Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ YAPIYOR (4)

08 Ekim 2020, Perşembe 09:20

S. Gazze'deki olayları ve genelde İsrail-Filistin ih­tila­fını yansıtırken Amerikan medyası neden bu kadar İsrail yan­lısı?

C. Sanıyorum iki sebebi var. Öncelikle İsrail böl­gede Ame­rikan menfaatlerine hizmet ediyor. Ameri­kan basını Amerikan menfaatlerine hizmet eden bü­tün devletleri ma­zur görür. Mesele budur ve diğer ülkeler için de geçerlidir. Suudi Arabistan ve Mısır gibi korkunç ülkeler de Ameri­kan basınınca mazur görü­lür. Ayrıca benim etnik unsur dediğim bir sebep var. Gazetelerin birçoğunda ve genel olarak medya sektö­ründe ciddi bir Yahudi mevcudiyeti var ve Yahudi da­yanışması burada rol oynuyor…

S. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İs­rail'i sert bir şekilde eleştiriyor. Bu çok alışılmış bir şey değil bir Türk başbakanı için. Karşılığında da ABD'de bazı çev­reler­den sert eleştiriler alıyor. Siz Erdoğan'ın Gazze mese­lesin­deki duruşunu nasıl bu­luyorsunuz?

C. Keşke daha fazlasını yapsaydı. Katar, Mori­tanya, Bo­livya ve Venezuela gibi bu çılgın ülke ile diplomatik ilişkileri kesseydi. Ancak şu anki durduğu yerin bile muh­teşem olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Hamas'ın Türk hü­kümetinin jestlerine saygı duyması ve Türk askerlerinin sınırlara yerleştirilmesine sıcak bakmasından memnun oldum. Bu Türk hükümetine yöne­lik çok büyük bir saygı ve takdir ifadesi.

Türkler Filistinlilere merhametle, adaletle, hür­metle mua­mele ediyor. 2003'te ABD'nin Irak işgalin­den önce Türkiye nasıl Amerikan askerlerinin top­raklarını kullan­masına müsaade etme­diyse şimdi de aynı doğru yerde du­ruyor. Bütün Türkler bundan gu­rur duymalıdır. Erdoğan ve Türk halkına en yüksek saygıla­rımı gönderiyorum.

İsrail şeytani bir devlet

S. Hem annesi hem babası Holokost'tan kurtul­muş bi­risi olarak İsrail'in Gazze'deki harekatı hak­kında şahsen ne dü­şünüyorsunuz?

C. Acımasızca, vahşice ve gayri-insani araçlarla bu savaş­ları sürdüren İsrail'e karşı ciddi bir hissiyatım olma­yalı uzun bir süre geçti. İsrail vandal bir ülke. Rus bir ya­zar çağdaş vandal ülkelere "Telegraflı Cengiz Han'lar" ismini takmıştı. İsrail, "bil­gisayarlı Cengiz Han". Bu dev­lete karşı herhangi bir bağ hissetmiyorum. Orada çok güzel dostlarım var ve ta­bii ki hiçbir şekilde zarar görmelerini istemem. Bunu söylemekle birlikte, zaman zaman İsrail'in cehen­nemden çıkmış bir ülke olduğunu düşünmeye başla­dım. Şeytani bir devlet. Nüfusunun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.