Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2448.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64452.97$

ADAYLARDA TIK YOK VE ZEKİ TÜRKER

29 Ekim 2018, Pazartesi 08:56

KASIM ayı geldi.

Ak Parti’de belediye başkan aday adaylarından tık yok.

31 ilçe ve büyükşehir belediye başkanlıkları için, 31 Mart 2019’da seçim yapılacak.Lakin şu ana kadar bir babayiğit ortaya çıkarak adaylığını açıklayamadı. “Ben aday adayıyım” diyemedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bakalım. İsmi geçen  5-6 kişi var. Mesala,Refik Tuzcuoğlu,Adem Esen,Mehmet Hançerli,Uğur İbrahim Altay gibi,Ahmet Sorgun,Serday Kalaycı gibi isimler var.Bunlar kapalı kapılar arkasında kulis yapıyor ve olup, olmayacağına bakıyor. İçlerinden yürekli birisi çıkıp, aday adaylığını açıklayamıyor ya da “ben aday değilim, bunu nerden çıkartınız” demiyor, diyemiyor.

Ak Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi açıkça zikredilenlerin yanısıra, ismi dilden dile dolaşanlar da var.Hasan Angı gibi. Herkes beklemede. Bir yerlerden gelmesi muhtemel işaret fişeği bekleniyor görebildiğimiz kadarıyla.

İsmi geçenlere bakalım.             

Refik Tuzcuoğlu ismi çok konuşulanlardan. Kendisi ne adayım diyor, ne de aday değilim diyor.             Adem Esen. Ankara’da kulis yapıyor. O da ne adayım, ne de aday değilim diyor.

Mehmet Hançerli. Aday adaylığı yoklaması yapıyor. Aday yapılırsa şehrin kazanacağıını herkes biliyor.Karatay’da yaptıkları ortada.

Uğur İbrahim Altay. Büyükşehir’de başkan olarak bulunuyor. O da aday adaylığını açıklayamayan isimlerden.

Ahmet Sorgun. Ahmet bey en sessiz isim. Onun için olursa da olur, olmazsa da olur. Kendisi bu süreçteki en rahat adam olmalı.

Serdar Kalaycı. Konya’da ve Ankara’dda yoğun kulis faaliyetlerinde bulunuyor. Büyükşehir  Belediye Başkanlığı’na talip. Fakat o da ortaya çıkıp, aday adaylığını açıklayamıyor.                                       Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçenler yineleyecek olursak, bir yerlerden işaret bekliyor. İşaret şöyle dursun, bir yerlerden ışığı gören kim  olursa olsun ortaya çıkacak ve bangır bangır  bağıracaktır, “ben büyükşehir belediye başkanlığına adayım” diye.

Peki o gün ne zaman?

O günün pek uzak olduğunu san mıyoruz. Önümüzdeki Kasım ayının içerisinde Konya’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı  belli olacaktır. Bu süre uzadıkça bilin ki adaylar arasında tercih sorunu yaşanmaktadır ve aday belirleme süreci   zaman alacaktır.

Büyükşehir’de durum böyle de, merkez ilçelerde farklı  mı?

Hayır değil.

Meram Belediye Başkanlığı’nı ele alalım.

Mevcut başkan Fatma Toru aday adayı. Fakat Toru “ben adayım” diyemiyor. Derse bir türlü demese bir türlü. Ayrıca başkan rahat değil. Bazı icraatlarının hoş karşılanmadığı ve rahatsızlık yarattığını başkan biliyor. O yüzden “bekle gör” politikası izliyor Fatma Toru. Sonra Meram Belediye Başkanlığı için isimleri geçen dişli rakipleri de  var, Fatma Toru’nun.

Ahmet Pekyatırmacı. Başkanın aday olmayacağı konuişuluyor. O da ser verip, sır vermeyenlerden.

Ak Parti’de Büyükşehir ve merkez ilçeler için ismi geçenler var. Ama  aday adaylığını açıklayan kimse yok. Gözler genel merkezde. Orada az da olsa bir ışık alan, ışık gören en kısa zamanda aday adaylığını açıklayacaktır.

Ak Parti cephesinde buinlar yaşanırken, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler liçin ilk aday adayı ortaya çıktı. Hangi Partiden? MHP’den. Siyaset dünyasında bilinen ve sevilen isimlerden olan Çumra Eski Belediye Başkanlarından Zeki Türker gene Çumra’dan aday adaylığını açıkladı.

Söyleyelim.. Zeki bey tertemiz bir isim. 1999-2004 yılları arasında Çumra Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Zeki Türker, MHP’den Çumra için olabilecek en iyi isim. Türker’in Çumra’da önemli bir zemine sahip olduğunu biliyoruz. Konya’da aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu Türker.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.