Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63715.4$

DEREOTUNUN FAYDALARI MUTLAKA BİLİNMELİDİR

01 Nisan 2020, Çarşamba 09:02

Sevgili okurlarım bu haftam ki yazımda sizler için araştırdığım Dere otu hakkında derlediğim bilgiler aktarmak istedim.Sağlıklı sebzeler arasında yer alan Dereotunun faydaları saymakla bitmiyor. Hem salatalarda hem yemeklerin içerisinde kullanılan Dereotu şifa kaynağı olarak biliniyor. Yeşil rengini kendinden alan bu sebze sindirim sistemine iyi gelerek metabolizmayı hızlandırıyor? İşte mucizevî besin olarak nitelendirilen dereotunun faydaları…

*Sindirim sistemine faydaları; Sindirim sisteminin aktif olarak çalışmasını destekleyerek sindirim sistemindeki aksaklıkların neden olduğu hazımsızlık, mide ağrıları ile mide kramplarının tedavi edilmesinde oldukça etkilidir. Mide ülserinin etkilerini, vermiş olduğu rahatsızlıkları tolere eder ve tedavi sürecini destekler. Gaz problemi yaşayanlar için birebir olan dereotu gazı söktürmektedir.

* Dereotu uykusuzluğu giderir: Dereotunun içerdiği uçucu yağlar tuhaf ve gizemli özelliklere sahiptir. Aynı anda sedatif ve hipnotik uyarıcı rolünü üstlenir, bu durum sakinleşmeyi sağlar. Dereotunun içerdiği B vitamini ve önemli miktardaki uçucu yağlar doğada uyarıcı özellikleri olan önemli maddelerdendir. Bu yağlar sayesinde gece rahat bir uyku çekmek mümkün, aynı zamanda sinir sistemini sakinleştirir.

* Kemik sağlığını korur; Dereotu zengin miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı kemik sağlığı için çok faydalıdır. Kemiklerde meydana gelebilecek mineral kaybına izin vermez ve her yıl yüz binlerce insanın yakalandığı kemik hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Çocuklarda kemik sağlığının korunmasını sağlar, sağlıklı iskelet yapısı için gerekli olan kalsiyum ve diğer mineralleri sağlar. Yaşlılıktan kaynaklanan kemik erimesi veya kemik zayıflaması sorunlarını giderir.

* Aşırı gaz sorununu giderir; Dereotunun diğer bir özelliği aşırı gaz sorunlarını giderebiliyor olmasıdır. Çok aşırı gaz birikimi aynı zamanda göğüs ağrılarına neden olabilmektedir, bu yüzden diğer organlara baskı yaparak tehlikeli bir sağlık sorununa neden olabilir. Dereotu aşırı gazın giderilmesini ve sağlıklı bir şekilde bünyeden dışarı atılmasını sağlayabilir.

* Bağışıklık sistemini güçlendirir; Dereotu etkili bir antibakteriyal aktivite sağlayıcısıdır. Bütün vücutta mikrobik enfeksiyonlara karşı direnç sağlayabilir ve bağışıklık sisteminin mikrop ve enfeksiyon sorunlarıyla mücadelesinde yardımcı olur.

* İshali giderir; İshal başlıca iki sorundan dolayı ortaya çıkar. Hazımsızlık sorunları yaşayanlar için dereotu çok etkili bir tedavi yöntemi olabilir. İçerdiği zengin miktardaki uçucu yağlar sayesinde mikropların neden olduğu unsurları ortadan kaldırır.

* Artrit sorunlarını giderir; Dereotu, iltihap ve romatizmal artrit, gut, ve artrit gibi hastalıklarla ilgili ağrıları azaltmaya yardımcı olur, yani bir anti-inflamatuar bitki olarak bilinmektedir. Dereotu tam da bu nedenden dolayı eski çağlardan beri kullanılmaktadır.

* Eklem iltihabını giderir; Dereotunun anti-iltihabik özellikleri bulunmaktadır. Dereotu, iltihap oluşumu ile ilişkili olan romatizma, eklem iltihabı ve gut hastalığı gibi hastalıklardan kaynaklanan ağrıların giderilmesine yardımcı olmaktadır.

* Solunum yolu sorunlarını giderir; Kaempferol gibi diğer bazı flavonoidler ve monoterpenler bakımından zengin olan dereotu, solunum sistemini ve organlarını temizleyen doğal bir bitkidir. Dereotu, alerjilere bağlı ya da öksürüğe bağlı olarak gelişen solunum yolu sorunlarını gidermeye yardımcı olur.

* Ağız ve diş sağlığını korur; Özellikle dereotu tohumu ve dereotu yaprakları, çok iyi birer doğal ağız bakım ürünleridir. Dereotunun yaprakları, ağız kokusunu önler ve ferah bir nefese sahip olmayı sağlar. Aynı zamanda dereotu, antibakteriyal özellikleri sayesinde, ağız içinde oluşan enfeksiyonları gidermeye yardımcı olur ve enfeksiyon oluşumunu önler. Dereotu, ağız içini temizleyip koruduğu gibi, antioksidan özelliği yardımı ile de, diş ve diş etlerini serbest radikallere karşı korur ve temizler.

* Kemik kaybını önlemeye yardımcı olur; Kimyasal koruyucu ve bakteriyostatik özelliklerine ek olarak, gıda sıralamamız, dereotu çok iyi bir kalsiyum kaynağı olarak nitelendirdi. Kalsiyum, menopozdan sonra ve romatoid artrit gibi bazı durumlarda oluşan kemik kaybını azaltmak için önemlidir. Besin sıralama sistemimiz diyet lifi için iyi bir kaynak ve manganez, demir ve magnezyum mineralleri için iyi bir kaynak olarak dereotu yetiştirdi.

* Krampları azaltmaya yardım eder; Dereotu, papatya, tarçın, gül, rezene, çemen, zencefil, guava, rubarb, uzara, kediotu ve zataria gibi beş bitki dışı takviyeden (balık yağı, melatonin, vitamin B1 ve E, Ve çinko sülfat) çeşitli formülasyonlarda ve dozlarda. Etkiler güçlü olmadığı halde, dereotu da dahil olmak üzere kramplarla ilişkili rahatsızlık ve ağrıların bir kısmını azalttığından birkaç takviye için etkili olduğuna dair bazı kanıtlar açıktı.

* Kolesterolü düşürür; Dereotu otu, şaşırtıcı kolesterol düşürücü faydalar sağlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.