Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2435.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62466.14$

O Paraları Almayın Sn. Başkan

22 Kasım 2023, Çarşamba 00:01
Kulüp Başkanları mutlaka tarihe geçer kimi övgüyle; kiminin eserleri yıllar sonra da unutulmaz. Şehir kulüpleri mutlaka var olmalı Türk sporu ve kentler için ama tarih öyle söylemiyor, bir zamanların efsane takımları artık neredeyse yok hükmündeler ve yazık oluyor. Örneğin Bursaspor, Cavit Çağlar ilk Futbol Okulları kuran ve tüm alacaklarını silip görev bırakan Başkan olmuş, rahmetli Yazıcı kulübü ilk kez Süper Lig Şampiyonu yapmış ama sonraları Bursaspor’un durumu malum. Şehir takımları batarken kimse hesap ödemiyor nedense. Gerçi istisnalar var, Bursaspor küme düştüğü yılın Başkanını 52 milyon lira (2019 rakamı) alacağına karşın ibra etmedi, üyelikten attı ve ödenmeyecek paralar için “evet 52 milyon lira cebinden verdin ama yanlış transferler ve küme düşürerek takıma daha fazla zarar verdin” görüşünü dillendirdiler. Kayserispor eski Başkanlarından Berna Gözbaşı’nın sözüdür “yanlış transferi çizerim, bedelini kendime yazarım” Yanlış transferlerde scout ekibi bedel ödüyor, belki kulüp CEO’su bedel ödüyor ama nedense imzaları zorla onlar attırmışlar gibi başka bedel ödeyen olmuyor. Özcesi kulüpler batarken herkes mağrur, herkes masum ve başarılı sadece gerçek taraftarlar mağdur. Sözlerim genele daha Konyaspor faslına gelmedim.
Tarihimizde iki kez Süper Lig üçüncülüğü var ikisinde de sürekli başarı yok. Sonraları 3 yılda yok olan emekler. İstatistik rakamları kullanma sanatı, bunlar olurken başkanlarımız başarılı olduklarını söylüyor, olabilir , başarı kriteri de göreceli. Hizmet edenler sağ olsun ama Konyaspor kulübünde mevcut durumda ben hem ekonomik hem de sportif başarıdan uzak durumda olduğumuzu düşünüyorum, zaten bir türlü çıkamayan Başkan adayları da bunun belgesi bence. UEFA dosyaları, korkarım ki transfer yasağı kapıda, borç her kongre öncesi ve hemen her kulüpte  olduğu gibi  kentin meçhulü; mesela Giresunspor; tutmayan borç rakamları nedeniyle eski ve yeni Başkanlar didişme halinde, Bursaspor’da eski yönetimler mahkemeye verilmeye hazırlanıyor; bizde olmaz , biz alkışlarla ibralaşırız evelallah; tarih bunun ispatı.
Konyaspor için derhal kollar sıvanmalı. Kenti yönetenler ve kentin kanaat önderleri, Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları, kentten kazananlar,  her cümlede “Konyaspor bu kentin önemli markası “ sözünü edenler, gönlünde Konyaspor sevgisi olanlar  önder olmalı; yeni yönetime destek olunmalı; bugünden kurumsallaşma adımları, Konyaspor’un borcunu sıfırlama ve UEFA dosyalarını daha da yük artmadan uzlaşarak yok etme çabaları başlatılmalı. Ara transfere transfer tahtası açık girilmeli ve takıma katkı sağlayacak kalite ve kapasitede oyuncularla takım güçlendirilmeli. Sn. Özgökçen Başkan’a da görev düşer aslında üstlenmek isterse; Yönetim Kurulu ile beraber alacaklı olduklarını söyledikleri 160 milyon lirayı hibe etmeli ve Konyaspor tarihine farklı şekilde geçmeliler. UEFA dosyaları dururken kendi alacaklarını alıp gitmeleri elbette yasal olabilir ama Konyaspor’a iyilik olmaz. Bu alacak Konyaspor’un en acil olmayan borcu olarak değerlendirilmeli. Takdir kendilerinin elbette ama küme düşmüş Basketbol takımı, dibe vurmuş ve maalesef amatör küme yolundaki 1922 Konyaspor ve düşme hattındaki Konyaspor gerçeğinde katkıları var maalesef. Takdir kendilerinin ama gün Konyaspor için dertlenme değil destekleşme, akılcı adımlar atma ve geleceği kurtarma günüdür. Yazı kongre öncesi yazılmıştır, umarım yeni yönetim güçlü olur ve tüm Konya’nın desteğini alır. Allah yardımcımız olsun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.