Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.9
  • BIST
    9912.8
  • BTC
    64740.76$

ADALET İSTEYENLERE BAK!

08 Temmuz 2017, Cumartesi 09:28

Hak ve hukuka uygunluk; hak ve hukuku gözetme ve yerine getirme; doğruluk. Adil olma durumu demek adaletli olmak.

Yüce Kitabımızda; Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. (Nahl.16,90)buyurulmaktadır.

İslama ihlas ve samimiyetle gönül verenler dinini, ahretini, dünyasına değişmeyenler laf değil icraatla gönül kazanmışlardır.Bugün sıradan kime sorsanız İslam tarihinde genel geçer bir vurgulama ile adaletten bahsetseniz akla ilk gelen isim odur.Hz.Ömer adaleti deriz.Çünkü İslamın bu adil halifesi fıratın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa bunun hesabını Ömer nasıl verir diye düşünmüş ve kederlenmiştir.

Siyeri Nebi dergisinin 26. Sayısın da; “Hz. Ömer’i halka sevdiren, adaleti ve herkese eşit davranışıdır. Beytülmâl’de toplanan mallarda israftan kaçınması halkın gönlünde sevgisini daha da artırmıştır. Hatta halife kendi haklarını bile kısıtlamıştır.

Hz. Ömer halife olduğu zaman sadeliği ve mütevazılığı sebebiyle insanlar ilk bakışta kimin halife olduğunu anlayamıyorlardı.  Kimsesiz, dul kadınların suyunu kendisi taşır, cariye ve hizmetçilerine yardım ederdi. Unu kendisi alıp götürürdü. Hamallara yardım ederdi. Geceleri Abdurrahman b. Avf ile kervanları beklerdi.

    Görüldüğü üzere adalet timsali olan, hak ile batılı ayıran Ömeru’l-Faruk’un hakkı gözetmedeki titizliği İslam Devleti’ni Allah’ın kuralları ve yasasına muvafık şekilde yönetmesinde etkili olmuştur. İşte “Faruk” sıfatlı din büyüğü… İslam’ı adaletiyle nurlandıran halife… Allah O’ndan razı olsun.” Denilmektedir.

Allah Teâlâ bir ayette: “Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah onlara sizden daha yakındır. Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” buyurmuştur.

İmdi gelelim bizim şu andaki durumumuza.Laik ahlak öğretilerine göre şekillenen arzı endamımızda makyavelist bir yaftalanma ve çıkar ilişkileri,menfaatperestlik bir yaklaşım ve Hz.Ömer adaletinden bahsederken bile kendilerinin bu kavramdan oldukça uzak kaldıkları bir serencamları var.Zamanında bu KK’nin dedeleride Kur’an sayfalarını mızrakların ucuna takıp hakem olsun dememişler miydi? Şimdiki artıkları ise sadece gösteriş ve riyakarlıkla işine geldiği gibi dini malzeme yapmaktan kaçınmaz ve bunların en iyi destekcileri de gezi imamı ve gezi cumalarının karşı cins Amine Vedudu,ihsan Eliaçık efendidir.Hani şu ilahiyat mezunu yazar müsveddesi ihsan Eliaçık. KK bildiğiniz gibi sözde bir adalet kavramı tutturdu ve bu sıcağın altında günlerdir yolda.Tabi lüks karavanların saray yavrusuna benzeyen iç dizayn düzenlemesi de,işin keyfiliği.O kadar kusur kadı kızında da olur derler ya hadi kabul diyelim.

KK inanın bu yürüyüşü Amerikanya istediği için bu sıcağın altında FETÖ için yürüyor.Çünkü Enis beyin suçlanması kadar en büyük pay sahibi ve servis edilen bilgi belgelerden haberdar.Kendi         ne sırf bu hadiseyi bulaştırmamak ve dikkat dağıtmak,ikinci bir gezi kalkışmasına zemin hazırlayarak dış ve iç düşmanların işini kolaylaştırmak için başta FETÖ olmak üzere bilumum devlet millet vatan ve din düşmanları ile dirsek temasına geçilmiştir.

Balyoz ve Ergenekon davaları görüşülürken FETÖ’ye veryansın edenler şimdi sıkı bir FETÖ koruyucusu oldular. Yani FETÖ_BALYOZ_ERGENEKONCU şimdi yan yana kol kola ülkeyi mikser gibi karıştırmak istiyorlar, adalet arıyorlar. Kime pensilvanya FETÖ’ süne.

Açıklamalar peş peşe medya aracılığı ile. Belli noktalardan bu yürüyüşe katılacağını açıklayan HDP liler var. KCK’lılar var. DHKP-C liler var. Okullarda mescit olmaz, namaz olmaz diye bir kıçının üstüne yığılıp bangır bangır bağıran bir Doğu Peri(şan)çek efendi var.

Bu yürüyüş Yahya Kemal Beyatlı’nın Akıncı şiiri ile hiç uyuşmuyor. Çünkü Akıncıların ruhu ile laik makyavelistlerin ruhu tamamen zıt birbirine. A haber de geçen gün 2013 yılındaki Gezi ile ilgili basına yansıtılmayan görüntüleri ( o tarihlerde) izlerken dehşete düştüm. Bir ülke CEHEPE dâhil adeta cinnet geçiren sol güruh tarafından Taksim Gezi parkı Beşiktaş falan derken Fatih İstanbul’unun çok önemli noktalarında birer çapulcu Vandalizm örneği sergilemişler devlet millet kamu malına zarar vermişler ve şuursuzca bir anarşi hortlatması ile güzelim ülkemin kaynaklarını heba etmişlerdir. Vicdanım inanın daha fazla seyretmeye elvermedi. Bir insan yaşadığı bu topraklara bu ülkeye bu kadar ihaneti nasıl yapabilir diye düşündüm. Yunan Gâvuru da, Ermenisi de bu ülkeden giderken Moskof’u da kötülük etmişlerdir. Ama kendi ülke vatandaşından gelen bu ihanetin bir bedeli olmalıydı. Eğer dedikleri gibi gerçekten bir otorite rejim olmalıydı diyorum ve bu katılanların sebep olanların her kim varsa tamamı asılmalıydı darağacında. İşte gerçek adalet bu olurdu.

Şu anda ülkemizin tekrar gezi olaylarına dönüşmesi için çabalayan PKK_FETÖ_DHKP_C-PYD adına hareket eden, batılıların ülkemizdeki umuduna dönüştürülen, son rötuşlarını yaptırdıkları bir çakma Gandi efsanesi var ve ülkemizdeki olayların birinci derecede hamisi ve taraftarıdır. FETÖ ile iç içedir. El eledir. Dirsek temasındadır. Olayların fitilini ateşleyendir.

KK bir algı operasyonu peşinde. KK casusluğu şirin gösterme ve gündemden düşürme peşinde. KK iktidara gelememenin ezikliği ile hareket etmekte. KK dış mihrakların (ABD)nin emriyle bu olayların göbeğindedir.

KK kendini hareket ordusu ile hareket eden Mahmut Şevket Paşa zannetmekte ve 2.Adülhamiti nasıl düşürürüm sevdasında, yani Sayın Cumhurbaşkanımızı.

KK. Uşaktan yürüyüpte Menderesi devirip astıran olayların tekrarından yana. Nasıl olurda Erdoğan’ı deviririm diye.

KK ordunun isyan edip Hükümetin düşürülmesinden ve kendi kabuğumuza çekilip Mısır gibi bir ülke olmamızdan yana.

KK Can Dündar’ın suç ortağı Enis Berberoğlunu’nun arka planda bizzat kendinin masum hatta unutturulması yalanından yana.

KK ALMANYA ADINA ÇALIŞAN CAN DÜNDARI VE ONUN ELBİRLİKÇİSİ ENİSİ VE ARKA PLANDAKİ  GİZLİ GÖLGEYİ !!! CANHIRAŞ KORUMA İÇGÜDÜSÜNDEN YANA LAKİN İHANETLER ASLA UNUTULMAZ, İHANETLER ASLA CEZASIZ KALMAMALI. BENDE ADALET İSTİYORUM.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.