Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64366.97$

SİNİR KAT SAYIMIZ KAT KAT ARTTI!

14 Temmuz 2018, Cumartesi 09:05

Havalardan mı, sulardan mı yoksa yaşam şartlarından mıdır bilmem ama bizlerde sinirler tavan yapmış durumda. Her fırsatta kavga hazır yeter ki bir canımızın sıkkın olduğunu hissedelim. İlla stres atacak birilerini bulur iki küfreder  olmadı yumruklaşır sonrada her şey normalmiş gibi devam ederiz. Nede olsa olan yükü attık saygısızlıkla şiddetle huzuru bulduk. Kavga etmesek yükümüz ağır geliyor artık.

Antalya da bir örneği yaşanmış. Belediye otobüsüne binen yolcu şoföre yol soruyor. Sıcaklardan bunalan şoför sanırsam olayı anlatamıyor ya da uğraşmak istemiyor belki de yolcu ters konuşuyor tam bilmiyorum ama sinirler şaha kalkmış durumda. Stres atılacak artık belli ama yolcu otobüsünde olması tüyleri de şaha kaldır cinsten hele ki otobüs hareket halinde iken yol soran yolcunun şoföre yumruk atması bide bunun üstüne şoförün sinirlenerek otobüsü durdurmadan  yerinden kalkarak yolcu ile yumruklaşması  sinirleri şaha kaldırmayı geç yarış atı gibi depara kaldırmış resmen. Arıza yolcu bir iken otobüs bu yolların kurdu yıllardır bu hatta sefer yapıyor buraları gözü kapalı gider gelir edasıyla hareket halindeki otobüsü bırakıp kavga eden şoför ikinci arıza resmen. Allahtan yolcu ile  şoförü ayırmaya çalışan bir yolcu otobüsün kendi özgür hür iradesiyle yoluna devam ettiğini fark etti de kavgayı bırakıp önce otobüse dur dedi. Yoksa iki magandanın yumruk dolu seansı bir otobüs dolusu insanın ambulans, hastane, ilk müdahale beklide hayata güle güle seansına dönüşecekti. İnsanlar canlarından olacaktı onlar sinirlerine hakim olamadılar diye. Ne rahatlık çözemedim. Bu muhteşem ikili onlar kavga ederken otobüsün kendisini sağa çekip ortalığın yatışmasını bekleyeceğini falan mı sanıyorlardı anlamda veremedim. Neyse ki Allah’tan dikkatli bir yolcu ve müdahalesi ile kimseye bir şey olmadan otobüs durdu. Tabi şoför ve yolcu tensel temaslarla birbirlerini aşırı sevgiye boğmuş olabilirler oda kendi tercihleri. Beni ilgilendiren kısmı yolcuların iyi olması.Koca koca adamları şeker kavgası yapan çocuklar gibi avutacak değiliz ya.

Evet havalar sıcak, evet insanların maddi, manevi, sağlık gibi bir çok sorunları var. Evet herkesin derdi kendine ağır ama bu nedir böyle battal gazi gibi gezmek. Soğuk hava deposundan her gün taze sinir, ego alırmış gibi öfke küpü şeklinde gezmek.  Ben anlam veremiyorum yok yan baktın yok omzun değdi yok bana güldün gibi bahanelerle silah, bıçak tekme, yumruk ile harbe girmeleri. Ee bir durun bir nefes alın insanız biz ya. Yanda bakarız omzumuz da değer beklenmedik bir anda güleriz de. Evet karşıdakine şaçma gelebilir manasız gelebilir ama he demek de çok zor olmasa gerek. Biri arıza ise hemen tamire kalkıp orta yerde birbirinize mi girmek gerek. Çekilin kenara nasıl olsa bir arıza servisinin radarına illaki takılır . herkes birbirinin yüzüne gözüne yumruk monte edip tamirci edasıyla gezmesin lütfen. Etrafta başka insanlar, çocuklar hatta börtü böcek, ağaç, kuş var. Sizin tamirci edasıyla stres atma seanslarınıza şahit olmak zorunda değil ki. İlle de benim yöntemim bu böyle rahat ediyorum diyorsanız da bunun kursu var ne biliyim evi var daha olmadı dağı var taşı var gidin tek başını9za yapın ne yapacaksanız. Kendi kendinize terapi olun karşınıza ilk çıkanı da kavgaya zorla davet etmeyin. İnsanlıktan çıktık artık toplum olarak ne kadın diyoruz ne çocuk ne küçük ne de büyük hatta engelli vatandaşlarımızla minimum ağız dalaşı denen tartışma yaşar haldeyiz. Biri sinirliyse karşısına başka birinin çıkması yeterli. Ne olduğu nasıl olduğu önemli değil. Resmen günlük üç öğün yemek gibi azami bir öğün kavga gürültü, tartışma arıyor bünyelerimiz. Kusura bakmayın da biz de  toplum olarak insanlıktan çıktık iyice.Bu ne böyle. İnsan dediğin bu mu? Bir de en gelişmiş canlıyız yok düşünebiliyoruz yok konuşabiliyoruz yok aklımız var yok fikir sahibiyiz falan filan. Hepsi çöp. Biz insan değiliz insanlığı fiziki gücün arkasına sıkıştırmış yumruk savar, laf atar çamurlarız. Biz insanlığı şiddeti beyinlerimizin ve vücutlarımızın baş köşesine oturttuğumuz gün kaybettik maalesef…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.