Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$

SIRA MERKEZ İLÇELERDE

05 Aralık 2018, Çarşamba 08:24

Başka aday çıkmaya cesaret edemeyince, Uğur İbrahim Altay çıktı ve başkanlığı kurtardı.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı tamam.

Önümüzdeki beş yılda belediye başkanı olarak Konya’yı yönetecek isim belli.

Şimdi sırada merkez ilçe belediye başkan adayları var.

Sırasıyla bakalım: On iki kişinin aday adayı olarak başvuruda bulunduğu Meram İlçesi Belediye Başkan adaylığı için, eski başkanlardan Serdar Kalaycı da başvurusunu yaptı.

Serdar Kalaycı meselesi üzerinde durmakta fayda var.

Şöyle ki; bilindiği üzere Serdar bey bir dönem Meram Belediye Başkanlığı yaptı. Başkanlıktan sonra üniversitede kısa bir dönem akademisyenlik yaptı. Sonra sayın Cumhurmbaşkanı’nın teveccühleri üzerine Külliyeye  çekildi. Onun Külliyeye gitmesinde herhangi bir referans ya da iletişim söz konusu olmadı. Doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı değerlendirdi kendisini. İşte burası çok önemli. Bazı kimseler Külliye’nin ilgi alanına girebilmek için kırk takla atar ve önemli bulduğu kişileri devreye koyar. Serdar Kalaycı örneği tamamen bir istisna. Cumhurbaşkanı talimat verdi ve o da Külliye’de görev alan şanslı isimlerden birisi oldu. Bunun böyle olduğunun bilinmesinde fayda var.

Serdar Kalaycı 30 Kasım’da görevinden istifa etti ve Meram Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Tabi Kalaycı’nın açıklaması ile adaylık tahminleri de alt üst oldu. Şimdi en azından başa dönüldü. Kartlar yeniden açılıyor. Bu olaydan önce Meram Belediye Başkan adaylığı için adı öne  çıkan isimler vardı. Mesela Mustafa Yazlık gibi, Ali Selvi gibi. Şimdi öyle değil artık. İsmi öne çıkan tek isim Serdar Kalaycı. Kendisi sayın Cumhurbaşkanı’nın izni ve talimatı olmadan ne Külliye’den istifa edebilir ne de Meram Belediye Başkan aday adaylığını açıklayabilirdi. Böyle  bir durum asla olmaz. Bırakın onu herhangi bir insan bile bunu yapmaz, yapamaz. Kaldı ki siyasi kariyenin her aşamasında Tayyip Erdoğan etkisi olan Serdar Kalaycı izin ve talimat olmadan ne bulunduğu görevden istifa  eder, ne de aday olurdu.

Bu mesele önemli yani Serdar Kalaycı meselesi. Bu meselenin önemli bulduğumuz iki noktası var. Bir: Mevcut başkan Fatmu Toru’nun gidişi kesinlik kazanmış durumda. İki: Serdar Kalaycı beş yıl aradan sonra yeniden Meram Belediye Başkanı gibi. Bu arada bel altı çalışanlar daha fazla küçülmesin. Bırakın doğal mecrasında yürüsün bu işler. Baksanıza siz bel altı çalışırken bazıları güven kazanıyor ve teveccüh görüyor. Ayrıca siyaset yapan, yöneten her insanın az ya da çok hataları olur.Bunu  Tayyip Erdoğan en iyi bilenlerin başında gelir ve bildiği için de dedikodulara prim vermiyor.Boşuna uğraşmayın.

Karatay’a bakalım.

Karatay’da Ahmez İzi, Veli Tolu ve Hasan Kılca isimleri konuşuluyor.

Ahmet İzi’nin arkasında teşkilatın gücü var.

Teşkilatın eğilimleri dikkate alındığı takdirde, Ahmet İzi  aday.

Genel Merkezin eğilimleri dikkate alındığı takdirde de Veli Tolu aday.

Karatay Belediye Başkan adaylığı için en güçlü isimiler olarak, Ahmet İzi ve Veli Tolu isimleri ön planda. Hasan Kılca’nın iletişimleri zayıf. Dolayısıyle aday yapılırsa sürpriz olacak. Bu arada başka bir isim öne çıkar mı, çıkabilir. On bir aday adayının olduğu bir yerde bu neden olmasın. Pekala olabilir.

Şimdi de Selçuklu’ya bakalım.

Selçuklu gürültü patırtınan en az olduğu yer. İlçe olarak çok sakinler. Burda mevcut başkan doğal olarak  aday adayı. Sonra Faruk Şekerci var. Sürpriz olarak Mehmet Hançerli var.

Sıra merkez ilçelerde demiştik. Az kaldı ayın on beşini geçmez her şey belli olur.        

Bu arada isimler noktasında farklı belediyeler için, farklı isimler değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Böyle bir ihtimal de var.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.