Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

Arkası yarın…

03 Temmuz 2021, Cumartesi 09:19

Elinde bozuk para vardı ve bakkala uzattı. Bir tane çiklet alacağını söyledi. Öylesine ürkekti ki, elini bakkala uzatırken ayakları dışarı bakıyordu. Kaçacaktı sanki… Bakkal, güler bir yüzle hangisinden istiyorsun, kaç tane alacaksın diye seslenirken minik çocuk bir eliyle de utangaçlığını ortaya koyan yüzünü ve gözünü kapatmaya çalışıyordu.

Bakkal daha önce bu çocuğu görmediğini anımsayarak, senin ismin nedir kimin kızısın diye seslendi. Bakkalın bu soruları karşısında bir kat daha utanan minik sanki sorulardan sıkılmış gibi hemen caddeye fırladı. Yerinden kalkan ve peşinden dışarı çıktığında çocuğun ortadan kaybolduğunu ve sokağın ise bomboş olduğunu fark etti.

Bir an neler oluyor, bu kadar kısa sürede bir çocuk nasıl ortadan kaybolur. En yakın girebileceği yerin 10 metre olduğunu düşünen bakkal kendinden şüphe eder ve tekrar içeri girer. Dükkana yüzünü dönen bakkal çocuğun arkasında ve elindeki parayı uzattığını görür.

Korkuyla şaşkınlığı arasında gidip gelen bakkal miniğin elinden parayı alır ve ederinden fazla çikleti çocuğa verir. Çocuktan aldığı parayı kasasına koyan bakkal, kafasını kaldırdığında yine bu kez çocuğun olmadığını görür. Hayretler içerisinde yerine oturan bakkal içerlemiş bir şekilde neler olup bittiğini düşünürken, ‘kimse yok mu?’ sesi ile irkilir. Kısa da olsa içi geçen uyuyakaldığını anlayan bakkal yaşadıklarının gördüğü bir rüya olduğunu anlar ve derin bir nefes alır.

Tekrar ‘kimse yok mu’ sesine yönelir ve ne istediğini sorar müşterisine. Müşterisini gönderdikten sonra yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atmaya çalışan bakkal biraz düşününce rüyasında gördüğü çocuğun gerçek olup olmadığı arasında gider gelir.

Gün biter… ve bakkal işyerini kapatmaya hazırlanırken, gözü yaşlı bir kadın girer içeri. Çocuğunun kayıp olduğunu söyleyen kadın, bakkalın rüyasında gördüğünü düşündüğü çocuğu tarif eder. Ne söyleyeceğini şaşıran bakkal çocuğu görüp görmediği konusunda ne yapacağını kestiremez. Gördüğünü söylese bunu nasıl anlatacağını düşünür ve kestirip atar ‘görmedim der.’

Yaşanan bütün bunlara anlam yüklemeye çalışan bakkal evinin yolunu tutar fakat kafası çok dağınıktır. Neler yaşadığını ne yapması gerektiğini düşünür…

Arkası yarın…..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.