Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

KAHVALTI YAPMAMAK İÇİN BİR SÜRÜ BAHANE BULANLARDAN MISINIZ?

17 Eylül 2019, Salı 08:32

Geç uyandım, zamanım olmadı, iştahım yok, yorgunum, halsizim, aç değilim gibi birçok sebep ve bahane bulunabilir kahvaltı yapmamak için. Oysaki kahvaltıyla güne başlamak herkes için oldukça önem taşımaktadır. Geceden sabaha çok uzun zaman geçtiğinden dolayı vücudumuzun çok fazla enerjiye ihtiyacı olur.  Sabaha kadar olan sürede kan şekeriniz düşebilir. Kan şekeri olarak bilenen glikoz beyin için  önemli bir enerji kaynaktır. Bunun nedeni ise beyinde enerji deposunun bulunmamasıdır.  Kahvaltı yapmayan kişilerde halsizlik, gerginlik, yorgunluk, ilgisizlik,  iş performanslarında düşme, öğrenme ve algılamada azalma kaçınılmazdır.  

Sabah kalktığınızda kendinizi tok hissetmenizin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Kahvaltıyı hazırlamanın çok güç olduğunu düşünmeyin. Sizi zorlamayacak vaktinizi almayacak besinler tercih edebilirsiniz.  Eğer kahvaltı yapmaya başlarsanız bir süre sonra kendiliğinden alışkanlık haline gelecektir.

Sabah kahvaltısının kişilerde kilo vermede ki etkisi merak konusu olmaktadır.  Düzenli yemek yemek bir sonraki öğüne tokluk hissi verdiğinden kilo vermeye de destek olmaktadır. Eğer kahvaltı yapmadan direk öğlen yemeğiyle birleştirseniz zaten gece boyunca çok fazla aç kalındığından dolayı süre artacaktır. Bundan kaynaklı vücut açlık moduna geçecek ve o öğünde yemeniz gerekenden fazla yemek yemenize yol açacaktır.

Kahvaltıda kuş sütü eksik olmasın demek yerine dengeli bir kahvaltı tercih etmeniz daha önemli. Kahvaltınızda karbonhidrat içeren besinlerin yanında mutlaka protein de ağırlıklı bir besin olması gerekmektedir. 

Kahvaltı yapan bir toplum olursak, okul başarımız artacak, depresyon riski azalacak, iş performansı ve gücü artacak, obezite riski azalacak, kalp riski ve kalp hastalığı riski azalacak, beslenmeden kaynaklı hastalıkların daha aza inmesi sağlanacaktır.

Mustafa Kemal ATATÜRK ‘‘  Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır. ’’ diye ne güzel demiş.  

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.