Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

Tok-tik-cular

30 Ocak 2021, Cumartesi 09:03

Sosyal medya bizlerin neresinde diyecek olursanız hayatımızın tamamen içinde yer alıyor. Her insanın elinde bir telefon ve ne varsa içerisinde elinden bırakmıyor.

Sosyal medya da yayınlanan videoları izlerken kendinden geçip çevresindeki insanları rahatsız ettiklerinin bile farkına varmayan bir toplum olup gidiyoruz. Evvel zaman içerisinde insanların mektupla haberleştiği günlerce gurbetten gelecek haberleri beklediği günlerde bu günün insanları yaşamış olsalardı acaba ne yaparlardı.

Yurt dışından yada askerdeki yakınınızdan mektup gelecek, getirecek olan postacının yolu gözlenecek o heyecanla mektuplar okunacak ve uzun yıllar saklanacak.

Sabırla geçen geçmiş zaman. Şimdi birine mesaj yazdığınızda cevabı gecikse hemen öfkeyle arar ve niye yazmıyorsun diye birde fırçalarız.

Eskiler anlatırlar İstanbul’a otobüsle 12 hatta 14 saatte gidilirmiş. Şimdi İstanbul otobüs ile 6 -8 saat sürüyor. Uçakla gidecek olursanız 1 saat 15 dakika sürüyor ve bunu da çok uzun diye hayıflanıyoruz.

Şimdiki neslin 10 yıl sonra ne yapacağını kestiremiyoruz bile. Bu gün hızlı dediğimiz teknolojinin esiri olan gençlik o gün neler yapar kestirmek bile mümkün değil.

Biran evvel elimizden teknoloji azaltmamız gerekiyor. Daha az zaman geçirmemiz ve zamanı da iyi değerlendirmemiz gerekir.

Çocuklarınızın elinden telefon ve tabletleri alıp zamanı daha verimli kullanmalarını sağlamalıyız. Bağ bahçe, tarla ve hayvanlarla zaman geçirmelerini sağlamalıyız. Bunları yapmazsak 10 yıl sonra bu nesil yok olur gider.

Kullandığımız teknolojiyi verimli kullanmayı da öğrenmeliyiz. Sosyal medya da zaman geçireceğimize doğru bilgiye ulaşmalıyız. Kelime dağarcığımızı genişletmeliyiz. Teknolojiyi doğru kullandığımız da doğru bilgiye ulaştığımız da daha zengin olacağımızı bilmemiz gerekir.

Okullarda bu konunun işlenmesi gerekir. Teknolojinin doğru kullanılması anlatılmalı ve gençler bu yönde yönlendirilmeliler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.