Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.9
  • BIST
    9912.8
  • BTC
    64740.76$

Şimdi icraatları dinleyelim!...

05 Mayıs 2018, Cumartesi 07:39

 Sevgili dostlar, ‘Cumhur İttifakı’ ile AK Parti, MHP ve sonradan katılan BBP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’dı bunu zaten hepimiz biliyoruz.

Muhalefetten CHP, İYİ Parti, SP ve DP ittifak konusunda anlaştı ama Cumhurbaşkanı için değil, baraj ittifakıydı onlarınki.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendi Cumhurbaşkanı adaylığı iddiasından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Abdullah Gül ismi üzerinde uzun süre duran ve ciddi spekülasyonlara neden olan Saadet Partisi’nde ise Genel Başkan Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı olmak için yarışa gireceğini açıkladı.

CHP’de ise aday Muharrem İnce oldu. Beklenen bir isim miydi? Sürpriz oldu mu? Vatandaş nezdinde çok sürpriz olmadı ama iktidarın beklediği aday olmadığı belliydi. Çünkü bir haftadır neredeyse A Haber kanalında sürekli ‘CHP tabanın tanımadığı Amerika’dan kulağına fısıldanan bir isimle mi çıkacak?’ haberleri izliyorduk. Bununla birlikte bu iddialarda ortadan kalkmış oldu. Şu tartışılır; Muharrem İnce delegesinin oyunu alamayıp Genel Başkanlık koltuğuna oturamamış bir isim, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir rakibin karşısında ne kadar başarılı olur?

Şimdi bir Türkiye gerçeği ve Recep Tayyip Erdoğan faktörü var. Bunu bizim kadar muhalefette biliyor. Bugün itibariyle Recep Tayyip Erdoğan konuşmayı bıraksa, herhangi bir miting yapmasa, hiçbir yerde halka hitap etmese ve tek kelime etmeden 24 Haziran seçimlerine öyle girse bile @ oyu var. 

İşte burada Muhalefet liderlerinin vaatleri devreye giriyor, girmesi gerekiyor en azından. Ama maalesef şu ana kadar sürekli karşılıklı atışma ile gitti.

Benim tanıklık ettiğim takip ettiğim, şahit olduğum, izlediğim seçimlerde genelde Ak Parti icraatlarını anlatır, muhalefet ise bu icraatların içinin boş olduğunu, vaatlerin gerçekleştirilemeyecek kadar uçuk olduğunu falan anlatırdı ve sadece eleştirerek geçirirdi o süreyi.

Ama bu seçimlerde ilk defa Ak Parti’nin de vaat açıklamak yerine Muhalefet liderleriyle karşılıklı atıştığı bir süreç yaşıyoruz.

Şu ana kadar benim algıladığım süreçte Muhalefet, ‘Ak Partinin devri bitti, onu indireceğiz’ diye propaganda yapıyor, Ak Parti ise, ‘Hadi buyur gücün yetiyorsa’ diye devam ediyor.

Şu anda henüz bir vaat açıklaması yok. Bakacağız göreceğiz önümüzdeki hafta itibariyle artık adaylar sahada icraatlarından, yapacaklarından, vaatlerinden bahsedecekler mi? Yoksa yine karşılıklı atışmaya mı devam edecek?

Dilerim huzur ve sükunet içerisinde hak edenin kazanacağı sağduyulu bir seçim süreci yaşarız.

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.