Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Gençlerimiz ucuz eleman olmak istemiyor

24 Ekim 2019, Perşembe 08:54

Ülkemizin en önemli ekonomik sorunlarından bahsederken birinci sıraya işsizliği yerleştiriyoruz. Çünkü gerçekten önemli ve üniversitelerden mezun olan gençlerin işsizliği artık psikolojik sorunlara neden olacak boyuta gelmiş durumda.

Ancak, AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisi ve artan işsizlik rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada; 17 yıldır Türkiye’de işsizlik ve ekonomik krizin yaşanmadığını belirterek aksine şirketlerin çalıştıracak eleman bulamamaktan şikâyet ettiğini savundu.

Bu durumda ya biz toplumdan uzakta yaşıyoruz. Ya da kendileri sanayicilerin ucuz eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadığını yanlış anladılar. Bugün asgari ücretle geçinmenin ne denli zor olduğunu yaşamayanlar bilemez. O küçücük gelirle kırk tane geçinme bütçesi oluşturmaya çalışanların işi beğenmeme gibi lüksleri de olamaz. Fakat işsizlik değil işi beğenmeme konusuna farklı bir pencereden bakarsak o zaman sayın vekille aynı noktada buluşabiliriz.

Bu ülkenin ekonomik sorunlarını çözmenin birinci yolunun üretimden geçtiğinden yola çıkarsak, gençleri istihdam edecek alanları da daha çok oluşturmuş, onları üretim bantlarının başında görmüş oluruz.

O zaman; önceliğimiz, eğitimde kaliteyi artırmak ve kaliteli kalifiye elemanlar yetiştirmek,

Teknoloji vadilerinde, dünyanın ihtiyaç duyduğu ürünleri üretebilecek platformları oluşturmak,

AR-GE yatırımlarına ağırlık vermek,

Bilimsel araştırmalarla üretimi geliştirecek laboratuarlar kurmak,

Sanayi ve tarımı ayağa kaldıracak projeleri üretecek ilim adamlarımızı bir araya getirmek,

Gençlerimizin hayallerine ve geleceğe bakışlarına önem vermek,

Hızla büyüyen ülkelerin gelişmede çizdikleri profillerini dikkate almak ve onların büyüme haritaları iyi takip etmek gerekiyor.

Gençlerimiz sorumluluk almak, geleceğe umutla bakmak istiyor. Siz yeter ki onlara güvenin… siz onlara üretecekleri, çalışacakları ve emeklerinin karşılığını alacakları alanları oluşturun onlar sizi mahcup etmeyeceklerdir.

Ucuz eleman derdinde olan işadamları, aslında üretim bantlarında uğradığı zararı düşünemeyen kişilerdir. Kaliteli kalifiye elemanla çalışmak onların üretimde uğrayacakları kayıpları en aza indirgeyecek ve hatta sıfırlayacaktır. Sözüm işadamlarına… Ürettiğiniz ürünü kaliteli üretir, kaliteli ambalajlar tüketiciye sunarsanız ve üstelik pazarlama sisteminde köpek balıklarınızı bulunduğunuz sektörün pazarına dağılımını yaparsanız sonuç beklediğinizden daha iyi gelişecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.