Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2448.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64452.97$

ADAY ADAYLARI

19 Kasım 2018, Pazartesi 08:37

Ak Parti’de  ilçe belediye başkan adaylıkları için 219 kişi başvuruda bulundu.

1 ilçe ve 219 aday adayı.

Beklenenin çok üzerinde bir başvuru sözkonusu. Bu neyi gösteriyor? Bunu daha önce de yazdık. ‘Halkın Ak Partiye olan ilgisi artarak devam ediyor.Dolayısıyle 31 Mart yerel seçimleri için çok sayıda aday adayı olacak’ dedik. Nitekim öyle de oldu. Türkiye genelinde 7 bin 180, Konya’da da 219 aday adayının olması bunu gösteriyor. Bu her şeyden önce müthiş bir ilgi ve teveccüh. Çok sayıda insan aday yapılmayacağını bile bile, sırf mensubiyet anlayışından dolayı adaylık başvurusu yaptı. “Safım belli olsun da, isterlerse beni aday yapmasınlar” diyenlere rastlıyoruz.

Konya’da 31 ilçede 219 aday adayı.

Merkez ilçelere ve tanıdığımız kadarıyla aday adaylarına bakalım.

Meram’da on iki kişi adaylık başvurusu yaptı. En çok sayı Meram’da. Peki neden? Nedeni ortada. Aday adayları burayı ve mevcut başkanı zayıf halka olarak görüyor. Şöyle sanılıyor: Başkan Fatma Toru gidici. Dolayısıyle Meram’dan aday adayı olanlar şanslarının yüksek olduğunu düşünüyor.Oysa gerçekte böyle bir durum yok. Fatma hanım da aday ve adaylık başvurusu yapanlar kadar şanslı.

Yalnız şu da var.. Meram, aday adaylarının iştahını kabartan bir bölge gene de.              

Meram Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapan isimlere gelince..Abdülkadir Özöğür,Ali Öğmen, Ali Selvi, Erol Yaralı, Hikmet Tosun, Hülya Gök, Hüseyin Ali Akman, Muhammed Ali Orak, Mustafa Meral, Mustafa Yazlık, Yusuf Uçar, Zekeriya İncili.

Ali Selvi,Hülya Gök,Mustafa Yazlık, Zekeriya İncili kamuoyunun yakından tanıdığı isimler. Şansın kime güleceği belli değil. Fazla tanınmayan isimler arasından da pekala birisi tercih edilebilir.   Karatay’a  bakalım şimdi de.

Karatay’da üç dönemini tamamlayan mevcut başkanın durumu belirleyici olacak. Zira, üç dönemliklerden başarılı bazı belediye başkanlarının yeni dönemde de aday yapılacağı biliniyor. Hançerli başarılı ve dolayısıyle yeniden aday gösterilme ihtimali yüksek.             

Hançerli’yi saymasak tam on bir aday adayı var Karatay’da.

İşte o isimler. Abdurahman Çınar, Ahmet İzi, Arif Kösen,Hasan Kılca,Hasan Yel,Mehmet Eren,Muhammed Zeren,Murat Çetin,Ömer Şahin,Veli Tolu,Zeynep Purçak.

Karatay’da en bilinen ve püpüler isim, Saadet Partisi ve Has Parti il başkanlığı görevlerinde bulunan Veli Tolu. Tolu, bir süredir Ak Parti Genel Merkezinde görev yapıyor ve Numan Kurtulmuş’a yakınlığı ile biliniyor. Sonra Ahmet İzi kamuoyunun bildiği bir isim Karatay’da.

Selçuklu’ya gelince..

Mevcut başkan Ahmet Pekyatırmacı doğal aday. Sakin,çalışkan ve tecrübeli bir başkan portresi çiziyor Pekyatırmacı. Sırf bu özelliklerinden dolayı genel merkezin tercih ettiği isim olabilir kendisi.

Selçuklu’da başvuru yapan isimler de şöyle. Emrah Kavak, Faruk Şekerci,Hasan Görgülü,Mehmet Yavaş,Mustafa Kavuş, Ramazan Karadağ. Burada dikkat çeken ve yük kaldırabilecek olan bir isim yok. Genel Merkez mevcut başkan Pekyatırmacı olmadığı takdirde yeni bir isim koyabilir Selçuklu’ya.

Sonuç olarak şu söylenebilir. Halkın  Ak Partiye olan ilgi ve teveccühü artarak devam ediyor. Türkiye genelinde ilçeler için 7 bin 180 aday adayı, Konya’da da 31 ilçe için 219 aday adayının başvuru yapması bunu gösteriyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.