Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63416.558$

TRAFİK SİGORTASI ZARARDA!!

12 Aralık 2022, Pazartesi 00:22

Trafik sigortasında 7.9 milyar TL'lik rekor sayılacak zarar açıklandı.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sektörün 2022 Ocak-Ekim dönemi verilerini açıkladı. Buna göre, bu yılın 9 aylık döneminde sigorta şirketleri trafik sigortasından 7.9 milyar TL'lik zarar etti.

Geçen yılın aynı döneminde şirketler, trafikte, 897 milyon teknik zarar açıklamıştı. Geçen sene ile mukayese edildiğinde trafikte zarar 9 katına çıktı. Bu yılın 9 aylık döneminde sigorta şirketlerinin trafik sigortasındaki hasar-prim oranı ise yüzde 163.5 oldu.

Yani, şirketler topladıkları her 100 liralık prim karşısında 163 lira hasar ödedi. TSB’nin açıkladığı 2022

Ocak-Ekim dönemi verilerine göre de sigorta şirketleri 10 ayda 169,8 milyar TL prim üretti. Bu bilgiler ışığında! Şirketler zarar ediyor. Ama bir tane genel müdür görevden alınmıyor, ya da kimse suçu üstüne alıp istifa etmiyor10 yıllarca aynı koltukta oturuyorlar. Demek ki şirketin sahipleri bir acayip durum görmüyor. Trafik sigortasında zarar ettiklerini söylüyorlar sigorta poliçelerindeki yükü neden çoğaltıyorlar anlamakta zorluk çekiyorum değer kaybı, orijinal parça, vs vs derken aracılarda işin içine girince zarar katlanıyor Bunlara çözüm getirilirse zarar azalır. Kaza Tutanaklarında herkesin ehliyeti var, alkol neredeyse sıfıra yakın bu tutanaklar tekrar trafik polislerince tutulursa trafikte zarar ciddi oranda düşer diye düşünenlerdenim Kamuoyunda asılsız bir %50 indirim beklentisine neden olacak saçma sapan açıklamalarda bulunanlar Bu işin yükünü tamamen acentelerle vatandaşı karşı karşıya getirdi. Acente akşama kadar işini mi yapacak yoksa bu açıklamaların açıklamasını müşteriye mi anlatacak bıktık vallahi bıktık billahi bıktık yeter artık acentenin sırtından inin artık. Trafik sigortalarının havuz sistemine devredilmesi ve devletin bu havuzu çok daha iyi yönetmesi tüm şirketlere ders niteliğinde olacaktır. Birileri reisin kulağına bir günlük trafik poliçe girdisini fısıldasa bu iş havuza doğru akar hem de ne akar ama bu işe taş koyanların bu taşı kaldırması gerekiyor. Şimdilik kaydıyla dilek ve temenniden öteye gitmeyen düşüncelerim bu kadar. Kazasız günler diliyorum.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.