Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Ramazan Ayında Beslenme Nasıl Olmalı?

24 Nisan 2020, Cuma 09:09

Tüm okuyucularıma hayırlı Ramazanlar diliyorum .Ramazan ayı boyunca sağlıklı beslenme çizgisinden çıkmamak çok önemli. Sağlıklı beslenme düzeni oluşturulmadığı takdirde sindirim problemleri, kilo artışı ve vücutta ödem meydana gelebilir. Neler yapmalıyız, Nasıl beslenmeliyiz? Bu yazımda bu konuda çeşitli önerilerde bulunacağım.

Mutlaka sahur yapın. İftarda açlığınızı kontrol edebilmek için kaliteli bir sahur yapmanız önemli. Sahurda sıcak tencere yemekleri yerine kahvaltı tercih etmelisiniz. Kaliteli bir protein olan yumurta, peynir ve süt ya da yoğurt, lif alımınızı artırmak adına domaes,salatalık, bol yeşillikler tercih edebilirsiniz.

İftarda ana yemekten önce biraz bekleyin. Orucunuzu açtıktan sonra hafif bir yemek örneğin 1 kase çorba içtikten sonra yemeğe 10-15 dk kadar ara vermeniz sizin yararınıza olacaktır.

Tatlı isteklerine dikkat! Özellikle gün içinde uzun bir açlığın devamı yoğun bir tatlı isteği olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu noktada sağlıklı tercihler yine ön planda olmalı. Şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyveli tatlılar tercih edilebilir. Tatlı yemekle birlikte değil de yemekten 2 saat sonra ara öğünde tüketilebilir.

İftar ile sahur arasında 10-12 bardak su tüketin. Vücudunuzun susuz kalmaması için özellikle bu uyarıya dikkat etmek gerekiyor.

Lifli besinleri ihmal etmeyin. Uzun süren açlık bağırsak hareketlerinde yavaşlamaya sebep olabilir. Bu durum kabızlık şikayeti olarak karşınıza çıkabilir. Hem iftarda hem sahurda lifli gıda tüketiminize özen gösterin.

Ve tabiki hareket. Ramazan ayı boyunca iftardan 2 saat sonra 25-30 dakika evde olduğunuz yerde yürüyüşler yapabillirsiniz. Hem enerji harcamanızı artırmış olur hem de sindirim sisteminizi rahatlatırsınız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.