Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

ADAYLAR : ŞANS BÖYLE BİR ŞEY OLMALI

21 Ocak 2019, Pazartesi 08:45

2018’in Kasım, Aralık aylarına geri dönüp bir bakalım.

Ak Parti’de  çok sayıda belediye başkan aday adayı vardı, özellikle de merkez ilçe belediye başkanları için.İlçeler kadar çok olmasa da adı büyükşehir belediye başkan adaylığı  için geçenler de vardı.

Bakalım: Uğur İbrahim Altay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilk günden beri aday adayıydı.Sonra kendileri tarafından açıklanmamış olmadığı halde Refik Tuzcuoğlu’nun, Hasan Angı’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine aday olabilecekleri konuşuldu.  Konuşuldu ama her ikisi de adaylık noktasında herhangi bir adım atmadı. Dolayısıyle beklenti içerisinde olan insanların bir temennisi olarak kaldı bu konu. 

Refik Tuzcuoğlu ve Hasan Angı kendilerini seven insanların arzu ve beklentilerine cevap vererek, aday adayı  olarak ortaya çıksalardı ve bunu gerçekten istemiş olsalardı durum farklı olabilir miydi? Olabilirdi. Adaylık mücadelesinde Altay’ın, Tuzcuoğlu’nun ve Angı’nın şansları eşit olurdu her şeyden önce. Lakin gerek Tuzcuoğlu ve gerekse Angı önemli sayılabilecek bir girişimde bulunmadılar hatta kayıtsız kaldılar taraftarların beklentileri karşısında. Durum böyle  olunca da Uğur İbrahim Altay tek aday olarak kaldı. Daha önce yazdığımız  bir yazıda  bu konuyu analiz etmiş ve dolayısıyle şansın Altay’dan yana olduğunu söylemiştik. Gerçekten yaşanan süreçte şans hep onun yanında oldu. 

Başkan kendisini zorlayabilecek insanların sessiz kalması ve kenara çekilmesinden sonra tek aday olarak kaldı. Bu şans değilse ne? Bakalım yeni başkan hizmet yaparken ve belediyeyi yönetirken bu kadar şanslı olabilecek mi? Bundan sonra kendisinden beklenen, makamı ve şehri yönetme becerisidir. Bu konuda ne kadar şanslı olduğunu zaman içerisinde göreceğiz.

Merkez ilçelere bakalım.

Merkez ilçe belediye başkanlıkları için çok sayıda aday adayı vardı. 

Yanılmıyorsak Meram’da on iki, Karatay’da sekiz, Selçuklu’da da yedi aday adayı bulunuyordu. 

Kamuoyu aday  adayı çok olunca neredeyse her gün yeni bir adaya şans verdi. 

Bu durum adayların açıklanma tarihi ikide bir ertelenince daha da  arttı. Adayların isimleri sık aralıklarla geldi, gitti.

Mesela Selçuklu Belediye Başkan adaylığı için Külliye’de başdanışman olan eski  milletvekili Ayşe  Türkmenoğlu’nun adı geçti. Merkez ilçe belediyelerinde bir bayan adayın olacağını düşününler ve bu konuda da gayriresmi duyum alan insanlar Türkmenoğlu’nu, Selçuklu’nun başına getirip oturttular. Lakin bu beklenti  gerçekleşmedi. Olsa nasıl olurdu? İyi olurdu. Ayşe hanım  donanımlı ve tecrübe sahibi bir siyasetçi artık. Her görevi yapabilir.

Selçuklu için başka isimler de konuşuldu. Mevcut başkan ve aday Ahmet Petyatırmacı’nın ismi ise doğrusunu söylemek gerekirse hiç gündemden düşmedi. Yeniden aday yapılabileceği hep konuşuldu. Nitekim  öyle de oldu.

Karatay’da mevcut aday Hasan Kılca’ya ilk günden beri şans  verildi. Adaylığına kesin gözüyle bakılan aday adayı oydu. Orda diğer adaylara neredeyse hiç şans  verilmedi. Dolayısıyle tahmin gerçekleşti ve Kılca aday yapıldı. 

Aday adayının bol olduğu ve  adaylar noktasında fazlasıyla  gel gitlerin yaşandığı Meram’a gelince. Gerçekten de Meram’da isim spekülasyonu fazla oldu. Haftada bir kaç kere olmak üzere belli  isimlerin aday yapıldığından söz edildi.

Meram Belediye Başkan adaylığı için ismi en çok konuşulanlardan birisi, Karatay’da üç dönemini tamamlayan Mehmet Hançerli’ydi. Bir ara Hançerli’nin Meram Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakanlar oldu. Sonra Mustafa Asım Güney. Derken Serdar Kalaycı olmadı yeniden mevcut başkan Fatma Toru. Tabi başka isimler de vardı, Meram Belediye Başkan adaylığı için. Bunların  hiç birisi olmadı. Sonra ne oldu? Sonrası malum. Başlangıçta hiç şans verilmeyen Mustafa Kavuş itelenerek, kakalanarak  adaylık yarışına dahil edildi ve yarışmayı önde bitirdi ya da bitirtildi.

Sonuç olarak: Adaylık yarışısında şans dört adayın da yanındaydı.

Şans buna denir. Şans böyle  bir şey demek ki.

Ne diyelim? İnşaallah iyi olur. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.