Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2437.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64582.95$

Hicrî Yılbaşı ve Yeni Gelişmeler

13 Eylül 2018, Perşembe 08:44

Hicrî yılbaşınızı, muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ederim. Yüce Rabbimden nice mübarek gün ve gecelere hepimizi sağlık ve afiyetle eriştirmesini niyaz ederim.

11 Eylül salı günü itibariyle muharrem ayına girmiş ve yeni hicrî yıla başlamış bulunuyoruz. Bazı âlimlere göre Fecr Suresinin 2. ayetinde üzerine yemin edilen "on gece", muharremin ilk on gecesidir. Muharremin 10. günü demek olan aşure gününün de fazileti çok büyüktür.

Rasulullah ( s.a.v ) Efendimiz Müslim, Tirmizi ve Ebû Dâvûd'da rivayet edilen sahih hadislerinde "Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı muharremde tutulan oruçtur" (Müslim, Sıyam 202) buyurdular. Ayrıca Rasulullah ( s.a.v ) Efendimiz aşure orucunun yahudilere benzememek için muharremin 9. ve 10. veya 10. ve 11. günlerinde tutulmasını tavsiye buyurmuştur.

Yeni gelişmeler açısından İdlib'teki 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizin büyük bir katliam tehlikesi altında bulunduğu şu günlerde Allah Teâlâ mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Onları yeni bir insanlık felaketinden muhafaza eylesin.

Vatanımızı, milletimizi ve İslam alemini her türlü düşman saldırısına, ekonomik saldırılara ve terör saldırılarına uğramaktan korusun.

Bazı gayri müslim ve sözde müslüman ülkelerin ekonomik saldırılarını üzülerek görüyoruz. Bugünlerde vatanımızı ve milletimizi ekonomik yönden sarsmak isteyenlere de asla fırsat vermemeliyiz. Bu saldırıları fırsat bilen hain ve menfaatçilere ders vermek amacıyla hiçbir makul ve haklı gerekçesi olmadan stokçuluk ve yüksek zamlar yaparak milletimizin aleyhine faaliyet yapanlardan bu fahiş zamlı ürünleri ve yurt dışından dövizle gelen ürünleri zorunlu ihtiyaç olmadıkça almayalım.

Her çeşit israf ve lüksten, gereksiz mal ve ihtiyaç dışı ürün almaktan uzak duralım. Kendimiz tasarrufa yönelip çocuklarımızı, gençlerimizi ve ailelerimizi de tasarrufa teşvik edelim. Ülkemizin kalkınması ve her bakımdan güçlenmesi için daha çok çalışalım.

Yüce Allah'ın "insan için ancak çalıştığı vardır. Çalışmasının karşılığı da görülecektir" (Necm 39-40) ayeti kerimesinde buyurduğu üzere Allah çok çalışan, üreten ve gayret eden kullarına yardım edecektir.

O halde her alanda daha çok çalışalım. Ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için daha çok gayret edelim. Bilim ve teknolojide ilerleyebilmemiz için eğitime ve bilime daha çok önem verelim. Allah bize dünya ve ahirette iyilik lutfeylesin. Bizi cehennem azabından korusun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.