Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2442.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63266.45$

Sadece Yönetimin değil; hepimizin eseri

25 Ekim 2023, Çarşamba 00:02

“Yönetim bu takım senin eserin”

Kötü gidişlerde hep duyulan tezahürat. Elbette başarıda da başarısızlıkta da aslan payı yönetimlerindir. Konyaspor için çok geçerli değildir bu, madem söze gelince “Konyaspor , Konya’nın en önemli markalarından”; o zaman Konyaspor yönetimlerin de üzerindedir. Konyaspor ne Karagümrük, ne Altınordu gibi şahıs kulübü değil ki, Konyaspor düşerse Konya da düşer, Konyaspor çıkarsa Konya da çıkar; lig üçüncüsü olduğumuz , Ziraat Türkiye Kupası ve Süper kupa kazandığımız yıllardaki spor kamuoyundaki yerimizi hatırlayın sonra bir de bugünümüze bakın.

102 yıla doğru giden çınar. Futbol takımımız dibe doğru gidiyor, altyapı yarışmacı ekibimiz 6 maçta 1 puanla averaj takımı hüviyetinde maalesef, bir kez küme düştü sanki bitişe gidiyor, U liglerinde başarılı oyuncularımız hazırlıksız girdikleri ligde maalesef özgüven kaybediyorlar, eziliyorlar; bu durum halen Akademi kadrosunda bulunan sözde geleceğin yıldızlarını da etkileyecek kuşkusuz; Basketbol takımımız küme düştü; yani ortada tam bir sportif başarısızlık var. Tarihimizde iki kez lig üçüncüsü olduk, ikisi de beklenmeyen ve teknik adam takımı olmanın getirdiği başarılardı, sonrasında kalıcı başarılara nasıl gideriz planlamasına gitmedik, ilkinde 33. haftada Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u yenmesiyle ligde kaldık, bu sezon o kadar şanslı olur muyuz bilemiyorum, kısaca mirasları çabuk tükettik.

Konyaspor Konyadır, Konya’nındır, herkes yanında olmak zorundadır sporu sevse de sevmese de. Tarihi hatalar yapıyoruz sürekli. Başkanlarımız ve yöneticilerimiz mesleklerinde başarılı, düzgün, güvenilir insanlar, tamam da bir günde spor adamı olunmuyor. İyi niyetliler, elbette en iyisini yapmak istiyorlar, tamam da benzetmemi hoşgörün, cehenneme giden yollar da iyi niyet taşlarıyla döşenir derler. Kongre seçici sayımız dar kapsamdan geniş katılıma dönmeli. Tek liste seçime gitmek birlik ve beraberlik açısından anlamlı da bence rekabeti önlüyor, icazet alamayacaklar katkı sağlayamıyor  takımımıza. Kongrelerde vaatler bile önemsiz, parmak kaldırıp indirme yoluyla eski yönetimler alkışlarla ibra ediliyor, yeni yönetimler alkışlarla devralıyor yönetimi. Kongreler açık bilançonun bile görüşülemediği, katılımcıların rahatça konuşup fikirlerini söyleyebildikleri platformlar değil oysa gelecek dahil orada tartışılıp planlanmalı. Küstürdüklerimiz, üyelikten çıkarılanlar hep oldu tarihimizde, bence kesinlikle kazanılmalı bu insanlar. Scout ekibi başarısız, hadi güle güle; tamam da imzayı scout ekibi attırmıyor ki; fatura niçin sadece onlara? Yanlış transferler her takımın bitiş nedenidir, tribünden kaçırılan taraftarlar da öyle, bunlardan hasılat ta resmi ürün satın alma da bekleyemezsiniz. Uzlaşmaksızın sözleşme feshedilen her oyuncu başımızın daha doğrusu gelecek yönetimlerin baş belasıdır, katlanan faturalara zemindir, günü kurtarır ama geleceği yok eder, kaldı ki galiba bayağı bir dosya birikmeye başladı UEFA kapısında.

Gün Konyaspor için acil birleşme günüdür. Başkanımızın deyişiyle tarihin en çok oyuncu satış ve sponsor geliri elde ettiğimiz bugün borç artıyor. Her türlü desteğe rağmen maddi akar sağlayacak gayrimenkule kavuşmuş değiliz. Belediye Başkanlarımızın desteklerini bir daha buluruz veya bulamayız, bugün sanayi çarşısı, akaryakıt istasyonu , arsa gibi mülkler edinebilmeliydik. Acilen borçlar masaya yatırılmalı, geometrik artış göstermesine izin verilmeden kapatılma yolu bulunmalı. Puan cetvelindeki yerimiz, oyuncu kadromuz hepsi yeni gelecek hocanın umudunu kıracak konular, yeni hoca çok haklı olarak ara transfer isteyecek, o tarihte transfer tahtamız açık olacak mı bence meçhul. Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Kentin yetkilileri acilen duruma el koymazlarsa korkarım sonumuz bugünün Bursaspor’u, Eskişehirspor’u, dünün Gaziantepspor’u, Orduspor’undan farklı olmayacak.

Konyaspor’a hizmet eden herkes sağ olsun ama berbat durumun mirası ancak tüm kent birliğiyle temizlenir. Taraftar acilen kazanılmalı, kara bulutlar dağılmalı, yeni hoca umut saçacak biri olmalı ve şimdiden ara transfer için maddi imkanlar seferber edilmeli, çok geç, çok yazık olmadan. Konya bunu hak etmiyor. Umudum var mı; kederlerdeyim. 1922 Konyaspor sezona beş gün kalana kadar satılacak mı kapanacak mı belirsizken, Basketbol takımı lige devam edecek mi etmeyecek mi meçhulken kimse sesini çıkarmadı. Üzerimizdeki umursamazlığı atmazsak ve kaderimizdir çekeriz dersek yarın Konyaspor kalmayacak. Unutmayın kader diyemeyiz, el birliğiyle kendimiz ediyoruz. Konyaspor umarım Konya’nın umurudur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.