Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2447.9
  • BIST
    9918.37
  • BTC
    63898.8$

BARO’DA SEÇİM

10 Ekim 2018, Çarşamba 09:15

KONYA Barosu’na mensup avukatlar önümüzdeki Pazar günü sandığa giderek, yeni Baro yönetimini seçecek. Seçimlerde üç aday yarışacak. İlke Grubunun adayı mevcut başkan avukat Mustafa Aladağ,                  Birlik Grubunun (HUDER)’in başkan adayı avukat Fatih Ruşen, Demokrat Avukatlar Grubunun başkan adayı avukat Ramazan Fahri Ercan. Grupların Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delege adayları da belli oldu. Adayların seçim beyannameleri de hazır. Seçim beyannamelerine bir bakalım. Mevcut başkan Mustafa Aladağ’ın seçim beyannamesi oldukça muhteviyatlı hazırlanmış olmasıyla dikkat çekiyor.Görülen o ki, bu grup işi oldukça önemsemiş ve ciddiye almış.Grup dersine iyi çalışmış ve iyi hazırlanmış.

İlke Grubu’nun Seçim Beyannamesinden söz etmeye değer. Beyannamede önce avukatların İlke Grubu’na neden oy vermesi gerektiği uzun uzun anlatılmış. Sonra taahhütlere geçilmiş.Bunlar avukatların mesleği rahatça yapabilmesiyle ilgili olan taahhütler. Sosyal ve mesleki sorunlar ele alınmış ve çözüm önerileri sıralanmış. Her açıdan dolu, donanımlı bir beyanname. Mesleki sorun ve ihtiyaçlarını düşünen avukatlar için İlke Grubu’nun seçim beyannamesi etkili olacak gibi duruyor. Gerçekten üzerinde kafa yorarak,öneri getirerek hazırlanmış bir beyanname var ortada. Birlik Grubu’nun seçim beyannamesine gelince. Detaylı değil, detaylandırılmamış,önerileri olmayan, mesleki ihtiyaç ve sorunlar karşısında söz söylemeyen bir broşürden rahatlıkla söz edebilirsiniz. Halbuki böyle olmamalıydı. Anlaşılan HUDER yarışın başında sonucu görmüş ve ona göre hazırlanmış. Acaba gerçekten böyle mi düşünüldü? Keşke böyle olmasaydı. Nasıl bir broşür o öyle? Hiç bir şey söylenmez mi? Yazılmaz mı?

Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Tükiye Barolar Birliği adaylarının resimlerinin paylaşıldığı broşür acemi bir resimli şova benziyor. Resim çektirmede gösterdikleri mahareti keşke broşürün detayında gösterebilselerdi. Bir şey daha söyleyelim: Birlik Grubu bu listeyle, bu broşürle sınıfı zor geçer. Demokrat Avukatlar Grubunun seçim broşürüne gelince. Sade, gösterişsiz ve masum. Oldukları gibi hareket etmişler. Ne resimlerinde ne de isimlerinde bir abartı yok aksine tevazu göstermişler. Çocukca komik resimler vermemişler. Ayrıca avukatların üzerinde hemfikir olduğu iyi bir başkan adayları var. Bilenler avukat Ramazan Fahri Ercan’ın, iyi bir adından ve mesleki geçmişinden söz eder. Gruplar, adaylar, taahhütler böyle. Beyanneme ve broşürlerde dikkat çeken bir husus daha var.Farklı gruplarda aynı büroda ortak olarak çalışan bazı isimler listelerde yer alıyor. Neden acaba? Mesela iki ortağın farklı gruplarda Türkiye Barolar Birliği delege adayı olması o kadar önemli mi? Ayrıca etik mi bu durum?

Adaylara ve beyannamelere bakıldığında, ki bakılması gerekiyor. İlke Grubu’nun dikkat çeken detaylı bir beyannamesi var. Bu sandığa ne kadar yansır bilemeyiz. Keşke diğer gruplar da olayı İlke Grubu kadar ciddiye alsalardı. Seçim beyannameleri hazır. Artık geriye dönüş yok. Seçimin sonucunu beyannamelerle beraber şüphesiz ki adayların kişisel beceri ve performansı belirleyecek. Avukat Mustafa Aladağ’ı, avukat Fatih Ruşen’i ve avukat Ramazan Fahri Ercan’ı zor bir hafta ve zor bir Pazar bekliyor. Gene de diyelim ki, hak eden kazansın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.