Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

HIZLI TRENDEKİ BU KAFAYLA ÇOK HIZLIYIZ

11 Haziran 2022, Cumartesi 00:01

 

Bu haftanın son yazısına önce güzel şeylerle başlamak istiyorum.

 Başkan Uğur İbrahim Altay‘ın davetlisi olarak bir grup gazeteci arkadaşımızla Başkentteki Konya günlerinin açılışına katıldık.

Genelde baktığınız zaman bizim gördüğümüz açılış döneminde Konya Çevre Bakanı Sayın Kurum, Sağlık Bakanı Sayın Koca ile siyasetçileriyle, Valisi ile ilçeleri ile ve bazı duyarlı Kurum ve Kuruluşları ile güzel bir Konya esintisi yaptılar.

Ama işin geneline baktığınız zaman Ankara’daki bu Konya rüzgârının baş mimari yine Konya Büyükşehir belediyesi ve Başkan Uğur İbrahim Altay’dı.

Elbette Selçuklu, Karatay, Meram, Başkanları stantları ile en iyisini yapmaya çalışıyorlardı.

Ama gönlümden geçen Ankara’da Konya günleri denildiği zaman öyle etkinlikler öyle stantlar olmalıydı ki Türkiye gündemine şak diye oturmalıydı.

Bu nasıl olurdu Konya’nın Kurum ve Kuruluşları markaları değerleri Konya’yı Konya yapan özellikleri festival denildiği zaman bir bütün olmalı şov olmalı ses getirmeliydi.

Özellikle bazı stantlar vardı ki sanki sırf hatır olsun diye açılmıştı.

Neyse, yine gördüğümüze şükür edelim işe bardağın dolu yönünden bakalım.

Düşünenlere emeği geçenlere orada olanlara teşekkür edelim ve inşallah bir dahaki sefere çok daha güzeli hareketli bereketli olsun diyelim

KONYA POLİSİ SİNEK AVLAR GİBİ HIRSIZ AVINDA

Farkında mısınız basın kuruluşlarımızda bol bol Konya polisinin operasyonları arasında yakalanan hırsızlar şebekeler geliyor.

Çünkü polis her ne kadar illallah dese de vatandaşların kabusu haline gelen hırsızlık olaylarına karışanlar tek tek enseleniyorlar.

Bu kadar detayına gidilmesi de Konya polisinin yapmış olduğu çok başarılı bir operasyon da şu bilgi dikkatimi çekti.

Hafta sonu tatil günü bir beyaz eşya dükkanını soyan hırsızlar iş yerindeki iki kasadan birini açmışlar, diğerini açamayınca yüklenip kendi araçlarına yüklemişler. Aksaray yolunda 60 km götürüp tarlaya atmışlar yani akıllarınca saklamışlar sonra gelip ıssız yolda bu kasayı açacaklarmış ama Konya polisi düşünsenize merkezdeki bir hırsızlık olayını 60 km ötede bir tarlada izini yakalıyor ve sonunda da evlerinde dinlenmekte olan hırsızları ele geçiriyor.

Tekrar tekrar söylüyorum bu iş açlık yokluk işi değil bu iş ahlaksızlık ve insanlık dışı rezilliğin dip pozisyonudur.

BİR DE AĞAÇLARA AİLE BOYU SALDIRMANIN REZİLLİĞİ VAR

Havaların ısınması baharı yağmurlu ve soğuk görsekte doğanın uyanması ile şehir merkezinde ağaçlar çiçekler kokularıyla görüntüleri ile yeniden doğdular.

Ancak şehir merkezinin neresinde olursa olsun insanlarımızın tek tek dahi değil aile boyu yanlarında da getirdikleri koca koca çantalarla ağaçlara saldırma olaylarını utançla izliyorum.

Şehrin merkezinde belki siz farkında değilsiniz ama çok güzel karadut ağaçları var.

Dutlar daha tatlanmadı, sadece renklendiler.

Olsun bazılarının gözü o kadar aç ki,

Dutun tatlanmasını dahi beklemeden utanmadan kaldırım üzerindeki dutlara öyle bir saldırıyorlar ki, karşı yönden onları seyrediyorsanız sanırsınız ki çölün ortasında su bulmuş insan gibi ağaca saldırıyor.

Diğer yandan yine bazı yollarda ıhlamurlar o kadar güzel kokuyor öyle güzel görüntüler var ki,

Biraz daha baksanız şoklardasınız, kadınlar bir iki değil üç dört koldan Ihlamur ağaçlarının dallarını kırarcasına yapraklara hücum ediyorlar.

Allah aşkına bu nasıl bir vicdansızlıktır.

 Allah aşkına bu nasıl bir Allah’tan korkmazlıktır.

Allah aşkına bu neyin açlığıdır nedir nedir nedir ?

Gerçekten tekrar söylüyorum bakın bunları yapanlar çocuklar gençler değil koca koca insanlar. Yanlarından geçen insanlara araçlara aldırmaksızın ağaçlara saldırıyorlar vallahi karnımız aç değil gözümüz aç…

YAZIR BÖLGESİNDEKİ BİSİKLET YOLLARI VEYA YOLLARI

Bir abimiz kendi bölgesindeki sıkıntıyı fotoğraflarla şöyle görüntülüyordu

“Yiğit kardeşim kolay gelsin eski yürüme yolları ve boyanmış bisiklet yolları, Yazırdaki hobi bahçelerinin etrafındaki yol, oraları yıktılar ev yapıyorlar yeni Torku arenanın arkası yeni yüzme havuzu ve atletizm sahası yâni Hiçbir yorum yapmıyorum sana gönderdiğim 15 kadar fotoğraf her şeyi anlatıyor değil mi kolay gelsin“

……

Biliyorum bölgede inanılmaz bir inşaat yoğunluğu var İslam oyunlarına hazırlanan şehrimizde bu bölge Spor tesisleri için hazırlanıyor ama yine de yolda yürüyen insanlarımız için bisikletleriyle gitmekte olan vatandaşlarımız için küçük bir dokunuş gerekir diye düşünüyorum.

HIZLI TRENDEKİ BU KAFAYA ANCAK DUA EDİLİR

Çoktandır hızlı trene bilmiyordum.

Ama trene binen vatandaşlarımızdan özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın birebir açıkladığı, Pandemi sonrası yeniden eskiye dönüş döneminin ilan edilmesinden sonra hızlı trenden faydalanan vatandaşlarımızın hizmetlerde ikramlarda çay kahve isteklerindeki hala Pandemi yasak kafası var deniliyor da….

Vallahi buna biz de birebir yaşadık.

Hizmette çay kahve yok.

Niye, pandemi de kaldırılmıştı.

Bu sefer siz gidiyorsunuz sıcak bir şeyler istemek için,

Yine sıcak bir şey yok, görevliler ikram ediyorlar soğuk içecek var.

Niye, pandemi de yasaklanmıştı.

…..

Allah aşkına bu ülkede pandemi mi kaldı.

Devlet demir yollarında ki bu yasak neyin nesi.

Bunun bir üstü Ulaştırma Bakanlığı demektir.

Uçakta böyle bir uygulama yok,

Deniz yolu ulaşımında da yok,

Peki niye adı hızlı tren olan da böyle bir uygulama var ?

Lütfen beyler lütfen bir uyanın hiç olmazsa hızlanmıyorsanız da bir devinin

Hadi sizlere iyi tatiller…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yarın tövbe edeyim dedi ve uyudu. Ama bir daha uyanamadım

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Plakası olmayan motor araba ya da hareketli gölge gibi araçların arasında dolaşan kâğıt hurda toplayan ve hareketli cisimlere bir düzenleme getirebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz…

Yorumlar

  • yorum avatar
    Meram'lı
    11-06-2022 18:22

    "Konyalı Hasan" Kardeşim "Reis" bir şey söylemeden kimse harekete geçmez. Ge-çe-mez!

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    11-06-2022 08:28

    Ömrün çok olsun, çok güldüm.. Plakası olmayan motor araba ya da hareketli gölge gibi araçların arasında dolaşan kâğıt hurda toplayan ve HAREKETLİ CİSİMLERE bir düzenleme getirebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz…Ne olduğu belli olmayan bu cisimlerin trafikte dolaşması bile suç. Ama halen daha çözemediğim bir konu, neden kimse müdahale etmeye çekiniyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.