Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

BARO SEÇİMLERİ

24 Eylül 2018, Pazartesi 08:41

13/14 Ekim günlerinde Konya Barosu’na mensup avukatlar  sandığa gidecek ve iki yıl süreyle görev yapacak olan yeni Baro yönetimini seçecek.

Seçimlerde üç adayın yarışacağı kesinleşti.

Mevcut Baro Başkanı Mustafa Aladağ,

HUDER’in desteklediği Fatih Ruşen,

Sosyal Demokratların adayı Fahri Ercan.

Öncelikle şu hususu belirtelim. Bu seçim öncesinde avukatlarda heyecan yok hatta seçime karşı  bir ilgisizlik söz konusu. Eskiden böyle değildi. Seçime aylar kala kulis çalışmaları başlar,gruplar ve  adaylar üzerinde hararetli tartışmalar yaşanırdı. Öyle ki dışardan parti teşkilatları ve bir takım STK’lar seçimlere müdahil olurdu. Anlayacağınız bir çok kesimin ilgilendiği kıyasıya bir mücadele  sergilenirdi.

Bu seçimler başka.

Kamuoyunun önünde yaşanan tartışmalar yok.

Yoğun kulis çalışmaları yok.

Seçimler yapılacak mı? Yapılacak.

Adaylara ve listelere bakalım.

Mevcut başkan Mustafa Aladağ’ın başkan olarak performansına bakmadan önce listesine bir bakalım.

Aladağ’ın listesinde İyi Partili avukatlar dikkat çekiyor. Önceki seçimde MHP’nin desteği ile başkan seçilen Aladağ’ın bu tercihi, MHP il teşkilatında rahatsızlık yaratmış olmalı. Listeler hazırlanırken sırf bu yüzden başkanla, MHP’li avukatlar arasında ufak çaplı tartışmaların yaşandığı  söyleniyor. Anlayacağınız listelerde MHP’nin hazmedemediği ve içine sinmeyen bir durum söz konusu. Bu durum seçimlerde sandığa tesir eder mi? Pek ihtimal verilmiyor. “Kol kırılır yen içinde kalır” hesabı yapılıyor.

Diğer başkan adaylarına geçmeden başkan Mustafa Aladağ’ın performansına bakmak lazım bir de.

Konya Barosu’na mensup ve belli bir yaşa gelmiş olan avukatlar Aladağ’ın başkanlık performansını değerlendirirken farklı düşünüyor. İcraatları olumlu bulanlar da var, eleştirenler de.

Eleştirenler şöyle diyor..

Fazla etkili olamadı,

Bilinen, rütun işleri yaptı,

Önemli gelişmeler karşısında tavır koyamadı,

Mesleki sorunlar karşısında özel bir çalışma ortaya koymadı.

“Mesela;” diyorlar.” İstinaf  Mahkemesi on sene  önce kuruldu. On sene sonra açıldı.Başkanın özel çalışma ve gayreti ile değil, Ankara’nın gördüğü özel lüzum üzerine açıldı. On sene önce İstinaf Mahkemesi kurulduğunda Antalya buraya bağlanmıştı. Antalya, bizden bağımsız olarak, Konya’dan önce hizmete açıldı”

Başkanın icraatlarını olumlu bulanlara gelince.Onlar da şöyle diyor.

İnsani ilişkileri iyiydi, sempatikti,

Elinden geldiğince ilgilendi,

Hizmet etmek için çaba gösterdi,

Sosyal ve kültürel aktivitelerde  bulundu

Mustafa Aladağ’la ilgili değerlendirmeler böyle. Şimdi de diğer adaylara bakalım.HUDER’in adayı Fatih Ruşen. Genç bir aday. Listesinde de iyi isimler var. Lakin listede iyi isimlerin olması yetmiyor. Başkan adayının da sürükleyici ve etkileyici olması önemli. Ruşen’in ne kadar etkileyici olduğunu seçimlerde göreceğiz.

Sosyal Demokrat avukatların adayı Fahri Ercan’a gelince. Kaliteli bir isim olduğu kesin.Fakat sosyal demokratların Baro’daki oy potansiyeli de ortada.

Sonuç: İbre mevcut başkan Mustafa  Aladağ’ı işaret ediyor. İkinci döneminde, ilk dönemindeki eleştirileri dikkate alarak farklı  icraat gösterecek mi? Bunu  zaman gösterecek.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.