Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

Paramparça…

13 Şubat 2021, Cumartesi 09:29

Siyaset bu günlerde hareketli gidiyor. Öylesine hareketli, muhalefet partilerin genel merkezlerinde deyim yerindeyse canı kazanı kaynıyor.

Kaynayan bu kazandan kimlerin sağlam çıkacağı da muamma olarak görülüyor. Kimi partililerin iddialarına göre tek adamlık sergileyen CHP iki hatta üçe ayrılmış durumda. Muharrem İnce partisini kurmadan 3 vekili ve çok sayıda il ve ilçe örgütünü yanına aldı.

Görünen o ki, daha birçok il ve ilçe teşkilatları da kapılarına kilit vurun İnce’ye katılacak gibi. İnce’nin yanı sıra bir diğer isim ise Mustafa Sarıgül.

Sarıgül, ince kadar olmasa da bir takım insanları CHP çatısından koparacak gibi görünüyor. 3-5 vekilde Sarıgül götürürse, CHP’nin veril sayısında ciddi bir düşüş olacak. Bu süreçte İnce veya Sarıgül’ün partilerinden bir tanesinin grup kurma olasılığı var gibi görünüyor.

Peki bu iki partiden biri mecliste grup kursa, hangi ittifakın içinde yer alır onu düşündünüz mü? Hiç. Oraya daha sıra gelmedi. Fakat millet ittifakından ayrı davranacakları kesin. Bu arada Konya’da İnce veya Sarıgül’e katılım sağlayan ilçe teşkilatları olur mu?

Olur gibi geliyor. Kılıçdaroğlu’nun yani CHP’nin bazı söylemlerinden rahatsız olup, lider değişse parti daha iyi yerlere gelir diye konuşulmaya başlandı.

Bu konuşma aslında parti içinde sürekli olan fakat dillendirilmeyen bir konuşma. Bu kez sesli bir dille ifade ediliyor. Yani safını belli eden teşkilatlar var. Bu teşkilatlar haber bekliyor. Biraz da umutlular. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun partiye daha da bölmeden gitmesini bekliyorlar.

Bekliyorlar ama; Kılıçdaroğlu partiyi böldüğünün bile farkında değil. Dedik ya, Teoman’dan dinlediğim Müslüm Baba’nın taçlandırdığı Paramparça da aklımdan çıkmıyor.

Sağlıcakla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.