Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2454.8
  • BIST
    9879.15
  • BTC
    64171.57$

İSRAİL’İN ASKERİ GÜCÜ

10 Ağustos 2020, Pazartesi 08:50

İsrail küçücük bir devlet olmasına rağmen elinde nük­leer, konvansiyonel, kimyasal vb. her türlü silah var, ama Müslü­man devletlere diyor ki; “sizde olmayacak, siz de­vamlı bana bağımlı ve be­nim kor­kum ve baskım altında yaşayacak­sınız.”

İsrail ordusu 1948 de İsrail devleti kurulduktan sonra, genelde hahamların yönettiği yeraltı örgütlerinin birleş­mesiyle oluştu. Onlar ta o zaman birleşebiliyorlar da, Fi­listinliler günümüzde nerdeyse atomlarına ayrılacaklar. El Fetih, Hamas, İslâmî Cihad birleşemiyor, güç birliği ya­pamıyor, Allah’ın emrine uyamıyor, Peygamberin tavsi­yelerine yanaşamıyor. Neticede de tabiî ki eziliyor.

İsrail ordusu, 1 milyon 700 bin erkek ve 1 milyon 630 bin kadına ulaşabilecek bir kapasiteye sahip. İsrail’de er­kekler için 36 ay, kadınlar için 21 ay zorunlu askerlik var. Ulusal gelirin yüzde 7.3’ü askeri harcamalara gidiyor.

İsrail ordusunu anlamak için elbette ABD ile yakın ilişkilerini de hesaba katmak gerekiyor. ABD yalnızca teçhizat sağlamıyor, doğrudan maddi destek de veriyor. İsrail ordusu, ulusal silah üretiminde de ileri. Uzi hafif makineli tüfek, Merkava tank, Galil ve Tavor tüfekler ile Kfir avcı uçağı gibi tanınmış ulusal yapım silahlara sahip olan İsrail ordusunun, bine yakın son teknoloji tankı, orta ve geri teknoloji 1.800 tankı, 900’e yakın savaş uçağı, 300’e yakın savaş helikopteri, 13 savaş gemisi ve 3 deni­zaltısı var.

Hamas ve diğer örgütlere mensup 15 bin kişilik bir or­dudan bahsediliyorsa da bunların piyade tüfeği, kalaşinkof ve benzeri basit silahlardan başka, kendi yaptıkları uy­durma havan topları ve füzelerden bir de ellerindeki sa­panlardan başka silahları, taşlardan başka da mermileri yoktur.

“Hain hâif olur-Hain korkak olur” diye bir atasözü vardır. İşte İsrail bu bir avuç, üstelik gülünecek derecede basit silahlara sahip olan, ama Akif merhumun dediği “iman dolu göğüsleri olan” insanlardan korkuyor, ellerinde taştan başka bir şey olmayan 7-8 yaşındaki çocukların üs­tüne Merkava tankları ile varıyor, onlar kaçınca da zafer işareti yapıyor. Ne kadar gülünç. Zafer işaretini hak ede­bilmen için, şartların birazcık eşit olması gerekir. O halde bile karşılarına çıkıp, kara harekâtı yapamıyorsun, ancak tepelerine uçaklarınla, toplarınla, tanklarınla bomba yağdı­rıyorsun. Bu hususta o kadar gaddar ve acımasız davranı­yorsun ki; bunu ancak sen yani Siyonisler yapabilirsin. Ton­luk bombalarla ailelerin neslini kesiyor, soyunu kuru­tuyor­sun.

Prof. Dr. Nizar Rayyan'ın son sözleri... 

Yaklaşık 6 aydır, sadece üniversiteye giden, diğer za­manlarında hazırlamakta olduğu hadis kitabını bitirmek için evinden ayrılmayan Dr. Nizar Rayyan, İsrail’in tehdi­dine karşılık evini boşalt­madı. Tehditten sonra yerel bir radyoya bağlanan Dr. Nizar Rayyan, “Siyonistler evimi terk etmem için beni az önce yine tehdit etti. Ben yine evimi terk etmeyeceğim. Belki bugün son günümüz. Yolu­muz bellidir. Sonuna kadar di­reneceğiz ve kazanacağız. Ya saadete ereceğiz ya şehit olacağız. Filistin halkına ve Fi­listin’in davasına destek veren Müslüman halklara teşek­kür ediyorum. Filistin da­vasına gereken hassasiyeti gös­termeyen halkı Müslüman ülkelerin hükümetlerini şiddetle kınıyorum. Bugün Allah’a gidersem hepsini şikayet edece­ğim ve Allah’ın huzurunda hepsine hesap soracağım…” şeklinde konuşurken radyoyla yapılan bağlantı koptu.

Muin Naim, radyo ile yapılan bağlantının koptuğu anda İsrail savaş uçaklarının Dr. Nizar Rayyan’ın evine birer tonluk 5 adet bomba attığını tespit ettiklerini söyledi. Saldırıda, Nizar Rayyan, ailesi ve çocukları şehit düştü. Saldırıda çoğunluğu çocuk 20 kişi hayatını kaybederken, 20’ye yakın evde hasar meydana geldi.(1)

 

Dipnot:

1- Timetürk, 05.01.200

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.