Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

Hızlı Yemek Yeme Alışkanlığı Bizi Nasıl Etkiliyor?

26 Temmuz 2019, Cuma 08:37

Birçok defa duyduk hızlı yemek yemenin kilo artışına sebep olabileceğini muhtemelen. Mevcut düzenin hayat telaşının beslenmeye yansıdığının en büyük kanıtı aslında hızlı yemek yemek. Zaman problem, partneriniz hızlı yemek yiyor, çok uzun süre aç kaldınız, yemek yenilen ortam kötü hemen kaçmak istiyorsunuz, fazla stres duygusal çöküntü gibi durumlar sizi hızlı yemeye yönlendirebiliyor.

Her lokmada, bir öncekini tamamen yutmadan, yeni bir ısırık almak hızlı yemek yenildiği anlamına geliyor. Hızlı yemek yemek sindirim sistemi başta olmak üzere birçok sisteme zarar verebilir.

Hızlı tüketilen besinler nedeniyle midenin ve beyin üzerinde tokluk sağlayan merkezlerin haberleşmesinde gecikme yaşanıyor ve buna bağlı olarak kişinin kalori alımı artıyor ve sonucunda kilo artışı kaçınılmaz hale geliyor. Kyoto'da yapılan bir çalışmada hızlı beslenmenin obezite ve insülin direnci üzerinde etkisi araştırılmış ve hızlı yemek yiyenlerin yavaş yiyenlere göre 1.8 kat obezite riski ve 1.5 kat insülin direnci riski olduğu görülmüş.

Sonucunda sadece kilo artışı değil, besinlerin tam çiğnenmeden yutulmasına bağlı olarak midede kaldıkları sürenin uzaması organları yorarak mide ve bağırsak hastalıklarına zemin hazırlıyor. Yeterince öğütülmemiş besinleri sindirmek için mide fazla yoruluyor ve devamında mide ağrısı, gastrit, ülser gibi rahatsızlıklar görülebiliyor.

 

Hızlı Yeme Alışkanlığımızı Nasıl Yenelim?

Evinizde ya da dışarıda rahat yemek yiyebileceğiniz ortamlar oluşturun.

Ana öğüne kadar çok aç kalmamaya çalışın, mutlaka ara öğün yapın.

Her lokmada çatal, bıçak veya kaşığı elinizden bırakıp diğer lokmada tekrar alın.

Yemek yerken sohbet edin.

Son olarak besinlerin tadını hissederek tüketin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.