Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

Üçüncü doz aşı başladı

06 Kasım 2021, Cumartesi 07:25

Bir yetmez iki, iki yetmez üç, üç yetmez bundan sonra ayda bir aşı yapılacak denirse şaşırmayacağım. Hadi Biontek Çin aşısından iyiydi de iki doz yeterli olacaktı. Çin aşısı yaptıranlara üçüncü doz hemen yapılırken, biontek için 6 ay beklemek zorunda kaldık.

Aşılama işi bundan böyle her yıl kış ayları gelirken, grip aşısı gibi iki kez yapılacak diyip bu işi bitirmek varken, üçü dörde ne zaman çıkartırızı düşünelim.

Bundan böyle bir yaz bir kış altı ayda bir aşı yaptırın koronaya yakalanmayın diye açıklama yapıp, koronanın artık grip gibi olacağını bu aşılar ile sorunun çözüleceğini ölenlerin ölüm nedenlerine korona yazılmayacağını açıklasak da insanlar şu stresli günleri geride bıraksa.

Her yıl aşı karnelerimiz yenilense bu yıl yaptırıp yaptırmadığımıza bakılsa. Olurda koronadan biri ölürse ölüm nedenine grip diye yazsak.

Birinci ve ikinci aşı yaptıranların ağır bir süreç geçirdiğini göz önüne alırsak, üçüncü aşıya kimsenin gitmemesi de doğal olacak gibi görünüyor. Çünkü aşı yaptırdıktan sonra birkaç gün, yatak döşek yatanlar bile oldu. Bu durumu yaşayanların artık aşıdan kaçması normal gibi görünüyor.

Türk aşısı çıksın yaptıracağım diyenler var. Bu güne kadar aşı yaptırmamışlar. Bahaneleri Türk aşısı, aşı çıktığında ise yaptıracaklarmış. Onun içerisine ne konulduğunu bakanlık açıklarmış. Daha etkili olacakmış. Çin ve Alman aşılarını geri de bırakacakmış. Bırakacakmış da bir doz yaptırdığımız da bir daha ihtiyaç duyulmayacağına garanti veriliyor mu. Türk aşısı diye her ay yaptırmayalım.

Neyse ki aşı var. Aşı ile ölümleri düşürdük. Yaşlılarımızı korur olduk.

Üçüncü de olsa beşinci de olsa aşılarımızı yaptıralım. Belki birkaç gün ağır geçirebiliriz ama en azından aşılı oluruz. Şehirler arası seyahatlerimiz de sıkıntı yaşamayız. Toplum içerisinde aşılarımız tam diye gezeriz.

Sağlıcakla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.