Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

İSMAİL KARTAL RİSK ALMALI

13 Ekim 2020, Salı 08:48

Konyaspor’da son bir hafta da yaşanılan sakatlıkların moralleri bozduğu aşikar. Önce sezonun ilk maçında çapraz bağları kopan ve sezonun ilk yarısını kapatan Anicic, ardından antrenmanda yaşadığı sakatlık sonucu en az 4 hafta yeşil sahalardan uzak kalacak Uğur Demirok…

Özellikle geçen sezondan bu yana iyi bir uyum yakalayan bu ikili, Konyaspor’un milli aradan sonra ki ZORLU maçlarında forma giymemenin üzüntüsünü onlar kadar bizde yaşıyoruz. Takım özellikle savunma anlamında bu kadar iyi giderken her iki oyuncunun da aynı anda sakatlanması Konyaspor’u etkileyecektir ama İsmail Kartal’ın da risk alıp bir alternatif bulması lazım..

Bu konuyu biraz daha açalım ve stoper bölgesi için biraz genelleme yapalım..

Büyük bir ihtimalle sezonun ilk maçında Anicic’in sakatlığı olmasaydı yönetim o bölgeye her hangi bir oyuncu almayacaktı. Çünkü Uğur, Anicic, Abdülkerim ve Adil’in bu bölgede yeterli olduğunu düşünüyorlardı. Ama bana göre ne olursa olsun ekstra bir stoper daha alınmalıydı (Ahmet Çalık hariç). Çünkü Lig’de 40 maçlık bir periyot var ve buna Türkiye Kupası maçlarını da ekleyecek olursak en az 42-43 maçlık bir süreç yeşil-beyazlı takımın savunmasını zorlayacaktır.

Gelelim Uğur’un sakatlanmasına..

Anicic’in ardından sıradan bir antrenmanda yaşadığı ikili mücadele sonrası kas zorlanması yaşayan Uğur’da sakatlar kervanına katılmış oldu ve yaklaşık 4 hafta forma giyemeyecek.

Tecrübeli savunmacının sakatlığı sonrası stoperde İsmail Kartal’ın elinde geçen sezon sadece 15 maçta forma giyen bir Ahmet Çalık ve daha bir kez Süper Lig maçına çıkmış Adil Demirbağ var. Abdülkerim’i saymazsak..

Öncelikle şunu belirtelim, Konyaspor’un bu sezonki kaderini İsmail Kartal belirleyeceği ortada. Bu kadronun içinden özellikle stoper konusunda üretim yaparsa yine takım az gol yiyen bir kimlik oluşturacaktır en azından Uğur ve Anicic dönene kadar.

Bunu gerçekleştiremezse yeşil-beyazlıların işi zor olacaktır. Çünkü hem milli maçlardan sonraki zorlu fikstür hem de stoper bölgesi için elinde bulunan futbolcuların fazlaca tecrübeli olmaması ve hazır olmaması bunun en büyük etkeni olur.

Kalede sorun yok. Orta sahada Musa, Amir ve Jevtovic’de de sorun yok. Hücum da alternatifli bir rotasyon olduğunu da söyleyebiliriz, ama savunmanın merkezinde gerçekten sıkıntı büyük. Ahmet, Abdülkerim ve Adil... Bu sayı hem çok az hem de bu futbolcular rakip forveti boğacak veya tecrübeleriyle üstünlük sağlayacak futbolcular değil.

İsmail hocanın Malatya maçında Abdülkerim’in yanına hangi savunmacı ile çıkacağı merak edilen bir başka konu. Ahmet Çalık’ın maç eksiği çok fazla ve Adil’in tecrübesizliği Cumartesi günkü maçta sorun yaşatacaktır. AMA HER NE OLURSA OLSUN İSMAİL KARTAL’IN, BURAYA ÇARE BULMASI ŞART OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA YİNELEYELİM.

Malatya’nın hücum hattının kaliteli ve fizik gücü yüksek oyunculardan kurulu olduğunu unutmamamız lazım ve İsmail Hoca’nın da unutmaması lazım.

Çözüm nedir? Herkes ‘Jevtovic stoperde oynayamaz’ diyor. Ben öyle düşünmüyorum. Açık olmak gerekirse Jevtovic’in defansif özelliği en azından Uğur’un iyileşmesine kadar ve Ahmet’in form tutmasına kadar Abdülkerim’in yanında oynatılması daha doğru olacak gibi görünüyor.

Evet, bu bir risktir. Ama İsmail Kartal’ın burada hocalığını gösterip risk alması gerektiğini düşünüyorum. Masterminds’in bir sözüyle yazımı tamamlamak istiyorum,“Hayatta risk alana  kadar gerçek kimliğinizi asla öğrenemezsiniz”...!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.