Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL

14 Haziran 2017, Çarşamba 07:31

Her ne kadar Selçuklu Belediyemiz kendi sayfasında ve ilan-pano tanıtım reklamlarında bence hayati bir meseleyi gençlerimize ulaştırabilmek amacıyla üstüne düşen vazifeyi yapsa da bir öğretmen olarak bende aynı konuyu en azından gazetemiz köşesinde ele alıp işlemek istedim. Evet, kalben kendi adıma Selçuklu belediyemizi kutluyor ve en üst yönetiminden en alt birimlerde çalışan tüm ekibe muvaffakiyetler diliyorum. Yaz tatiline girilen şu sıralarda gençlerimizin ve tüm öğrencilerimizin birazda maddi yönlerini ve beğenilerini ön planda tutarak adeta onlara vazgeçilmez bir tutku halinde yaklaşan Sayın Belediyemiz yetkilileri gerçekten öğrencileri tabir caizse can evinden yakalayarak onları camiye davet etmenin bir yolu olarak dünyevi bir menfaatle yaklaşmış ve öğrencilerimizin de hiçte vazgeçemeyeceği bir teklifle bisiklet hediye etme yöntemini kullanarak ödül olarak cami cemaatine katılmayı teşvik edip din ve dünyevi saadeti birlikte yakalama metodunu sunmuştur. Benim çocukluk dönemlerinde ne böyle projeler vardı ne de akıllarına getirecek ebeveynler. Evet,    gün geldi çoğumuz hocanın tedrisinden geçtik ama bol dayak yiyerek. Upuzun bir çubukla oturduğu yerden sınıf içerisindeki Kur’an öğrenme hayatımızın evrelerinde Allah rahmet eylesin mahallemizin cami hocaları dövmekten geri kalmazlar ellerindeki uzun sopa(çubuklarla) yapılan bir yanlış okumayı ya da ezberi yapamayanı adeta sıraya mıhlarlardı. Ha ben bugün bir eğitimci olarak bunları kendi dönemimde yapılanlara baktığımızda eleştirmiyorum. Hocanın vurduğu yerden gül biter, eti senin kemiği benim sözünü biz artık benimsemiştik. Lakin ileri gidenler oldu muydu oldu. Yine de bugün yanlış olarak nitelendirdiğimiz bu metotların kendi dönemimde yapılmış olanlarından dolayı bize emeği geçen tüm hocalarımdan Rabbim razı olsun, diyorum. Ahirete göç edenlere Rabbim rahmetiyle muamele etsin diyorum, inşallah.

Bugün öğrencilerimiz daha şanslı. Devir anlayış değişti teknik gelişti. Hayatımızda artık modern diye tabir ettiğimiz her türlü araç gereç kullanımı var ve gerçekten iyi seçim yapanları donanımlı hale getirebiliyor. İşte Selçuklu Belediyemizde 6-14 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençlerimizi toplumumuzun inanç değerleriyle buluşturmak için, zaten yıllardır yapmış olduğu SEDEP projesi ile okullarımızla bütünleşmiş olmanın sevdasını şimdi de gençlerimizi toplumumuzun değer dinamikleri ile buluşturup din dünya bütünlüğünün tadına varmanın keyfini onlarla birlikte yaşamak istemektedir.     Gerçi gençlerimiz şimdi buna sadece bisiklet sahibi olma açısından yaklaşımda bulunsalar da, varsın olsun ilerde biraz daha yaş olgunluğuna geldiklerinde dine bağlı hayat yaşamanın insan için ne denli vazgeçilmez bir gerek olduğunu Allah’ın emrini yerine getirme konusunda hayatlarının her evresinde her basamağında her zorluk karşısında “Emrolunduğun Gibi Dosdoğru ol.” Hud Suresi İlahi emri inşallah hatırlayacaklar, tatbik edecekler ve öyle yaşayacaklardır.

Yıllardır biliriz ki geçmişte bu ülkede din aleyhtarlığı ve mütedeyyin insanlara karşı yönelik hiçte hoş olmayan eza ve cefalar çektirilmiştir. Gereksiz ve maksatlı bir şekilde tecrit amaçlı susturulan Müslümanlar, etliye sütlüye karışmasın kıl beşi gör işi yaklaşımlar ve dinci gerici yobaz ensesi kalın şiş göbek bidon kafalı diye dışlama amaçlı pis yaklaşımlar çok şükür bugün kendini bilmez aymazların artık böyle saldırı amaçlı yıkım ekibi çalışmaları unutuldu. Yıllar yılı laiklik baskılı yaklaşımlarla sindirilen Müslümanlar, inançla yaşamanın sürur ve gururunu hissederek bu ülkede bizde varız heyecanıyla milletle bütünleşmenin kardeşlik sevdasını Rabbimizin hikmeti ve yardımıyla siyasi konjoktüre dökerek, iktidar olma ve hizmette halkla bütünleşmenin şevkini ve İslam dünyasıyla birliktelik ruhu ve ümmet bilincini yakalamaya çalışmaktadır. Kısaca bizim bir zamanlar sahip olduğumuz yüksek ruhlu manevi inanç değerlerimizi yeniden ruhumuzla ki zaten var idi, genç dimağlarla buluşturmanın manevi lezzetini tattırmanın gayreti içerisinde bir şuur oluşturma ve sağlam bir temel kurma atılımını ruhlarda yeniden canlandırmanın etkinliğini bugün geniş kitlelere ulaştırmanın ivmesini, gençliğimizin heyecanını sevk ve kontrol ile geleceğin Türkiyesini omuzlayacak olan bu genç kitlenin daha sağlam yetişmesi ve varlığını devam ettirmesi açısından içinde bulunduğumuz stratejik ve jeopolitik etkenlerle de bütünleşmiş siyasi varlığımızın sebep nüzul ve geleceği ön planda tutularak atılan adımları ben bir diriliş vesilesi ve yeni ufuklara bakış olarak addediyor, yeniden toplumsal bazda kardeşlik türkümüzün hayırlara vesile olacak şekilde sağlam temelli söylenmesini umuyorum. Hangi yaş olursa olsun biz hayat yolcularının her evresinde her anında önümüze düşmanlar çıkacaktır. Bunları aşmak, işte sağlam irade ve sağlam bilgi gerektirir. Yine malumunuz bu ülkede yıllardır eğitim adı altında toplumun dinamiklerine ve gençlerine oynayıp ta asıl gayelerinin Amerikan Köleliği olduğunu 15 Temmuzda öğretenlerin/öğrenenlerin varlığını görüp te, çocuklarımızın bu tür tehlikelerden uzak tutulması gerektiğini velilerimiz ve ülke yöneticilerimiz bir kez daha iyi anlamalı/anlaşılmalı ve hiçbir şekilde evlatlarımızın ülkemize, değerlerimize düşman unsurlara dönüşmesine asla müsaade edilmemelidir. O yüzden gençlik, gençlerimiz adeta sokakların tescilli kalabalıkları veya gizli ajandaların pis emellerine alet olan bir yapılanma içerisinde olmamalıdır.  

Her zaman eğitimle iç içe olan Selçuklu Belediyemizi işte bu yüzden mübalağasız seviyor ve takdirlerimi sunuyorum. Bazen sınıfta iken çat kapı gir içeri ve çocukları hayretler içerisinde seyretmeye ve düşündürmeye yönelik etkinlikleri sunmanın ve arkasından kültürel değerlerimizi tanıtan kitap ve broşürlerle desteklemenin güzelliğine şahit olan biz eğitimciler en azından kendi adıma mutlu olduğumu söylüyor ve hayırlı hizmette bulunan belediyemizi tebrik ediyorum. Ve bu köşemde gençleri genç kardeşlerimiz belediyemizin bu çağrısına kulak vermeye davet ediyorum.     Sevgili anne babalar evlatlarımızı yalnız kendi kaderine terk etmek veya gizli ajandaları olan köle ruhlu ezik ve siliklerin eline teslim etmemek gerekir. Gelin bu projeyi destekleyin ve çocuklarımızı gönderin camiye. Din için Allah için geleceğimiz için hiçbir art niye ve particilik amaçlı görmeden yavrularımızı diniyle buluşturmak ve camilerimizi eğitim ibadet amaçlı, adına ister ashabı suffa, ister darülerkam deyin ama mutlaka çocuklarımızı bu dini eğitimden mahrum bırakmayın diyorum. Keşke biz büyüklerde yaşımız ne olursa olsun bu tür etkinliklere kalbi ve bedeni katılıp hayatımızı bir gözden geçirsek diyorum. Nasıl da iyi olur değil mi? Ölmeden önce ölmeyi bilmek her daim diri kalmaktır. Hayırlı ramazanlar, Allah’a emanet olun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.