Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

Aşı yaptırmazsanız!

21 Ağustos 2021, Cumartesi 09:26

Koronavirüs’te kaçıncı dalgayı yaşıyoruz bilmiyorum ama bu dalgaların birinde boğulacağımız kesin gibi görünüyor. Normalleşmeyi abartan toplum yeniden Konya’nın pik yapmasına neden oldu. Denetim yapılmaması, kontrollerin esnetilmesi hatta ve hatta düğünlere giderek gövde gösterileri yapmak gibi bir aciziyetin içerisine düşen toplum ‘bana bir şey olmaz’ diyerek halen sokaklarda dolaşmaya devam ediyor.

Hastalandığınız zaman birilerine bulaştırırsanız vebalini nasıl ödersiniz diye sormayacağız. Hastalanırsanız hastanelerde yatak bulamazsınız. Yakacak yeriniz yok yani anlayacağınız. Onun için tedbiri elden bırakmayın.

Sağlık çalışanlarına saygı için. Kurallara uyanlara saygı için tedbirleri uymanız gerekiyor. Yakalandığınız zaman yaşayacağınız iş kaybının önüne geçmek için aşınızı olun ve tedbirlerinizi alın.

Bu arada aşı karşıtlarını da anlamış değilim. Kısır edecekmiş. İleride kalbe, beyne pıhtı atacakmış gibi söylemlerle aşının karşısında olan ve bugün koronaya yakalanmış aşınızı olun diye yalvaranları görün.

Aşı karşıtlarının hastalandıklarını ve hatta öldüklerini görünce karşı gelmenin ne denli yanlış olduğunu gözlüyor olmamız gerekir.

Cebimizdeki cep telefonun yaydığı radyasyon aşıdan daha çok kısır yapma olanağına sahip. Biz evimizdeki mikro dalga fırından kısır olmadıysak, aşıdan hiç kısır kalmayız.

Birde bu arada aşı yaptırmayan ve koronaya yakalananların kısır olduğunu duysanız ne yapardınız? O zaman da aşıya karşı çıkar mıydınız?

O zaman şöyle düşünelim. Koronaya yakalananlar kısır oluyor. İleride daha büyük hastalıklara maruz kalıyor. Yakalanmamak için bir an önce aşınızı yaptırınız.

Sağlıklı kalın, sağlıcakla kalın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.