Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64378.27$

Çok şey mi istiyorum

02 Ocak 2021, Cumartesi 10:14

2020 yılı dün dünya da problemli geçti. Dünyanın başına bela olan Covid-19, ABD’nin başkanının seçimi kaybetmesi, Afatlar daha birçok konu. Hiç kimsenin dillendiremediği daha birçok olay zorda olsa geçen bir yıl…

Bir öncesi yıla yani 2020’ye girerken ne çok husumet dilemişiz acaba. Bu yıl da mutluluk ve sağlık dilesek de nasıl geçeceğini tahmin bile edemiyoruz. Yine 2020’nin sonunda yeni hastalıkların çıktığı ve dünyaya yayıldığı açıklanmıştı. 2019 da olduğu gibi. Üstü kapalı da olsa yapılan açıklamalarda 2021’in de kötü geçeceği hissine kapılmamak elde değil.

Yeni yıldan dileyeceğim ilk sırada sağlık. Maskelerden kurtulduğumuz, sosyal mesafe kurallarını rafa kaldırdığımız eskisi gibi günleri yaşamak.

Hiç yaşanmamış bir yıl gibi 2020’yi hafızalardan silmek istiyorum.

Kavgaların bittiği bir yıl istiyorum. Aşıların işe yaradığı yaptırmayanların öldüğü, yaptıranların daha sağlıklı huzurlu azalmış bir nüfus ile birlikte yaşadığı bir yıl istiyorum.

Ekonominin iyiye gittiği, kişi başı gelirin arttığı, hırsızlığın ve muhalefetin yok olduğu bir Türkiye istiyorum. Ayasofya’yı felaket olarak gösteren zihniyetin felaketler içerisinde yok olduğunu izlemek istiyorum.

PKK’nın siyasi ayağına sahip çıkanların bir bir teröristler tarafından öldürüldüğünü görmek istiyorum. İnancıma saldıranların kahr olduğunu görmek istiyorum.

Değerlerini savunan, geleceğine umutla bakan bir nesil olsun istiyorum.

Kendini kaf dağında sananların o dağın altında kalmalarını istiyorum. Hepsini Allah’tan istiyorum. Müslümanların, Hristiyanların, Yahudilerin eskiden olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarını istiyorum.

Din savaşlarının yapılmadığı bir dünya istiyorum.

Konya için de teknoloji ve bilimin konuşulduğu bir yıl yaşanmasını istiyorum. Çok şey mi istiyorum.

Sağlıkla kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.