Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2431.7
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62559.79$

Giresun’da Sevincimize Gölge Düştü

07 Eylül 2022, Çarşamba 00:02

Konyaspor  Avrupa maçları nedeniyle sezonu erken açtığı, iyi başladığı Avrupa Maratonunda maalesef beklemediğimiz şekilde elenme travması yaşadığı 2022-2023 sezonunda neyse ki çabuk toparlandı ve ligin beşinci haftasında hem gol yemezliğini, hem galibiyet serisini sürdürdü. Daha çetin geçeceği öngörülen bu sezonda çabuk toparlanmak önemliydi. Başkanımızdan çalışanlarımıza elbette başta İlhan Hocam ve teknik ekibi; değerli oyuncularımızı kutluyorum.

Giresunspor maçı öncesi tanıdığım Giresunlular da Konyaspor’un favori olduğunu kabul ediyorlardı. Giresun Süper ligdeki ikinci sezonunda geçen yıldan daha iyi başlangıç yapsa da kent üzerinden düşme korkusunu atabilmiş değil. Mütevazı bütçeyle iyi bir ekip oluşturma çabasındalar ancak geçen sezona göre güç kaybettikleri de kesin. Eski oyuncularımız Alper ve Bajiç’li kadrolarıyla Konyaspor maçında aslında kazanmaktan çok beraberliğe razıydılar. Bu atmosferde başlayan ve seyircinin çok da ilgi gösterdiğini söyleyemeyeceğimiz maçta Konyaspor kalesinde gördüğü tehlikeleri Sehiç ile savuşturdu ve Muhammed Demir ile bulduğu golle bizleri sevindirdi. Maç sonu genelde ailecek maça gelmiş olan Giresunspor seyircisi elde çekirdek evlerinin yolunu sakin, sonucu kabullenmiş hatta Konya’lı olduğumuzu söylediğimizde tebrik ederek tutmaktaydılar. Biz mutlu, Giresun’lular sonucu kabullenmiş fair play içinde bir akşam yaşanabilir ve sevincimiz buruk olmayabilirdi. Maç sonlarında çıkan olaylarda yaralanan taraftarlarımız için üzgünüm; bunlar sevincimize düşen gölgeydi; hepsine geçmiş olsun.

Toplumumuz maalesef barut fıçısı. Bu öfkenin futbola gölge düşürmeyeceğini düşünmek bence saflık olur. Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği şimdiden bu tehlikeyi öngörmelidirler. Kulüp Başkanları ateşe körükle gitmemeli ve tam bir fair play davranışı sergilemelidirler. Futbolun her üç sonucu da barındıran bir oyun olduğu unutulmamalı ve yetkililerce sürekli vurgulanmalıdır. Sezonun başındayız, henüz stres katsayısı yüksek maçlar başlamadı sayılır, buna rağmen bence aslında fair play kenti olan Giresunspor taraftarının arasında hiçbir husumet bulunmayan hatta gözlediğim kadarıyla gıpta ve sempati duyduğunu düşündüğüm Konyaspor maçında sebep olduğu olaylar, Ankaragücü-Beşiktaş maçı korkarım ki tehlikenin ön sinyalleri.  Hiçbir kıvılcıma izin verilmeyecek tedbirler mutlaka alınmalıdır.

Maç bitiminden yaklaşık otuz dakika sonra mağlup Giresunspor oyuncuları çıkış yaptılar. Biz ailece “Alemin Kralı” Konyaspor’u beklemeye devam ettik. Hedefimiz bir süre daha kalacağımız Giresun’da Konyaspor’u havalimanından yolcu etmekti ancak Konyaspor maç bitiminden bir buçuk saat kadar sonra bile çıkış yapmayınca, konuştuğum görevli polisler bile “sizinkiler çıkmayacak galiba” diye konuşunca planımızı erteledik, uğurlayamadık ekibimizi.

Deplasmanda da Konyapor’u destekleyen taraftarımızı, ekibimizi tebrik ediyor, bize yaşattıkları mutluluklar için teşekkür ediyorum. Başarımız sürekli olsun. Liderliğimiz bir gün sürdü ama eminim o zirve bir gün gene Konyaspor’un olacak.Başarı dileklerimle.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.