Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

GÜLE GÜLE TAHİR BAŞKANIM

01 Mayıs 2018, Salı 07:26

Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir AKYÜREK milletvekili olmak için görevinden ayrıldı. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletelim. İnşallah da hayırlı olur.

Tahir Başkanımızı en çok eleştirenlerden biri benim. Neyi eleştirdim? Yaptığı icraatları eleştirdim. Hiçbir zaman hakaretin yanına yaklaşmadım.

Şunu hemen belirteyim. Tahir Başkanın dürüstlüğüne, insanlığına, nezaketine en ufak bir eleştirim olmadı olamazda. Zira bu söylediğim özellikler Tahir Başkanımızda fazlasıyla var.

Yıllarca şehrimize hizmet veren Tahir Başkanımıza GÜLE GÜLE diyorum. Hizmetleri için Konyalı bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Etrafıma da aynı şeyi söyleyerek hakkımı helal ediyor Başkanımızdan da Konyalı hemşerilerine hakkını helal etme talebinde bulunuyorum.

Giderayak Tahir başkanımızdan bir tek talebim olacak. Ne olur başlattığınız projeleri özellikle de restorasyon projelerinin bir an önce bitirilmesi için görevde olmasanız da takibinizi sürdürünüz.  En önemli talebimde SULTAN SELİM CAMİİ’nin her şeyiyle tamamlanıp, mübarek Ramazan ayına yetişmesi. Malum Ana kapı girişi hala onarımda. Giderayak bu talebimi lütfen mazur görünüz.

Güle Güle sayın Başkanım Güle Güle…

ABDULLAH GÜL’E YAPILANLAR

Tahir AKYÜREK Başkanıma Güle Güle deyince aklıma Abdullah GÜL geldi.

Abdullah GÜL, Türk siyasetinin önemli simalarındandır. Epeyce de hizmetleri olmuştur. İster beğenin, ister beğenmeyin, ister sevin, ister sevmeyin. Size Abdullah GÜL’e hakaret etme, küfür etme hakkını kim veriyor?

Sosyal medya, daha öncede söyledim, kimliksizliklerin, kişiliksizlerin, arkalarını bir yere dayayanların, küfür ve hakaret medyası olmuştur. Takibi ve cezası olmayınca korkakların umudu olmuştur. Hiçbir tedbir yok, alınacağa da benzemiyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU’nun önerileriyle, ittifak arayışı içinde olan muhalefetin ortak adayının Abdullah GÜL olması gündeme geldi. Amaç; SP, CHP, İYİ Parti bir araya gelecek ve adayları Abdullah GÜL olacak. Bunun duyulması ile özellikle iktidar kanadından büyük bir tepki geldi.

Tepki çığ gibi büyüdü, muhalefet içindeki muhaliflerde GÜL’e tepki gösterdiler.

GÜL’ün aday olmasını istemiyorlardı. Buda şunu gösteriyordu. Bu kadar tepki boşuna değildi. Sayın GÜL, Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN karşısında güçlü bir aday olabilirdi. Bunu ben söylemiyorum, verilen tepkilerden anlıyorum. Başbakan Binali Bey’de bunları dile getirdi. İktidardan çok iktidarcı eski muhalif Devlet Bahçeli’nin GÜL’ün adaylığı konusunda söyledikleri yenilir, yutulur cinsten değildi. En garibime giden de sıfıra yakın oy potansiyeli olan BBP Genel Başkanı Mustafa DESTİCİ bile bu konuda konuşur oldu ve konuşmaları medya da yer buldu. En çok da buna güldüm. Bu arada muhalefetin sözcülüğüne soyunan gazeteci, Yılmaz ÖZDİL’de bir açıklama yaptı. Eğer Abdullah GÜL aday olursa, oyum Recep Tayyip ERDOĞAN’a dedi. Ee kardeşim Abdullah GÜL’ü görünce Recep Tayyip ERDOĞAN’a oyunuzu verirseniz, Abdullah bey olmadan da oyunuzu Cumhurbaşkanımıza verebilirsiniz.

Yine CHP’li Muharrem İNCE, önce kendini bir yokladı. Etrafının Cumhurbaşkanı adayı olacağını dillendirdi. Rağbet görmeyince ve Abdullah GÜL’ün ortak aday olabileceği düşüncesine o da karşı çıktı. Aslında hala kendinin aday gösterilebileceği umudunu taşıyordu…

Gelelim Abdullah GÜL’ün ortak aday olması meselesine… İnsanların, yasaların gereğini yapınca aday olma ÖZGÜRLÜĞÜ vardır. Acaba neden iktidar kanadı, muhalefetin aday göstermesine karışır. Bırakınız istediklerini göstersinler. Bu arada Sayın GÜL’ün adaylıktan vazgeçmesi için ziyaretler bile yapıldığı söyleniyor.

Sayın GÜL muhalefetin toplamından yeterli desteği görmeyince adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı. GÜL karşıtları çok memnundular ama artık onu çok rahat eleştirebilirlerdi. Artık GÜL aday değildi. Yok ÇATI çöktü… Yok muhalefet aday çıkaramadı... Gül arkadaşlarına ihanet edecekti. vs. vs.

Temennim odur ki! Herkes kendi adayını belirlesin. Nezaket ve kardeşlik dilinden hiç vazgeçmesin.

Bu seçimde en çok dikkatimi çeken, iktidar ve muhalefetin ne yapacaklarından ziyade, karşı tarafa laf yetiştirme ve hakarete varan söylemleri…

İktidar ve muhalefetten ricamız, projeleriniz nedir? Neler yapacaksınız? Demokrasi ve özgürlükleri iyileştirmek için planlarınız nelerdir? Vatandaşın gelir ve refah düzeyini artırmak için neler düşünüyorsunuz? Yoksa siz vatandaşı hiç mi düşünmüyorsunuz? Bırakın, vazgeçin birbirinizi karalamaktan. Bu ülke bizim.

Birde arkadaşlarıma ve dostlarıma bir çift sözüm olacak. Zaten gergin olan bu siyasi ortamda siyasi tartışmalardan kaçınınız. Siyasetçiler yollarına devam ederken sizin dostluklarınız, arkadaşlıklarınız biter. Görmüyor musunuz geçmişte birbirlerine ne hakaretler eden, neler söyleyen adeta düşman olan siyasetçilerin birbirlerine yüzleri kızarmadan nasıl sarıldıklarını nasıl kaynaştıklarını.

Lütfen birbirimizi kırmayalım. İktidara, muhalefete yakın olabilirsiniz ama bir şeyi unutmayalım en yakın olacağımız hiç uzaklaşmayacağımız şey İNSANLIK’tır. Birbirimizi kırmayalım, değmez.

Sözlerimi HAK EDENİN KAZANACAĞI ülkemiz için hayırlı olan bir seçimin yapılması temennileriyle bitiriyorum. Selam ve Dua ile hoşça kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.