Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2431.1
  • BIST
    10068.51
  • BTC
    62832.76$

O'NUN HAKKINDA YÜCE ALLAH (c.c.)NE BUYURDU?

12 Mayıs 2017, Cuma 07:40

Peygamberimizi Yüce Allah(c.c.) seçip görevlendirdi. Önceki peygamberlerine O'ndan bahsettirdi, O'nun müjdesini verdirdi. “Ayrıca sana özgü olarak gecenin bir kısmında da Kur'ân okuyup namaz kılmak üzere uyan! Rabbinin seni güzel bir makama ulaştırması umulur.”

Önceki kitaplarda O'nun ve ashabının güzelliklerini anlattı. “Muhammed Allah’ın elçisidir. O'nun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı katı, birbirlerine karşı merhametlidirler. Onların, rükû' ve secde ederek Allah’ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün.

 Yüzlerinde secde izinden nişanları vardır. Onların Tevrat’taki vasıfları ve İncil’deki vasıfları da şöyle bir ekin gibidir ki, filizini çıkardı, onu güçlendirdi, kalınlaştı, derken gövdesinin üstüne dikildi, ekincilerin hoşuna gider, onlara karşı kâfirleri de öfkelendirir bir duruma geldi. Allah onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfat va'detmiştir.”

İlk inen ayetlerinde “Sen büyük bir ahlak üzeresin” diyerek O'nun gidişatını ve ondaki güzellikleri methetti..

Ahmed, Muhammed dedi, O'nu hep övülenlerden eyledi; Mustafa, Mücteba deyip O'nu seçkinlerden kıldı.

Melekleri ile birlikte Yüce Allah O'na salât etti, onu yüceltti."Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey müminler siz de O'na salât edin ve tam bir teslimiyetle O'na selam edin."

O'nun geçmiş ve gelecek günahlarını bağışladı, O'nu her çeşit günahtan korudu. “Ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlasın bütün tasalarını gidersin ve sana olan nimetini tamamlasın ve seni doğru bir yola iletsin.”

İnsanların şerrinden O'nu bizzat Allah korudu. “Ey Elçi, Rabbinden sana indirileni duyur; eğer bunu yapmazsan, O'nun mesajını duyurmamış olursun. Allah seni insanlardan korur. Doğrusu Allah, kâfirler toplumunu yola iletmez.” Bu ayet inince kendisini korumak üzere evinin etrafında nöbet utanlara şöyle seslendi: “Ey insanlar, artık evlerinize dönünüz, artık Yüce Allah, beni korumasına almıştır!”

İnanmayanlara, kendisine insanlık dışı muamele yapanlara karşı O'nu bizzat Yüce Allah teselli etti:“Herhalde sen, onlar bu söze inanmıyorlar diye, peşlerinde üzüntüden kendini helâk edeceksin!” “Sen, yoldan çıkmış o toplum için üzülme." “Onların sözlerine üzülme, tuzak kurmalarından da sıkılma.”

 “Senin şanını Biz yücelttik”, buyurdu. O cihana gelmeden peygamberleri aracılığı ile O'nun ününü cihana yaydı. O, dünyaya geldikten sonra kısa zamanda O'nun ünü cihana yayıldı. O'nun vefatından sonra da Ondan bahsedilmeye, o saygıyla anılmaya devam edecektir. Muhammedî ezanlar dünyanın dört bir yanında O'nun ve mesajının sesini çınlatmaktadır. Müşrikler, kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

“Sana kevseri Biz verdik” diye O'nu müjdeledi. Bu müjde ile O'na dünyada bahşedilen ümmet çokluğu ve bereketine işaret edilmekte; aynı zamanda ahirette O'na verilecek olan güzelliklere de vurgu yapılmaktadır.

Dünyada olduğu gibi ahirette de büyük makamları O'nun için ayırdı ve Makam-ı Mahmud’un sahibi kıldı.“Ayrıca sana özgü olarak gecenin bir kısmında da Kur'ân okuyup namaz kılmak üzere uyan! Rabbinin seni güzel bir makama ulaştırması umulur.”

O'ndan önceki peygamberler sadece kendi kavimlerine ve kendi zamanlarına gönderilirken; O'nun dini evrensel, O'nun peygamberliği insan ve cinlere, kıyamete kadar sürecek bir nübüvvet oldu. “Biz seni, ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.