Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2459.1
  • BIST
    9798.61
  • BTC
    64430.67$

HALİL KOÇ YENİDEN HSK’DA

28 Mayıs 2021, Cuma 07:55

Kendimce biraz okurum. Türkiye standartlarında olmasa da kendi çapımda birazcık okur yazar sayılırım!...

Dün şunu hiç okumamıştım. Hemencecik notlarımın arasına aldım. Hz. Ali Efendimiz demiş ki

”Hayatta tüm acıları tattım ama insana muhtaç olmaktan daha acısını tatmadım”…

Allah’ım bizleri başta evlat acısı olmak üzere yaşamadığımız tatmadığımız acılarla imtihan etmesin inşallah.

Dün güne KONYA adına çok güzel ve mutlu edici bir haber ile başladık. Şehri yönetenler hemen duyum sahibi oldular ama samimi okurlarımız için bu konuyu işlemek istedim.   

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliğine yeni seçilen veya mevcut olanlardan sürelerini uzattığı isimlerin atamasını yapmıştı ve bu atamalarda dün gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Şimdi ekmek, aş, iş derdindeki okurlarımız diyecek ki “Yahu arkadaş memlekette bizim o kadar meselemiz var iken, bizlerde falanca yerde hatta elimiz boşa çıkınca telefonda dolaşırken sosyal medyada izlediklerimizle ülkede neler oluyormuş meğer derken sen bize tutuyorsun HSK diye bir şey diyorsun….”

Evet haklısınız çok da haklısınız ama izninizle konuyu biraz açabilir miyim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi idari yargı hakim ve savcıları arasından HSK üyelikleri sona eren HALİL KOÇ ve Mehmet Akif Ekinci ile Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı İbrahim Kolcu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından HSK üyeliklerine seçildi.

Bu atamalar içerisinde üyeliği sona erdiği halde yeniden atanan iki isimden birisi olan Sayın HALİL KOÇ Bey Konyalıdır.

1966 doğumlu olan Sayın Koç Konyalıdır. Ilgınlıdır.

Yine diyeceksiniz ki “Ilgının neresinden? Tanın mı bilir misin?”

Yooo vallahi Adalet Bakanlığı’ndaki görevlerinden bu yana sadece Ankara’daki bürokrat tanıdıklarımızdan dostlarımızdan duyarım. Duyduklarımı da kendi çapımda nedense (nedenini hala bilmiyorum) yine uzaktan uzağa takip etmeye çalışırım.

Sayın Koç Ankara’da hele hele ADALET dediğimiz hem bu dünyada hem de öbür dünyada hepimiz için sırat köprüsündeki en önemli sorgularımızdan olan “kul hakkı ve adil olma” hususunda fani dünyada kantarı tutanlardan.

Niye sevindim? Bir Konyalı daha Sayın Cumhurbaşkanın nezdinde yerini korudu. Bu çok büyük bir güç. Sayın Koç’a Allah güç, kuvvet, sıhhat akıl versin. Cenab-ı Allah kendisini mahcup etmesin deriz.

Farkında mısınız yıllardır buna bende dahil hem Ankara’da Karadeniz lobisinden Doğu lobisinden yakındık durduk.

Belki Konya’da kendi iç dünyamızda biz yine birbirimizi çekiştirmeye, ayaktan etekten saldırmaya devam etsek de Kulu makasından dönünce Ankara Konya adına her geçen gün bize daha da yakın. Çalacağımız kapı çok, çayını içeceğimiz dostlar çoğaldıkça çoğalıyor.

Bir düşünsenize, Külliye’de Cumhurbaşkanımızın en yakın çalışma arkadaşları arasında Konyalı Sayın Metin Kıratlı. Cumhurbaşkanlığı Baş danışmanları Mustafa Akış, Gülay Samancı, Ayşe Türkmenoğlu, yine Külliye’de Serdar Kalaycı, Bakanlarımız Murat Kurum, Fahrettin Koca ve Karamanlı da olsa bence has Konyalı Lütfi Elvan, Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta hanımefendi ………. Uzatırım uzatırım YÖK’ten yasama, yürütme ve yargı organlarında görev yapan çok sayıda Konyalı bürokrata hatta spordaki Sayın Mehmet Baykan’a kadar artık Ülkenin Başkenti Ankara’da muhteşem bir Konya lobisi ve gücü var. Hepsinin cep telefonlarından makamlarına kadar kim isterse ulaşabiliyor.

Kim giderse kapı açılıyor.

Bu durumdan kim mutlu olmuyorsa, kim rahatsızsa inanın o zaman o kişi dönüp aynaya bakacak ve sıkıntıyı kendinde arayacak.

…………

Yine Türk siyasi tarihinde üst üste iktidar olarak geçen AK Parti içinde Leyla Hanımın Genel Başkan yardımcısı olması ve aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmesi , Tahir Akyürek Bey ile Sayın Ziya Altunyaldız’ın Komisyon Başkanları olmaları, genç karizmatik vekil Selman Özboyacı’nın parti içerisinde en önemli birimlerden Tanıtım Medya Başkan yardımcısı olması, Gülay Samancı Hanım ile Harun Tüfekçi Beylerin Seçim İşlerinde Başkan Yardımcısı olmaları, Hacı Ahmet Özdemir hocamızın Sosyal Politikalar Başkan yardımcısı olması böyle güçlü bir iktidar içerisinde Konya’nın gücünü tartışmasız hale getirmiş durumda.  

Haaaa sakın bu işi AK Parti yalakalığı filan olarak yorumlayıp bir yerlere çekmeyin.

Sevin sevmeyin. Kabul edin etmeyin. Bizim şahıs olarak 46 yıldır duruşumuz net ve belli.

Mesela Sayın Davutoğlu bugün bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak Konyalı ise bu da Konya adına bir güçtür. Diğer siyasi partilerinde üst düzeylerinde bir Konyalının olması bizim için mutluluk vesilesi olmalıdır. 

……………

Bunun nedeni çok basit.

Yıllardır Karadenizli’nin, Doğu ve Güneydoğulu insanımızın Demokrat Partilisi, CHP’lisi, Saadet Partilisi, MHP’lisi, ANAP’lısı, DYP’lisi, günümüze gelelim İYİ Partisi, Gelecek Partilisi, DEVA Partilisi,……….. aklıma gelmiyor hangi partili olursa olsun hangi cemaatten olursa olsun sadece memleketine coğrafyasına bakarak herkes birbirinin kapısını çaldı gününe göre isteğinin yerine gelmesine vesile olundu.

Biz ne yaptık?

Kayserili’nin bile birbirine sahip çıkmasına fesatlanıp sadece seyrettik.

Hani konuşunca Konya mübarek toprak idi. Hani Konyalı iyi idi, hoş idi, mübarek idi…

Eeeee Cenab-ı Allah’ın ayırmadığı insanları biz şimdi neye göre ayart edip dost ya da düşman olalım. Gelin bizim kötümüz elin iyisinden daha iyidir diye niye elimizi uzatmayalım.

………..

Bugün Sayın Halil Koç’un atamasından duyduğumuz mutluluktan lafa girip Konya ortak paydasında buralara geldik.

Açık ve net.

Ne olur bunu yine siyasete, Ak Parti’ye, Sayın Cumhurbaşkanı’na doğru çekmeyin.

Konya geçtiğimiz iktidarlarda da zaman zaman bakanları bürokratları ile güçlendi. Güçlü oldu. Amma ve lakin bu son dönemlerdeki gibi topyekün bir güç lobisi oluşturmamıştı. Bunda en büyük etken ve 1 numara elbette ki Sayın Cumhurbaşkanının Konya adına önüne gelen her teklife okumadan önce sıcak bakmasından kaynaklandığını da biliyoruz. Bunu bilmeyen var mı? Ülkede duymayan var mı?

………..

Biz kendimiz aynaya baktığımız zaman yerel bir gazeteci olduğumuzu hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. 

Haddimizi biliyoruz.

Peki o zaman niye zaman zaman sen de vatandaş adına durumdan şikayetçi oluyorsun? Niye yazıyorsun? Diye soranlara da “Biz partili değiliz. Biz parti mensubu değiliz. Biz partinin ya da falancanın yazarı değiliz. Biraz daha açık olalım. Yüzde yüz birilerinin gözü, kulağı, dili olmama adına direniyoruz. Direnirken bazen kulağımız çekiliyor, bazen de sırtımıza sopayı yiyoruz.”

Amma hatalarımız, eksiklerimiz günahlarımız ile 46 yıldır biz buyuz.

Ne demişler “Hakkımda ne duydunuz ise daha fazlasını yaptım(!). Yüreği olan çıkıp gelsin karşımıza herif gibi dikilsin”…

Cenab-ı Allah’ım cümlemizi başımıza öne eğecek hatalardan korusun inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Karanlık bir şehrin sokak lambası gibidir ömür. Birilerini aydınlatmak için kendini yakarsın. Işığın altından geçip gidenler görmez seni. Sen de ancak yandığınla kalırsın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gençliğin yeni tutkusu bin binlere iki kişi üç kişi binilmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ali Bitim
    30-05-2021 12:48

    Rabbim Mahçup Ettirmesin

  • yorum avatar
    Zalim Felek
    29-05-2021 01:03

    Uğur Abicim,yazılar çok küçük,okumakta zorlanıyoruz.Bir ayar çekersiniz artık.

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    28-05-2021 09:24

    SAYIN ÖZTEKE, YAZILAR ÇOK KÜÇÜK OKUMA ZORLUĞU ÇEKİYORUM. A HARFİNE BÜYÜTMEK İÇİN TIKLADIĞIMDA BÜYÜTMÜYOR VE SATIR ARALARINI AÇIYOR, BUNU SANA ZAHMET İLGİLİ ARKADAŞA BİR SÖYLERMİSİN. SELAMLAR

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.