Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Omicron varyantı mı?

22 Ocak 2022, Cumartesi 08:37

Varyant başta olmak üzere birçok sağlık terimlerini ezberledik. Hastalıkların isimlerini öğrendiğimiz gibi nasıl bulaşabileceğini de biliyoruz artık. Peki önlem alıyor muyuz?

Hayır. Çünkü bildiklerini okumaya devam ediyoruz. Korona virüsten daha tehlikeli bir hastalık var! Çocuğu olanlar bilir. Bu ara çocuklar yüksek ateş ile hastanelere gidiyor. Üç-beş serum yiyorlar ve hala iyi olamıyorlar. Yani içlerindeki virüs çok ama çok dirençli.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu hastalık içinde boğuşması Türkiye de gündem olmalıyken halen virüsü konuşuyoruz. Gerçi çocuklarınki de “Domuz Gribi” imiş. Bazı okullar çocuklarınızı göndermeyin diye söylerken velilere, Milli Eğitim Bakanı ise çocuklar okula konusunda oldukça ısrarlı davranıyor. Virüs’ü gündemden çıkartıp domuz gribini ülke olarak gündeme taşırsak çocuklarımızı kurtarabiliriz.

Ve en önemlisi okulların 15 tatile girdiği bu süreçte bir nebze de olsa nefes alacak olan çocuklarımızı salgından koruyabiliriz. Korumalıyız da. Virüsün insan üzerinde gelecekte ne gibi etkiler bırakacağı konuşulurken, domuz gribinin çocuklar üzerinde gelecekte bir etki bırakıp bırakmayacağını da bilmiyoruz.

Hepsi bir bütün olursa 15 tatil sonrası okulları açmamalıyız. Açmamalıyız çocuklarımızı koruduğumuz gibi çocuklarımızın eve getirdiği virüslerden de kendimizi koruyabiliriz. Ailecek korunursak da virüsleri atlatabiliriz.

Şunun altını çizmekte fayda var.

Eğitim yüz yüze olmalı. Vaka sayısı 100 bini bulunca okulları kapatmak yerine vaka sayılarını 5 binlere indirip yeniden okulları açmak gerekir. Belki ölümün uçunda olan yaşlılarımız ile ilgili de bir dizi tedbirler alınabilir. Kimse işe gitmesin, her yer kapansın demiyoruz. Salgının bulaş riskinin en yoğun olduğu okulların durdurulmasını istiyorum.

Büyüklerimiz daha iyi bilirler ama böyle olmaz ise 150 binleri gören vaka sayılarına ulaşacağız ve bugünleri mumla arayacağız.

Sağlıcakla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.