Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63416.558$

Hayalleriyle Umut Olanlar; Soner Yiğit ve arkadaşları

14 Haziran 2023, Çarşamba 00:00

Uyuşturucu ..ciddi mücadeleye rağmen maalesef her yerde. Topyekün mücadele ilk hedef olmalı. Çocuklara, gençlere hedef koymalısınız ki reddetsinler, başka dünyalara meyletsinler. Konya da risk altında elbette. Allah milletimizi bu beladan korusun.

Bir başarı öyküsü paylaşmak istiyorum katkı sağlayanları tanımasam da alınlarından öperek. TRT programını yayınlamış ama benim Soner Yiğit ve arkadaşlarının kutlanası çalışmalarından haberimin olması tamamen tesadüf. Umarım yurdumun nice köşesinden nice Soner’ler çıkar ama onlar umarım desteksiz kalmaz. Olayın geçtiği bölge uyuşturucu alışkanlığının pik yaptığı bir bölge. Okul etraflarında bile illete ulaşmak çok kolaylaşmış. Ailelerin ekonomik durumları parlak değil genelde ve geçim kaynakları fıstık kırmak. Fıstık kırarken yemezlermiş ama, çocukların ifadesiyle haram bulurlarmış kırmaları gereken fıstıklardan yemeyi.. Kahramanlarımdan Soner Yiğit, Ozan Erdoğan, Harun Demir illete bulaşmamışlar ama sonraki nesli kurtarmak istemişler, kendileri top oynasalar da çatı olmaması nedeniyle sonunun gelmemiş olmasının hüznüyle belki de çocukları riske etmek istememişler, çok temiz arkadaşları gibi yok olmalarına gönülleri razı gelmemiş, umut takımı kurmak istemişler, nesillere bir şeyler yapmak amacıyla kollarını sıvamışlar. Futbola sevk etmek istemişler çocukları. Önce tek tük katılımla başlamışlar, teke tek turnuvalar yapmışlar 4-5 kişiyle. Çabaları güven kazanmayla ilerlemiş, aileler bakmışlar ki çocuklar mutlu, çocuklar gülüyor, dışarıda başıboş değiller, destek gelmiş. Hedef olarak amatör küme takımı olmayı seçmişler de bu noktaya gelmek hiç de kolay olmamış. Ellerinde 11 kişinin nüfus cüzdan fotokopileriyle gittikleri Valilik Makamı’ndan her nedense boş dönmüşler ki sürprizle karşılaşmışlar, çocuklar razı etmiş ailelerini ve bir anda 40-50 kişiye ulaşmışlar. Zamanla çocuklardaki takım ruhu ile şevk almışlar, çocukların kardeş gibi olmalarını sağlamışlar, morfinin altın vuruşu ile canını yitirenin bile olduğu bölgede futbol birleştirmiş çocukları, aile desteğiyle başarı gelmiş. Başarıdan kastım henüz şampiyonluklar değil, güzel çocuklar yetişmiş bölgede takım ruhuyla.  1000 lira gereken resmi lisans, malzemesizlik yetenekli sporcuların olmasına karşın Amatör lige giriş hedefini sekteye uğratmışsa da başarmışlar; artık rengini Adana Demirspor’dan alan mavi-lacivert Karaçay Gençlikspor kulübü  ilk hedefine ulaşmış ve amatör lige alınmış. TRT programında gençler hedefi Süper lig olarak anlatıyorlar neden olmasın; Volkan Demirel olmak isteyenler, Gökhan Zan, Emre Çolak, Melo, Muslera, Burak Yılmaz, Alper Potuk, Kuyt , Drogba hayranları var amatör ligdeki ilk maçına spor dergisi vasıtasıyla forma bularak çıkabilen ve yenilmesine karşın “yensek de yenilsek de,ligin en kötü takımı olsak da , şampiyon olmasak da biz kazandık, güzel alışkanlıkları olan çocuklarımız kazandı” diyebilen insanların kurduğu, emek verdiği takım.

Ben Soner Yiğit ve değerli arkadaşlarının başarısını takdirle karşıladım, kendilerine ülkem adına teşekkür ederim. Umarım Amatör lige girene dek alamadıkları desteği bundan sonra alırlar ve tarihe sadece kazandıkları ve ülkeme kazandırdıkları gençlerle değil aldıkları kupalarla da geçerler. Yüreklerine, emeklerine sağlık. Bence tüm Türkiye tanımalı onları saygıyla,takdirle .

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.