Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Mutluluğa Ulaşma Yolu Olarak; Egzersiz

20 Mart 2020, Cuma 08:33

Mutlu olma fikri yaşam boyunca ulaşmak istediğimiz, peşinde koştuğumuz bütün enerjimizi uğrunda feda ettiğimiz bir olay. Çok uzaklarda aramanıza da gerek yok. Bu yazımda küçük bir egzersizin sizi mutlu edip huzurlu hissettireceğinden bahsedeceğim.

Sağlıklı yaşamak rutin hayatımızın akışında çoğunlukla dikkat edemediğimiz, başımıza herhangi bir hastalık geldiğinde panikleyip devamında bizi düşündüren bir konu olabiliyor. Burada atlanan şey şu ki bir şekilde mental ya da fiziksel olarak iyi olmama durumu normal hayatınızda sizi etkileyecektir. Bu konuda yeni kararlar alıp yaşam tarzı değişikliği yapma yoluna gitmek için herhangi bir problemle karşılaşmayı beklemeyin.

 

Egzersizin mutlu olmanıza katkı sağladığı fikri yeni bir fikir değil. Örneğin; kendinize vakit ayırıp spor yaptığınız zaman çok rahat hissedersiniz. Bir spor salonuna gittiğinizi hayal edin. O ortamdaki sosyal etkileşimler bile sizin motivasyonunuzu yükseltecektir. Egzersiz ile depresyon ve anksiyete gibi psikolojik problemler arasındaki ilişkiye de bakılmış bu konuda çalışmalar yapılmıştır. Yapılan bazı çalışmalarda haftada sadece bir veya iki kez egzersiz yapan insanlar, hiç egzersiz yapmayanlardan çok daha mutlu olduklarını ve psikolojik olarak da kendilerini iyi hissetttiklerini belirtmişlerdir.

Kendinize küçük hedefler belirleyerek egzersizi hayatınıza alabilirsiniz. İlk aşamada haftada 3 gün 45’er dakika tempolu yürüyüşler sizin için iyi bir başlangıç olacaktır.

Egzersizler sağlığınızı iyileştirir, kendinizi daha sağlıklı hissetmeniz pozitif bir durumdur ve sizi mutlu hissettirir. Mutlu oldukça egzersize sarılın ve bu döngüde kaliteli bir hayat yaşayın. Sevgiler

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.