Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2454.8
  • BIST
    9879.15
  • BTC
    64171.57$

DOĞRU ADAY VE TEŞKİLAT

24 Ekim 2018, Çarşamba 08:49

Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını zorlu bir süreç  bekliyor. Bakacak olursak:  Mevcut başkanlar açıklamadılar ama dördü de aday. Başka adaylar da olacak.Hem Büyükşehir hem de merkez ilçe başkanlıkları için.Bu arada geçişler de olabilir.. İlçeden, Büyükşehir’e. Bunun için ortam müsait. Aday olmaya karar verenlerin ve aday olmayı düşünenlerin şu sıralar işi zor.Çünkü, “adayım” demekle, aday yapılmıyor kimse. Ayrıca adayların her biri bir takım testlerden geçecek nihayetinde. Bizden söylemesi Ak Parti doğru aday ve doğru adam arıyor. Dolayısıyle başkanlık koltukları kimse için garanti değil. “İşaret edildim.Söz verildi. Söz aldım” diyenler varsa, sakın onlara inanmayın.Ortada söz, möz yok.  Her an, her şey olabilir.O arada Büyükşehir adaylarının belirlenmesi  yıl sonuna kalabilir. Doğru aday ve doğru adam nasıl olmalı?

Büyükşehir ve merkez ilçe başkanlarını ele alalım gene.

Şöyle:

-Başkan halktan birisi olmalı, 

-Başkan vizyon sahibi ve samimi olmalı,  

-Başkan yönetebilir olmalı,

-Başkan vizyon,adam ve makam yönetmeyi biliyor olmalı,

-Başkanın çalışma titizliği olmalı,

-Başkan belediye kaynaklarını hoyratça kullanan olmamalı,    

-Başkan şehri nizama sokacak bilgi,beceri ve iradeye sahip olmalı, 

-Başkan siyasi ve idari basiret sahibi olmalı.  Aday belirleme noktasında söz sahibi olan kişi ve mercilerin işi gerçekten çok zor.”Benim adayım, benim adamım” meselesinden ziyade, en doğru aday ve en doğru adam üzerinde durmak gerekiyor. Bu bakış açısı Konya’ya karşı vicdani bir sorumluluktur.İşte tam da  bu noktada inisiyatif  alabilecek herkese, her teşkilat ve kuruma görev düşüyor.

Ak Parti il teşkilatı ve il başkanı Hasan Angı bey  ortada yok. Sanki bir başka şehirde olacak belediye seçimleri. Hasan bey  konuşmuyor.Bu konuda suskun. Neden acaba? Kendisi, “ne gelirse bahta, bu gönül ona da katlanır” diyorsa, yanlış düşünüyor. Hatırlatalım.. Başkanın, Konya’ya karşı sorumluluğu var.

Teşkilatların ve Hasan beyin bu süreçte gücünü kullanması gerekir. Çünkü adaylar belirlenirken teşkilatların ve başkanın görüşü en belirleyici faktör olacaktır. Tabi başkan gücünü kullanmak isterse. Başkan cesur bir şekilde ve söylenmesi gereken mahfillerde “Konya için en doğru aday, en doğru adam bu” derse, kesinlikle dikkate alınacaktır. Başkan günün birinde vicdani sorumluluk altında kalmak istemiyorsa, kendisinden beklenen refleksi göstermeli ve vakit geçmeden inisiyatif almalıdır.

Bu arada özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeni isimlerin adı geçiyor. Belirsizlik ortamlarında oluyor bunlar. En son adaylık kervanına Ahmet Sorgun’un adını da yazdılar. Sorgun’un belediyede bürokrat olarak uzun yıllar görev yaptığını herkes biliyor. Olur mu? “olur” diyenler var.Kendisi bir ağabey olarak yukarıdan gelebilir. Ama parti kazanması en garanti olan bir yerde,bir milletvekilini neden heba etsin? Olaya bu açıdan bakınca Sorgun olmaz. Ayrıca partide saygın ve etkin bir konumda. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı neden istesin ki?

Ne demiştik?

Zor bir süreç. Gerçekten zor hem de çok zor bir süreç. Tam bir muamma ve sinir harbi. Doğru aday ve doğru adamı o kadar adam arasından seçmek de kolay değil ayrıca. Ancak bunu yapmak gerekiyor.Bu, ağır bir sorumluluk.                                                                                                             

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.