Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2435.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62466.14$

Sn. Vekillerimiz ve Başkanlarımızın ajandalarında bunlar da var mı?

27 Eylül 2023, Çarşamba 00:46

Kentler yarış halinde, zor geçeceği anlaşılan 2024 bütçesinden daha fazla yatırım alma yarışında öncelikle ve elbette Konya da var bu yarışta. Bence geciken çevre yollarımız, kent içi ulaşım hedeflerimiz, şehirlerarası bölünmüş yol projelerimiz var, sulama projelerimiz var, bütçede yıllardır iz proje halinde olan yani yatırım planından çıkarılmayan ancak bitecek kadar bütçe kaynağı ayrılmayan yatırım beklentilerimiz var, kısaca beklentimiz büyük. Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı elbette de daha fazla yatırım bütçesi için belki de Bursa örneğine göz atmakta yarar olabilir. Önce kendimize düşeni yapmalıyız bir gram daha fazla tarımsal ürün elde etmenin giderek önem kazanacağı belli artık tarım alanında ve kontrolsüz su kuyuları açma işine savaş açmalıyız. Neredeyse 20 yıl önce uzmanlar uyardı, “bu şekilde tüketilirse Konya ovasına dünyanın neresinden su getirirseniz getirin gene yetmez “ diye ancak biz torunların emaneti diye nitelenen deniz gibi kabul edilen yer altı sularımızı yok edecek noktaya getirmeyi başardık populist yaklaşımlarla; böyle devam edersek zaten tarım için obruğa dönüşmemiş toprak alanımız Allah korusun kalmayacağı için uzmanlar topraksız tarım çalışmaya başlasalar iyi olacak bence.

Efendim Bursa, milletvekillerinin sorumlu oldukları Bakanlıkları belirlenmiş, görev dağılımlarını yapmışlar, Komisyon ve Bakanlık ziyaretleri ile dosyaları sunup 2024 Bütçesi yatırım programı çalışmalarını başlatmışlar çoktan. Cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışmalar zaten her daim devam ediyor. Vekillerimizle paylaşalım istedim.

Sn. Belediye Başkanlarımız ; neredeyse 20 yıldır Gastronomi kenti olma hayalinde açıklamalar yaparlar. Yol alınmadı değil de markalaşmaya çook uzağız daha. Bizimle yola çıkan Gaziantep 2015 yılında Unesco Yaratıcı Şehirler listesine girdi, Uluslararası Gastronomi günleri ile dünyanın listesinde; 2017 yılında Hatay  ve 2020 yılında Afyonkarahisar da bu listede yerini aldı. Saray Mutfağı, Ateş Baz-ı Veli Türbeli Konya umarım bir gün standart yakalayacak da iş işten geçmeden olsa bari. Gaziantep, Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde şimdi çıtayı zirveye taşıdı efendim. Geleneksel yemeklerini özel çalışmalarla fine dininge uyarlamaktalar. Müşterinin kendisini özel hissedeceği, ilk temastan uğurlanmaya kadar bütün yeme içmenin en üst seviyede olduğu dekorasyondan sunuma özel konsept artık Gaziantep’te yaygınlaşmakta. Gurme lezzetler artık her şeyiyle özel atmosferde sunulacak özel lokantalarda. 

Restorasyonlar yapıyoruz, tarihi alanlarımızı daha da güzelleştirmeye çalışıyoruz, mesela Meram bilmem kaçıncı düzenlemeye kavuştu; Bursa Kozahan çevresini yapay zekaya programlatmış, çok farklı proje ortaya çıkmış, umarım kentimde de benzer çalışmalar vardır.

Bursalı vatandaşlarımızın da bize imrendikleri konular vardır belki, mesela ben Konyaspor’a imrenebilirdim onların yerinde olsam. Türkiye’nin beşinci şampiyonu, Avrupa Şampiyonlar Liginde mücadele etmiş Bursaspor’un maalesef durumu belli. Biz lig üçüncülüğünden ötesini görememiş ancak Süper kupa ve Ziraat Türkiye Kupalı Konyaspor olarak çok daha iyi yerlerdeyiz..şimdilik..korkarım ki  her türlü desteği aldığımız dönemde maddi akara kavuşamamış, oyuncu satışları ve sponsorluk gelirleriyle zirve yapmakla övündüğümüz sezonda borçları temizleyememiş, sezona iyi de başlayamamış ekibimiz bu günleri arayıp benzer kaderleri yaşamaz. Tedbir almalıyız belki de tek önde olduğumuz Konyaspor konusunda. Çok da geç olmadan. Saygıyla

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet oztemel
    27-09-2023 13:46

    Sn. Kalayci, tesekkurler yorumunuza

  • yorum avatar
    Bülent Kalaycı
    27-09-2023 12:04

    Sevgiili kardeşim Suya sabuna dokunmadigin üslubuna uygun nazik ince eleştirilerini okudum. Çok güzel olmuş. Ama bir kalem yazarken biraz kanda damlatmali. Kimseyi gocundurmayan yazınız belli kesimlere hoş gelir. Ama uyarıcı etki yapmaz. Genede bu yazı için teşekkürler.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.