Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2431.7
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62559.79$

Beş Üniversiteli Kentin Ortak Proje  Adayı Niçin İstanbul Ticaret Üniversitesi?

14 Aralık 2022, Çarşamba 00:54

1975 doğumlu Selçuk Üniversitesi; 2010 yılında oluşturulan Necmettin Erbakan Üniversitesi; aynı yıl kurulan KTO Karatay Üniversitesi; 2013 yılında çok farklı amaçlarla açılmış Gıda Tarım Üniversitesi ve 2018 yılında kurulan yılların özlemi Konya Teknik Üniversitesi ile Üniversiteler Kenti Konya’yız biz.

Kamu Kuruluşları hizmet alımlarında kamu menfaatini düşünmek zorundadır elbette. Dünyanın öte ucuyla bile işbirliği yapabilirler yasal mevzuat çerçevesinde. Kasım 2022 Büyükşehir Belediyemiz Meclis Gündem maddelerinde Venezuela’nın Maracaibo Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulma teklifi vardı mesela. Ben yerelciyim. Ticarette, bilimde ve mümkün olan her alanda yerelin desteklenmesi, katkı sağlanması ve en iyi “marka” olmaları için gereğinde korunmaları  gerektiğini düşünürüm. Kentin kazançlı çıkması için zorunlu görürüm bunu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kasım 2022 Meclis Gündeminde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın bir teklifi gözüme ilişti. “İklim değişikliği, hava yönetimi, çevresel gürültü, gürültü bariyeri, fizibilite, proje, eğitim, etkinlik ve bilinçlendirme faaliyetlerine yönelik Belediyemiz ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında ortak hizmet protokolü yapılması ve protokolün imza ve icrası için Başkanlık Makamına yetki verilmesine dair (İklim Değ. ve Sıfır Atık D. Bşk. ait) teklifin görüşülmesi”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticaret Odası’na bağlı olarak 2001 yılında kurulmuş ülkemin güzide üniversitelerinden gerçi Uluslararası sıralamada bizim üniversitelerimizden daha önde olmasa da. Araştırdığımda Konya Üniversitelerinde olmayıp İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bulunan bir bölüm gözüme çarpmadı. Ben eleştiri amaçlı değil sadece merak ettiğim için soruyorum . Bu yararlı çalışmada işbirliği için teklif edilen İstanbul  Ticaret Üniversitesi’nde bulunan ve Konya üniversitelerinden alınamayacak destek nedir, hangi nedenle tercih edilmiştir?

Yorumlar

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    14-12-2022 14:33

    Sn. Mevlüt Mülayim rumuzlu hemşerim; teşekkür ederim değerli katkınız için. Bizim Hızlı Tren Garı, Millet Bahçesi, Şehir Hastanesi, Stadımız gibi nice eserimizi hep başka ilden firmalar yapar maalesef. Kapalı Yüzme Havuzumuzu Rize Kartallar İnşaat yaptı, Rize Limanını da onlar yaptı. Hadi buralarda sözümüz geçmiyor olabilir ama Üniversiteler Kenti diye yetkililerimizin övündüğü günümüzde bu tercih bence açıklanmaya muhtaç. Saygıyla

  • yorum avatar
    Mevlüt Mülayim
    14-12-2022 08:49

    Ahmet Bey, Biliyorsunuz komşunun tavuğu Kaz görünür, diye bir söz vardır, ona bağlayabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.