Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9766.98
  • BTC
    64290.42$

UĞUR BAŞKANDAN BEKLENEN (2)

04 Mart 2019, Pazartesi 08:42

Büyükşehir BelediyeBaşkanı Uğur İbrahim  Altay’ın, belediyede önceki yönetimin bürokratlarına dokunmaya başladığını daha önce de yazmıştım.     

O yazı büyük ilgi gördü. Gazetemizin internet sayfasında iki günde 800’ün üzerinde okuyucu yazıyı “tıkladı” Ayrıca yazıyı gazetede okuyan bir hayli insan da olmalı.

Peki Uğur başkan önceki yönetimin bürokratlarına nasıl dokunuyor?

Dokunmak ne demek?

Başkan bir takım üst düzey bürokratları görevden alıyor ve kızağa çekiyor.

Kızak ki, ne kızak.

Görevden alınanlara yeni bir görev verilmiyor.Bu insanların  oturacağı bir sandalyesi, üzerine dirseklerini dayayıp başına gelenleri düşüneceği  küçük bir masası dahi yok. (verilmiyor )

Hatta belediye içinde “Ben ne yaptım da başıma bunlar geldi” diye, düşüneceği bir alan dahi  yok(muş) İddilar böyle.

Anlayacağınız “Seni görevden aldım, güle güle”

Aldın da nereye? Neresi yok. En azından şimdilik yok.

Peki hak, hukuk, yasa nerde? O da yok.

Hepsi bu kadar mı? Elbette değil. Daha vahim olan bir durum var. O da şu: Gelen ekip, gidenlere hasım/düşman gözüyle bakıyormuş. İddia böyle.

Görevden alınması an meselesi olan bir yönetici bize şöyle dedi “Önceki yönetim sanki CHP’liymiş gibi bu arkadaşlar operasyon yapmaya  başladı” Konuştuğumuz  aynı  insan “ Biz bu muameleyi hak edecek hangi hatayı  yaptık ? Suçumuz ne ki ötekileştiriliyoruz? Bize neden hasım ve düşman gözüyle bakılıyor?”  diye, soruyordu.

“Hasım/düşman/ötekileştirme” Belediyede yeni yönetimin ileri gelenleri böylesine talihsiz ve kötü bir anlayış içerisinde olmayabilir. Fakat karşı tarafta böyle bir algı var. Ayrıca  Üst düzey personel  noktasındaki hareket ve tasarruflara bakınca  bu algının pek de yanlış olmadığını görmek mümkün. Sonuçta aynı partiye mensup bir başkan gitti, bir başkan geldi. Dolayısıyla  belediyede  görevden alınanları ve eski yöneticileri rencide etmek, refüze etmek  ne kadar yanlış bir tavır.

Büyükşehir Belediyesi’nde personel hareketleri Özel Kalem’de bulunan personelle başladı.Başkanların “hafızası” pozisyonunda olan bu birim  yukarıdan aşağıya doğru değiştirildi ve yenilendi. Orda çalışanlar Selçuklu Belediyesi’nden getirildi. Eski dönem çalışanları “yok” edildi ve hatta izleri silindi.

Sonra Ulaşım Daire Başkanı görevden alndı.

Park Bahçeler Daire Başkanı görevden alındı.

Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan görevden alınmak üzere.

Destek Hizmetleri Daire Başkanı Selami Uğur gitti, gidecek.

İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mustafa Ekiz gitti.

Görevden alınanların listesi uzayıp gidiyor. Sırada  yaptığı görev itibariyle önemli daire  başkanları ve  müdürler, yöneticiler var.

Gidenlerin yerine kimler, nerden geliyor? Kaynak neresi?

Enterasan bir durumda işin bu noktası. Gidenlerin yeri Selçuklu Belediyesi’nden getirilen personelle dolduruluyor. Selçuklu’da başkan yardımcısı olarak görev yapan Şükrü Koyuncu, Murat Can, Zeynep Umut Altınsoy ve Hasan Görgülü Büyükşehir Belediyesi’ne transfer edildi. Aslında bu durum Selçuklu Belediyesi’nin  üst düzey yönetici noktasında içinin boşaltılması anlamına  geliyor ama ona bakan yok. Mesela  bu konuda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ne  düşünüyor?Kendisi kimlerle ve nasıl çalışacak?

Bir de Selçuklu’dan gelenlerin Büyükşehir’de aldığı görevlere bakalım.

Murat Can Park Bahçeler Daire Başkanı oldu.

Hasan Görgülü Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Zeynep Umut Altınsoy İnsan Kaynakları Daire Başkanı yapıldı.

Şükrü Koyuncu Spor Daire Başkanı yapıldı. (Koyuncu için düşünülen esas görev genel sekreter yardımcılığı makamlarından birisi.Muhtemelen seçimden sonra bu plan gerçekleşecek)                                   Sonra Selçuklu’dan gelenler arasında basına bakan Ahmet Bilgiç var. Bilgiç şu sıralar başkanın arkasında dolaşıyor ve  başkanla birlikte hareket ediyor. Seçimden sonra Bilgiç’de yukarı bir görev için elde hazır tutuluyor.

Uğur İbrahim Altay Selçuklu Beledliye Başkanlığı’ndan on ay önce, Büyükşehir’e gelip oturduğunda cebindeki on kişilik bir listeden söz edilmişti. Buna göre başkan Büyükşehir’de on  üst düzey yönetici ile yollarını ayıracaktı. Ama öyle olmayacak gibi. Bu sayı bir hayli lartacak gibi görünüyor. Yani Büyükşehir tecrübesi olan başka yöneticiler de görevden alınıp, bir kenara atılacak. Belediyenin yukarı katlarında böyle konuşuluyor.

Peki bu  kadar çalkantının olduğu beledliyede işler nasıl gidiyor?

Bunu  da sordum.

Aldığım cevap düşündürücüydü.

Sorduğum işi dedi ki” İşler aksıyor. Herkes bir bekleyiş içerisinde. Arkadaşlar arasında toplanın gidiyoruz şeklinde espriler yapılıyor. Yani anlayacağınız bir  nev’i taş bitti inşaat paydos durumu var.”

En kötü olan da bu işte.              

Yani çalışanların iş yapma hevesinin kırılması ve işten soğuması.           

Bu gelişmeler karşısında insan ister istemez soruyor” Acaba  olayların bu noktaya geldiğinden Uğur başkanın gerçekten haberi var mı?” Yoksa  belediyede bir üst akıl var da, bu tasarrufları başkan adına o mu yapıyor? Çalışanları tedirgin eden kimilerini de görevden alan, kızağa çeken öyle bir üst akıl mı  var?

Uğur başkandan beklenen  biraz hassisiyet. Naif bir insan olarak gördüğümüz başkan kendisinin bilgisi dahilinde olsun/olmasın görevden almalar/atamalar  noktasında gereken hasasiyeti göstermeli. Çünkü her fatura başkana kesiliyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.