Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2454.8
  • BIST
    9879.15
  • BTC
    64171.57$

“Acı duyuyorsanız canlısınız; başkalarının acısını duyuyorsanız insansınız” demiş Tolstoy.

08 Eylül 2021, Çarşamba 09:02

Aynı ülkede yaşayıp aynı ülke vatandaşlığına sahip bizlerin arasında bile acıları bizim ve başkalarının diye ayıranlar var maalesef. Günümüzde emperyalist ülkeler nedeni oldukları mağduriyetliklerin bile acısını duymaktan acizler. Bu da onların insanlık karneleri.

Tek başına küresel ısınmaya bağlanamayacak facialar yaşadı ülkemiz. Son olmasını diliyorum. Bu facialarda Konya Büyükşehir Belediyemiz her an yardım seferberliğindeydi, gururlandık. Yaraların sarılmasında da sahadaydı Uğur başkan. Bozkurt'ta selzede çocuklara 500 bisiklet hediye etti. Ağustos 2021 Meclis Gündemi’ni incelediğimizde bir çok belediyenin iptal etme girişiminde bulunduğu “Sağlık çalışanlarına toplu taşıma hizmetinin ücretsiz verilmesi” şehrimizde devam ediyor. Belediyemiz Hacıveyiszade İlim ve Kültür Vakfı’na Kur’an Kursu yapımında destek oluyor; İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi ile ortak eğitim ve kültür faaliyeti hizmet protokolü hazırlıyor; örnek hayvan ambulansı çalışmalarını bir adım daha öteye taşıyacak Hayvan Hastanesi kurulma kararı alıyor. Yaşlılarımızı da unutmuyor sosyal belediyecilik adına ve pandemi nedeniyle 65 yaş üzeri hemşerilerimizin Elkart başvurularını internet üzerinden alma ve gönderi ücreti alınmaksızın adreslerine kartlarını teslim etme kararı da aynı Meclis oturumu gündemlerinden. Çeltik Belediyesi’ne tarımsal ürünler deposu, Konya Teknik Üniversitesi’ne hizmet binası-Harp Malülü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi’ne bina, Selçuklu Belediyesi’ne kurban satış ve kesim alanı olacak alan, Çumra Belediyesi’ne mezarlık alan tahsisleri ücretsiz verilen destek hizmetleri. Beni en çok sevindiren Milli Eğitim Bakanlığı’na Ayakkabıcılık Meslek Lisesi olarak kullanılmak amacıyla 19 yıllığına bedelsiz tahsis oldu. Konya ayakkabıcılığın merkezi olarak bilinir ancak biz sadece sanayiye eleman yetiştirecek düzeyde değil Ulusal hatta Uluslararası marka olabilecek kalite ve kapasitede bir Ayakkabıcılık Eğitim Merkezini bugüne kadar bildiğim kadarıyla oluşturamadık. Umarım büyük düşünülür ve bu tahsisten fason ayakkabı üretecek değil Konya markası oluşturabilecek yetenekler çıkar.

Bazı görevler milli görevlerdir, yapılmak zorundadır. Balkanlarda meselâ Murad Hüdavendigar Türbesi’nde Bursa İlçe Belediyesi peyzaj çalışmalarına gıpta etmiştim. Aynı Meclis gündeminde “Belediyemiz görev ve sorumlulukları ile ilgili olarak Belediyemiz tarafından Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak  yatırım ve hizmetler için protokol yetkisi istemi de var . Ben her şeye karşın Belediyelerimizin şeffaflık ve paylaşımcılıkta eksik yönleri olduğunu düşünürüm. Sn. Başkanım, Meclis üyelerimiz belki biliyorlardır ancak hangi yatırım ve hizmetin verileceğini kamuoyuyla  paylaşsanız ve bizler de öğrensek daha güzel olmaz mı? Diğer ortak projeler için de aynı düşüncedeyim.

Selçuklu Belediyemiz Encümen kararlarına göre 1-6 Eylül 2021 tarihleri arasında Saraybosna’da fuar stant, tanıtım ve ikram amaçlı bir heyet Saraybosna’da olacak. Başkanımız, 11 meclis üyesi, 2 başkan yardımcısı, 1 Kültür Organizasyon Müdürü, 1 Özel Kalem ve 1 Basın Yayın elemanı ile adeta Saraybosna çıkartması var. Tanıtım güzeldir, Balkanlar özeldir: heyette stant kuracak ve ikram yapacak nitelikte kimse olmadığına göre muhtemelen yerelden hizmet alınacak; bu konuda da dönüşte paylaşımda bulunulmasını dilerim.

Büyükşehir Belediyemiz Ağustos ayı Encümenlerinde UEFA Avrupa Futsal Ligi’nde Konya’mı temsil edecek Tavşançalıspor’a 300 bin lira destek sağlama kararı aldı. Turnuvada üç yıllık takım olan Tavşançalıspor arzulanan sonuçları alamadı ve grubu son sırada tamamlayıp elendi ancak elbette başarı deneyim de ister.

Herhalde destek kuralardan sonra sağlandığından olsa gerek yerelde Konya Büyükşehir Belediyesi Tavşançalıspor olarak geçse de turnuvada Tavşançalıspor olarak temsil edildik. Ben Belediyelerimizin tüm ülkeye örnek olacak çalışmalar yapmasını arzu ederim. Daha paylaşımcı, daha şeffaf olmaları da elbette arzularımın arasında. Hizmetlerin daha da artması ve başarı dileklerimle.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.