

b-Yeryüzünde fesat çıkarırlar: "Onlar ayrıca yeryü­zünde bozgunculuk çıkarmaya çabalarlar. Allah ise bozguncuları sevmez."(3)

c-Cennetin yalnızca kendilerine ait olduğu iddiasında­dırlar: "Onlar: "Cennete ancak Yahudi veya Hıristiyan olan girebilecektir" dediler. Bu onların kuruntularıdır. De ki: "Eğer doğru söylüyorsanız delilinizi ortaya ko­yun."(4)

d-Hayata düşkündürler, bu hususta müşriklerden daha fazla haris ve dünyaya düşkün olduklarını Yüce Allah bil­diriyor: “And olsun ki; sen onları hayata, Allah’a eş koşanlardan daha düşkün olduklarını görürüsün. Her biri ömrünün, bin yıl olmasını ister, oysa uzun ömürlü olması onu azaptan uzaklaştırmaz. Allah onların yap­tıklarını görür.”(5)

e-İnsanların mallarını haksız yere gasp eder ve faiz alırlar: “Kısacası o Yahudi olanların zulümleri ve bir­çoklarını Allah yolundan çevirmeleri, yasaklandıkları halde faiz almaları, halkın mallarını haksız olarak ye­meleri sebebiyle, daha önce onlara helâl  ve temiz kı­lınmış birçok temiz ve hoş nimeti, kendilerine haram kıldık. Onlardan kâfir kalanlara acı veren bir azap hazırladık.”(6)

"Ey iman edenler! Hahamların ve rahiplerin çoğu insanların mallarını haksızlıkla yemekte ve Allah'ın yolundan alıkoymaktadırlar. Altını ve gümüşü birikti­rip de onları Allah yolunda harcamayanları acıklı bir azapla müjdele!"(7)

Bilindiği üzere Yahudilerin bugün yeryüzünün en zengin tabakasını oluşturmalarının başta gelen sebepleri, insanların mallarını hile yoluyla ellerinden almak için çe­şitli metotlar geliştirmek, tefecilik yapmak, dünya çapında mafya organizasyonları kurarak bu yolla çeşitli ticari faali­yetlerden komisyon yani haraç almak ve faiz yemektir.

Yahudilerin çalışkan olduklarını da inkâr edemeyiz. Adamlar nere giderse gitsinler birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri, birbirlerini destekledikleri ve çalışkan oldukları için kısa zamanda parlıyorlar. Daha öncede söy­lediğim gibi basit işlerle uğraşmazlar. Hatta şöyle bir söz söylenir: Bir Yahudi’yi çölün ortasına at, iki yıl sonra oraya vardığında “Sahra Holding” diye bir müessesenin kurulduğunu görürsün. El hak doğru.

Adamla çöl dediği­miz yerde öyle çalışıyorlar ki; üret­tikleri mamülleri, to­humları, türleri altın değil, pırlanta fiyatından yani kilosu 40-50 milyar liradan satıyorlar.

f-Geçmişte birçok kez dinlerinden dönmüş, Allah'ın kendilerine vahyettiği dinden çıkmışlardır: "İman edip sonra inkar eden, sonra yeniden iman edip sonra tek­rar inkar eden sonra da inkarlarını artıranlar var ya, Allah onları ne bağışlar, ne de doğru yola yöneltir."(8)

g-Münafıktırlar: "Onlar iman edenlerle karşılaştık­larında "biz de iman ettik" derler. Ama birbirleriyle baş başa kaldıklarında, "Allah'ın size açmış olduğu şeylerden, bunları Rabbinizin katında size karşı bir belge olarak göstersinler diye mi söz ediyorsunuz! Ak­lınızı kullanmıyor musunuz!" diye konuşurlar."(9)

h-Peygamber katilleridirler.

Bunların büyük bir kısmı Kur’an’ın tabiriyle öyle zelil ve sefil insanlar ki; mukaddes kitabımız Kur'an’da ismi geçen peygamber­lerin hemen hemen tamamı bunlara gel­mişler, bunları hidâ­yete davet etmişler, şerlerinden insanlı­ğın salim ol­ması için uğraşmışlar, ıslahları için yapmadık iyilik, gös­terme­dik mucize bırakmamışlar ama onlar bu peygamber­lerin bir çoğunu işkence ile şehit etmişlerdir.

Yüce Allah şöyle buyurur: "Allah’ın ayetleriniinkâr edenler, haksız yere peygamberleri öldürenler, insanlar arasında insaf ve adaletleemredenleri ezip yok edenler var ya, işte onları çok acıklı bir azap ile müjdele."(10) 

“And olsun ki, İsrail oğullarından söz aldık ve on­lara Peygamberler gönderdik. Ne zaman bir peygam­ber on­lara nefislerinin arzu etmediği (İlahi emirleri) sözleri söylediği zaman bir kısmını öldürdüler, bir kıs­mını da yalanladı­lar...”, “Onlar Allah ve Rasûlü'ne  karşı sava­şanlar ve yer yüzünde fitne ve fesat çıkaran­lardır...”(11) 

İbni Kesir hazretleri bu ayetlerin tefsirinde Rasülullah'ın "Ya Eba Ubeyde. Yahudiler 40peygamberi öldürmüşlerdir" buyurduğunu zikreder.

Dipnotlar:

1- Nisâ, 4/37.

2- Nisâ, 4/53.

3- Mâide, 5/64.

4- Bakara, 2/111.

5- Bakara, 2/96.

6- Nisâ, 4/161.

7- Tevbe, 9/34.

8- Nisâ, 4/137.

9- Bakara, 2/76.

10- Ali İmrân, 3/21.

11- Mâide, 5/33,70.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.