Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2461.1
  • BIST
    9886.72
  • BTC
    64422.64$

ÇENE KEMİĞİ OLMAYANLARA İMPLANT YAPILABİLİR Mİ?

03 Ağustos 2015, Pazartesi 00:00

İmplant yerleştirilecek bölgede çene kemiğinizin zayıf ise bu kısımlara yapay kemik tozları (kemik greftleri) yığılır. Bu yapay kemik zerrecikleri ortalama 6 ay içinde gerçek yapıda kemiğe dönüşür. Ayrıca ağzın başka bir bölgesinden alınacak kemik parçası implant yapılacak çene bölgesine konularak da kemik güçlendirilebilir.

İMPLANT VÜCUT TARAFINDAN REDDEDİLİR Mİ?

Bazı organ nakillerinde olduğu gibi vücudun bunlara karşı antijen üretip reddetmesi mümkün değildir. İmplantlar organizma için herhangi bir yan etkisi olmayan titanyum materyalinden yapılmıştır. İmplant bazı sebeplerle kemikle kaynaşamayıp düşebilir. Hekiminiz yerine yeniden implant yerleştirecektir.

KEMİK GREFTİ NEDİR ?

Diş implantının başarısı, implantın yerleştirileceği yerde ne kadar kemik miktarı olduğuna bağlıdır. Kemiğin miktarında ve kalitesindeki azalma dişeti problemleri, enfeksiyon ya da travma gibi bir çok faktöre bağlıdır. Fakat bugünkü tekniklerle biz diş hekimleri kemiğin genişliğini ve yüksekliğini artırabiliriz.Bazı özel tekniklerle kemik yıkım bölgeleri ve anatomik boşluklar(sinüs gibi) doldururulur,  böylece implantın oturacağı yer hazırlanmış olur. Operasyondan önce klinik muayene ve röntgenleriniz değerlendirilerek kemik greftlerine ihtiyacınız olup olmayacağı söylenir. Bu çok önemli bir konudur

Kemik greftleri olarak genelde doğal, sentetik ya da ikisinin karışımı olan materyaller kullanılır. Genelde çok küçük miktarlarda ihtiyacımız olur. Hastaya yine operasyon öncesi yaklaşık ne kadar kullanılacağı ve fiyatı hakkında bilgi verilmelidir. Yapay ya da doğal kemik greftleri kemik miktarını artırmada kullanılan en güvenilir ve etkili yoldur.

 Sonuç olarak günümüzde  implant   uygulaması hastamızın tetkikleri iyi yapıldığı  takdirde bir diş çekimi kadar kolay bir operasyondur. Gerekli  görüldüğü zaman uygulanmasından çekinilmemesi gerekir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.