Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2440.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64025.09$

BİR ÜNİVERSİTEDEN FAZLASI

17 Nisan 2019, Çarşamba 09:10

Kuruluşunun ilk yıllarında sıkıntılıydı.

KTO yönetimi ile vakıf yönetiminin anlaşmazlığa düştüğü dönemler oldu bir ara.

O aralar üniversite yönetimi de bugünkü kadar  iddialı değildi. Hatırlı adamların bir takım adamlarına üniversite yönetimi teslim edilmişti. “Üniversite yönetiminde, vakıf yönetiminde yeter ki bana yakın adamlar olsun” mantığının geçerli olduğu ve hüküm sürdüğü o yıllar, üniversitenin sancılı yıllarıydı.

“Bu üniversite benim olmalı” gibi bir durum vardı ortada. Yaşanan bir takım tartışmalardan sonra sağduyu kazandı. Bir takım mücadelelerden sonra KTO Karatay Üniversitesi  kalması gereken  ve olması gereken yerde kaldı.   Önce  vakıf yönetimi yeniden dizayn edildi. Aynı şekilde üniversite yönetimi de yeniden dizayn edildi. Birbirini anlayan ve azami müşterekleri olan liyakat sahibi insanlar yönetime geldi. KTO Karatay Üniversitesinin geçmişte böyle bir hikayesi var.

Konumuz geçmişin hikayesini yazmak değil. Geçmişle, bugünü mukayese etmek bakımından sadece küçük bir hatırlatma yapmaya çalıştık. Kaldı ki geçmişi bütünüyle olumsuz değerlendirmek doğru da olmaz. Geçmişin eksileri de var, artıları da var. Ayrıca herkesin, her yönetimin bir doğrusu olduğunu kabul etmemiz lazım. Dolayısıyla bu üniversitenin kurulmasına vesile olan herkese teşekkür etmek lazım. İyi ki  bu üniversiteyi kurdular. İyi ki bu üniversiteyi Konya’ya kazandırdılar. Keşke yukarıda sözünü ettiğimiz olumsuz tartışmalar hiç yaşanmasaydı.           

Bugüne dönelim..

Konya’da ve Türkiye’de KTO Karatay Üniversitesi diye bir üniversite var  artık. Rüştünü ispat eden, gücünü ortaya koyan , vizyon sahibi bir üniversite oldu Karatay Üniversitesi.

Bu üniversite her şeyden önce çok iyi yönetiliyor.

Vakıf yönetimi uyumlu ve ne yapacağını biliyor.            

Üniversite yönetimi uyumlu ve ne yapacağını biliyor.

Vakıf yönetimi ile üniversite yönetimi arasında ahenkli  ve uyumlu bir işbirliği var. Taraflar birbirlerini anlıyor ve ne istediklerini biliyor. Böyle olunca da plan, proje gündeme geliyor. Vizyon  öne çıkıyor.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Müteveli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, üniversiteyi her gün biraz daha geliştirmenin ve ileriye taşımanın çabası içerisinde. Üniversitenin tek kuruşunu kendisi için harcamayan, üniversite faaliyetleri için gittiği  şehirde ulaşım dahil,  kaldığı otelde yapılan masrafları cebinden  karşılayan ve üniversite  aracını dahi kullanmayan  Selçuk Öztürk bu üniversitenin en büyük şansı olmalı. Öztürk’ün, KTO Karatay Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmak gibi, büyük bir hedefinin olduğunun altını da çizmek gerekiyor. 

KTO Karatay Üniversitesinin Rektörü de, vakıf başkanı Selçuk Öztürk’ten farklı değil. Bayram Sade Hoca çok çalışan ve üniversite yönetme konusunda iddialı olan bir insan. Onun işi gücü üniversite. Muhtemelen üniversiteyle yatıyor, üniversiteyle kalkıyor. Kendisi güçlü öngörüleri ve vizyonu olan  bir rektör. Yeter ki bir işi yapmayı ve hayata geçirmeyi kafasına taksın, onu yapana kadar ve hayata geçirene kadar bıkmadan/usanmadan takip eder. İlk gençliğimizden beri arkadaşımız ve dostumuz olan Bayram Sade’nin üniversiteye getirdiği fark, fark edilmiyor mu? Mesela yeni binalar, yeni yüksek okullar, yeni fakülteler, yeni projeler fark edilmiyor mu? Eğer fark etmeyenler şayet varsa üniversiteye  gidip bir baksın.

Peki  on yılda (çoğu son 5-6 yılda olmak üzere) KTO Karatay Üniversitesi nerden nereye geldi.Kısaca bir de buna bakalım.

- Altı fakülte,

- İki Yüksek Okul,

-Üç Meslek Yüksek Okulu,

-Üç Enstitü,

-Sekiz bin 500 öğrenci,

-Dört yüz akademisyen,             

-Üç yüz idari personel,

-Otuz dokuz ön lisans ve lisans programı,

-Yirmi sekiz lisans üstü program,

-2017 yılında on üç, 2018 yılında 26 proje,

-Beş milyon avroluk Akıllı Teknolojiler Merkezini hayata geçirme projesi.

-Türk Standartları Enstitüsü’nden İSO 9001:215 Kalite Belgesi.

Selçuk  Öztürk  ve Rektör Bayram Sade ikilisi, KTO Karatay Üniversitesi’ni, dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi yapmak için karşılıklı saygı ve güvene dayanan bir anlayış içerisinde. Gündemlerinde Konya’nn tarım sanayini ve ticari hayatını yakından ilgilendiren projeler de var.

KTO Karatay Üniversitesi kimse  kıskanmasın ama Konya’nın yükselen değeri. Hiç durmadan arayan, düşünen, araştıran , proje üreten dinamik bir üniversite var artık Konya’da.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.