Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

LEYLA ŞAHİN USTA

08 Nisan 2019, Pazartesi 08:27

31 Mart yerel seçimlerinde en çok çalışan milletvekili oldu

Gitmediği ilçe,belde, mahalle kalmadı.              

Bazen il başkanını yanına alarak seçim çalışması yaptı. Bazen bakanlarla birlikte sahaya çıktı  ve partisine mensup belediye başkan adaylarına ve meclis üyelerine vatandaştan oy istedi. Belediye başkan adaylarını yanına alarak ev ziyaretleri, iş yeri ziyaretleri yaptı. Sanayilere gitti. Köylere gitti. Bu çalışmaları yürütürken karşılaştığı on binlerce insanın sorularına cevap  verdi. Vatandaşın şikayetlerini dinledi, isteklerini not aldı.

O gerçekten çok çalıştı ve çok da verimli oldu.

Onu daha önce yapılan seçimlerde hiç bu kadar gayretli görmemiştik. Kendisi siyasete mi  ısındı yoksa çalışmayı bir sorumluluk olarak mı gördü? Her ikisi de olabilir. Fakat sorumluluk hissiyle daha çok çalıştığı düşünülebilir. Ne de olsa üzerinde partisinde genel başkan yardımcısı olmanın bir sorumluluğu var. Her hangi bir başarısızlıkta fatura en başta ona kesilecekti. Bunu bildiği için bir kadın olarak çok çalıştı ve başarılı da oldu.

Merkezde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay’ın ve merkez ilçe belediye başkan adaylarının neredeyse her  programında  o vardı.Onlara o kadar sahiplendi ki, anlatılacak gibi değil. Burada onun 7/24 saat çalıştığını söylersek fazla abartmış olmayız. Böylesine müthiş bir  performans gösterdi. Daha çok kazanmak için ortaya koyduğu inat derecesindeki  hırs ve iradesini takdir etmemek  mümkün değil.  31 Mart öncesinde yaptığı seçim çalışması ile fark yaptı ve arkadaşlarına  fark attı. Daha önce nerelerdeydi acaba?

Kimden söz ediyoruz?

Kimden söz ettiğimiz yazının başlığından belli ama  yine de söyleyelim.

Ak Parti Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’dan söz ediyoruz. Buraya kadar  onun seçimlerde çok çalıştığından söz ettik. Peki  yaptığı  propagandanın içeriği nasıldı? Mesela ne vaat etti? Şikayetler ve tepkiler karşısında ne söyledi, ne yaptı? Kendisinin en iyi bildiği alan olan insan hakları ve hukuk ihlalleri  gündeme geldiğinde objektif açıklamalar yapabildi mi?

Bizim takip edebildiğimiz kadarıyla farklı bir vaatte bulunmadı.

Ülkenın içinde bulunduğu durum hakkında Ak Parti Genel Merkezi ne söylüyorsa, o da onu söyledi. 

Yerel de belediye başkan adayları gelecekle ilgili plan ve proje olarak ne söylüyorsa, o da onu söyledi.

Ayrıca bazı yerlerde vatandaşın şikayet ve tepkilerine farklı ve şaşırtan cevaplar verdi. Beklenmeyen çıkışlar yaptı. Mesela, işsizlikten şikayet eden bir gence “İş bul, çalış” dedi.  EYT mağduruna “Cumhurbaşkanımızın gündeminde böyle bir çalışma yok” dedi. EYT mağdurunun kendilerine oy vermeyeceğini söylemesinden sonra da, vermezsen verme anlamına  gelen bir cevapla karşılık verdi. Bazı yerlerde de vatandaşın şikayetini, vatandaşların  partiden kişisel beklentilerine bağladı. Böyle konuşuldu ve böyle anlatıldı. Yani demem o ki Leyla Şahin Usta’da siyasi tecrübe eksikliği var. İnsanlara önyargısız yaklaşması halinde ve  onlara sabırla ikna edici cevaplar vermesi halinde kendisinin siyasetteki başarı grafiği yükselecektir.

Gelelim insan hakları ve hukuk ihlalleri konusuna. Leyla Hanım Konya’da yoğun seçim  çalışmaları boyunca bu konulara hiç girmedi. Belki de  onun bulunduğu ortamlarda bu konular hiç gündeme gelmedi.

Şimdi de Leyla Hanımı, ülkemizde ve siyasette Leyla Şahin Usta yapan esas olaya  bakalım.

O, ülkemizde geçmişte yaşanan hak ve hukuk mağdurlarından sadece birisi.

Leyla Şahin Usta bu  yönüyle sembol  olan bir isim.

Onun geçmişteki mücadelesini takdir etmemek imkansız. Devletin hukuksuzluğuna isyan eden, ülkede hukuk olsun, demokrasi olsun, bu ülkede herkes eşit haklara kavuşsun dediği için gözaltına alınan, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanan bir isim Leyla Şahin Usta. Onu  Leyla Şahin yapan bir olay da; geçmişte devletin ayrımcılığını ve hak ihlallerini bir kadın cesaretiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmesidir. Devletin o dönem yarattığı mağduriyetler karşısında dik duran, korkmayan Leyla Şahin’i bu  ülke milletvekili yapmak suretiyle iadeyi itibarda bulundu. Bunlar elbette güzel olan gelişmeler. İyi de aynı Leyla Şahin bugün bu konularda ne düşünüyor acaba? Neyse, yazının konusu bu değil.             

Leyla Şahin Usta bugün bir milletvekili. Partisinin genel başkan yardımcılığı  koltuğunda oturan itibarlı ve önemli bir siyasetçi. Biz bu yazıda esas itibarıyle onun 31 Mart seçimlerindeki çalışmasına ve  performansına dikkat çekmeye çalıştık. Gerçekten çok çalıştı ve yürekten çalıştı. Son bir şey daha.  Siyaset anlamında kendisini biraz daha geliştirmesi halinde, siyasette kalıcı ve ülkeye  daha çok faydalı olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.