Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2454.8
  • BIST
    9879.15
  • BTC
    64171.57$

ORTA DOĞU BİZİM DIŞIMIZDA DEĞİL (2)

25 Temmuz 2020, Cumartesi 00:33

Ama dikkatinizi de bilerek bu konuya çekmek istiyorum.

Avustralyalı gazeteci Helena'ya bütün bunları niçin yaptığı sorulduğunda verdiği cevap manidar. İSRAİL DEVLETİ İÇİN demiştir. Ha birde kendi ürettiği kozmetik ürünlerinin faydasız olduğunu yararının bulunmadığını ve hiç kullanmadığını da gazeteciye belirtmiştir. Biraz uzun oldu ama sözü bağlamak istiyorum. Yahudi’nin ırk din dil ve kültür ve manevi değerler bazından baktığı olaya biz Müslümanlarda aynı dirayet ve kararlılıkta baksaydık: ASLA VE KAT'A ZÜLME UĞRAYANLARDAN OLMAZDIK. Birbirimizi yemezdik. Bana ne hiç demezdik. Bosnalar, Gazzeler, Arakanlar, Doğu Türkistanlar yaşanmazdı. Kan dökülmezdi. Irak Suriye, Türkiye tüm İslam toplumları huzur bulurdu. Çünkü Kur'an bize Müslümanlar kardeştir demiş Hz. Peygamber(s.a.v.) veda hutbesinde bunu tüm dünya ya ilan etmiştir.

Günümüzdeki çektiğimiz sancıların sıkıntısını biliyoruz da kafamızı iki elimize alıp o vicdani hükmü uygulamıyoruz, çünkü bizi öyle kavramlarla uyuşturdular ki, kimliğimizdeki yazılı olan inanç hanesine savaş açıp aynı çatı altında yaşayan bizler, bilerek yahut bilmeden didişerek yiyip bitiriyoruz her bir şeyi. Sonra o kafalar çıkıyor Türkiye tarafsız olmalı diyor. Yani bırak ölsünler diyor. Helâna kadar aklınız yok, Helâna kadar milliyetçi ve inançlı değilsiniz? Helâna kadar ülkenizi sevmiyorsunuz, Helâna kadar dürüst değilsiniz... Bilmem anlatabildim mi?

Akıl alacak gibi değil.

Bir Helâna nasıl davranıyor bir muhalefet başkanı nasıl davranıyor ülkemizde. Buna nasıl diyebilirsiniz bu vatanını düşünüyor diye? Bakınız adamın söylediği savunduğu fikre bakınız.

"Orta Doğu'da savaşı biz çıkarıyoruz"..(Kemal Kılıçdaroğlu)

Duydunuz değil mi ülkemizin baş muhalefetini yürüten politikacısı böyle diyor. Bizmişiz Ortadoğu’da savaşı çıkaran. bu sözlere göre Eset masum, Saddam masum, İran masum, ypg ypj pyd masum, israil ABD kendi gibi baş masum, Rus’un eline masumlukta kimse su dökemez, çünkü eski komünist KGK ajanı putin en sevimli masum bunların mantığında hatta Sisi Sisi gel pisi pisi bile masumiyet gömleğini giymiştir yaptığı işlem basamakları tamamen masumiyeti sağlamaya yönelik reel hadiseler.

Bu masumlar kervanına ülkedeki bütün hdplilerde dâhildir bu mantığa göre.

Bu durumda tabiki pkk nın elebaşıları da/ çetebaşıları da bu kafaya göre bir cins  masum oluyor.Kısaca tek suçlu var bizim devlet.Yoo yoo tek suçlu elbette sayın Cumhurbaşkanı bunların ileri öncül yaklaşımlarına göre.!!!

Öyleyse bu mantık terörist bahoz’da masumdu diyor, yani demeye getiriyor, hatta bu kafa; içlerinde onlara karşı beslediği sempatiyi, duyduğu empatik yaklaşımı dile getiriyor ve direkt Türkiye yönetimini suçluyor, iç planda. Yeri gelip bu terörist elebaşılar la boy boy resim çektirmeye gidenler bunlar değilmiş gibi bir de masuma dayalı edebiyatı düzüyorlar. Kimileri dağda kimileri içeride kravatlı olarak devletin temeline dinamit koyanları desteklemek ve koltuk değneği olmak onların bu birlikteliklerini “ iyi salladık” diyerek haziran seçimlerinde göstererek dirsek teması halinde olduklarını görüp anladıktan sonra iyi niyetli hareket ettiklerini düşüne bilir misiniz? Madem bu kafalar böyle saldırgan ve milletin hilafına aykırı düşünüyorlar bizde şöyle diyelim.

 

.o kadar büyük yüzölçümlü toprak kaybından mülhem; eğer Anadolu’ya sıkışıp kalmayı, büyük zafer diye takdim ediyorlarsa ki; öyle yapıyorlar bu kafa bence "teslimiyetçiliğin ve dik duruş sergileyememenin" daniskasını yapmaktadır. Böyle zihniyetten başarı ümidi beklemek, Everest dağında pokemon aramaya benzer, dahası resmigeçit yaptırtmak gibi bir şey.

Rabbim sen bizim akıl sağlığımızı koru. Bu kadar okur cahilin cehli karşısında bizleri doğru yerde doğru insanlarla karşılaştır. Âmin

Şimdi düşünün bu teslimiyetçi kafaların iktidarda olduğunu ve kararı siz verin. Ak Partinin iktidar olduğu yıllarda yani şu anki başarı grafiğini yakalayabilirler miydi?

Her saha da Suriye, Filistin, Libya, Doğu Akdeniz ve Azerbaycan’da varlığımızı hissettirmek ve korumak adına bir misyonun temsilcileri olarak böyle bir milli düşünceye sahip olurlar mıydı? Ulaştığımız sanayi ticari ekonomik sağlık askeri vb. alanlarda yakalanan başarıyı gerçekten yapabilirler miydi?

Ben yapabileceklerine olumlu açıdan asla inanmıyorum. Fakat bir şey yaparlardı onunda bizim hayrımıza olacak ne varsa, tersinden yaparlardı bunu da adım gibi biliyorum. Ve diyorum ki onlara son sözüm olarak:

Muhalefetiniz ömür boyu daim olsun, inşallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.